Problematika registrace OPM a předávání dat na CDS OTE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Ing. Pavel Kraják ČEZ Distribuce, a.s
Energetická legislativa Zákon č.406/2000 Sb.,o hospodaření energií Vyhláška 252/2001Sb., o způsobu výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů a KVET Liberec.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Energetika v období mezi národními studiemi Ing. Martin Michek Project Management And Consulting PMAC.
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
STRATEGIE KOMORY PODNIKŮ KOMERČNÍ BEZPEČNOSTI ČR 2014/2015.
Nezávislý výrobce na trhu s elektřinou v ČR a v EU. Problémy LDS Ing. Petr Matuszek Jelenovská
PDS - způsob předávání dat Operátorovi trhu Jednání s provozovateli LDS Miroslav Řehoř.
První zkušenosti s aplikací novely energetických zákonů a vyhlášek Role ERÚ v novelizované energetické legislativě seminář AEM , Brno Josef.
Uplatnění malé novely zákona 458/2000 Sb
Koncepce odborného vzdělávání a certifikace dospělých v oboru CHZ a TČ v České republice ( EPEE 2008 ) Ing. Ivan Zahrádka, Svaz CHKT, Praha 9, tel.:
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Otevírání trhu s elektřinou základní pravidla a informace
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Drážní úřad v resortu dopravy Konference technologická platforma Interoperabilita železniční infrastruktury Drážní úřad – Rail Authority.
Předávání dat a komunikace s OTE
Úspory energie a regenerace
Využití Smart Meteringu při řízení spotřeby energie
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Brno -
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Návrh zajištění metodického a organizačního zázemí Návrh zajištění metodického a organizačního zázemí.
XXI. Seminář energetiků Regulace v energetice. Podpora OZE a její vliv na cenu elektřiny. Cenová rozhodnutí na r Seminář Teplárny Otrokovice, a.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Informační systém operátora trhu Sdružení velkých spotřebitelů energie Miroslav Řehoř.
Příprava změn zákona č. 458/2000 Sb. v oblasti plynárenství Ing. Jan Zaplatílek Odbor plynárenství a kapalných paliv Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Energetická legislativa v ČR v roce 2007 a další výhled JUDr. Ivanka Boušová MPO ¨
INSPIRE Stav a výhled.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Ostrava.
Předpokládaná funkčnost trhu s elektřinou v roce 2005 Ing. Miroslav Marvan Asociace energetických manažerů Praha 14. dubna 2004.
Otevření trhu s elektřinou, první rok zkušeností a jak dále AEA – Sdružení velkých spotřebitelů energie 5. března 2003 Praha.
ENA s.r.o. – energetické analýzy ŘÁDY PROVOZOVATELŮ Význam a základní obsah Ing. Vladimír Ing. Zdeněk
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Problematika zákona o kogeneraci z pohledu provozovatelů závodních energetik Ing. Petr Matuszek Praha
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
1 Cenová úroveň roku 2003, vývoj cen pro OZ 1. a 2. etapy otevírání trhu, problematika LDS – stručné shrnutí a úvod dalšího bloku Asociace Energetických.
Názor průmyslového spotřebitele na Státní energetickou politiku K.Šimeček - SVSE Seminář AEM,Poděbrady 3/2003.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady z pohledu roku 2005 Martin Kašák Energetický regulační úřad 7. října 2004.
Smluvní vztahy a registrace- držitelé licence na distribuci Jaroslav Žákovčík Praha
Pozice provozovatele LDS a obchodníka s energií při uplatnění na tuzemském a na evropském trhu Ing. Bohuslav Bernátek Praha
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Centrální zdroj tepla versus jeho substituční zdroje
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
Hodnocení členství ČR v EU z pohledu velké průmyslové energetiky Ing. Petr Matuszek Konference AEM 2005 Praha 14. – 15. září 2005.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
1 Jednotné evropské nebe Zapojení ŘLP ČR, s. p. do projektu SESAR Doprava – Investice do dopravní infrastruktury Ing. Jan Klas Generální ředitel.
Praha – Žofín, 29. Září 2009 Vliv evropské legislativy na energetiku v ČR Tomáš HÜNER náměstek ministra průmyslu a obchodu Praha 29. září 2009.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu Státní energetická koncepce 11 Ochrana práv spotřebitelů a zákazníků na energetickém trhu Konference.
Operační program pro podnikání a inovace zaměřené na provozovatele LDS
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Dopady energetické politiky na provozovatele přenosové soustavy
Fungování energetických trhů v ČR a EU
Webové portály účastníků energetického trhu
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Webové portály LDS/MDS
Výrobny a mikrozdroje Ing. Martin Kříž
Digitalizace distribuce v české energetice
Změny legislativy v elektroenergetice pro rok 2019
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Finanční podpora pro provozovatele LDS v rámci V. Výzvy Smart grids
Transkript prezentace:

Problematika registrace OPM a předávání dat na CDS OTE 28. 5. 2019 třída Tomáše Bati 1541, Napajedla

Česká asociace provozovatelů lokálních distribučních soustav, z. s Česká asociace provozovatelů lokálních distribučních soustav, z. s. Plzeňská 3185/5a, Smíchov, 150 00 Praha 5, Identifikační číslo: 04913221 Datum vzniku a zápisu: 1. dubna 2016

Česká asociace provozovatelů LDS zastupování provozovatelů LDS ve vztahu k národním úřadům a institucím vytváření vhodného technického, ekonomického a legislativního prostředí poskytování informací o připravovaných legislativních a jiných změnách aktivní spolupráce a uplatnění připomínek při změnách energetické legislativy poskytování základních informací o vývoji energetického prostředí v ČR publikování společných stanovisek provozovatelů LDS prosazování společných zájmů a rozvoji lokálních distribučních soustav práce v komisích při projednávání právních předpisů a navazujících norem zajištění jednotného přístupu provozovatelů LDS v regulované oblasti poskytování odborných informací o vývoji na tuzemském i zahraničním energetickém trhu zprostředkování komunikace v oblasti vědy a techniky spolupracovat s odbornými energetickými organizacemi, vysokými školami a odbornými ústavy Česká asociace provozovatelů LDS

Podpora provozu a obsluhy LDS Tvorba společných dokumentů Společné dokumenty pro provoz LDS Formuláře a výkazy LDS Kompetenční centrum provozu LDS Vytvoření vzorových PPLDS pro provozovatele LDS Zajištění kontinuity v rámci ES, průběžná aktualizace Zapracování nových požadavků, trendů a nařízení Zajištění výkladu a provázanosti PPLDS v rámci ES ČR Podpora provozu a obsluhy LDS

Plánované akce na další období Pracovní setkání dne 20.6. 2019 Dopady novelizace vyhlášky o kvalitě dodávky č.540/2005 Sb. na provozovatele LDS, výkaznictví, technické požadavky, harmonogram změn Zimní balíček a jeho dopady na LDS Seminář k OPPIK Výzva V. pro oblast LDS (předpoklad 08/2019) MPO, ERU, technologie LDS, DTS PRE (výběr z konferencí), pro všechny LDS Semináře ČEZ Distribuce Seminář pro obsluhu distribučního portálu 09/2019 Říčany Plánované akce na další období

Plánované akce na další období Legislativní workshopy Dopady novely vyhlášky o kvalitě dodávky Novelizace vyhlášky o měření Novelizace pravidel trhu s elektrickou energií Technologické workshopy Požadavky na kybernetickou bezpečnost systémů a obsluhy LDS Dispečerské řízení, řízení spotřeby, výroby, akumulace, elektromobility Technické požadavky na LDS dle napěťových hladin Plánované akce na další období

Podpora provozu a obsluhy LDS Nové požadavky na kvalitu, spolehlivost, bezpečnost Automatizace provozu - omezená kapacita obsluhy Vyšší efektivita provozu, hledání úsporných opatření Implementace nové decentrální výroby Řízení v LDS (tarifů) – dynamické, blokové, statické Flexibilita v LDS, poskytování služeb, U/Q Podpora provozu a obsluhy LDS

Ing. Martin Michek výkonný ředitel email: martin.michek@caplds.cz www.caplds.cz