Třinecká obchodní akademie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
Advertisements

Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Vedoucí OJ Domova Přístav Henk van Hattem
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Vzdělávání seniorů není jen zájmové vzdělávání
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Pracovní skupina „Senioři“ členové PhDr. Miluše KmoščákováSociální služby Prostějov, p.o. Mgr. Vladimíra ZhorováDomov důchodců Prostějov, p.o. Bc. Michal.
Dominik Míček Adam Kožušník Martin Páleník Patrik Dunker
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
střední odborná škola služeb
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Koncepce péče o staré občany
Knihovny vzdělávají aneb Senioři v lavicích Nebuďte sami doma Městská knihovna Chrudim a sekce 60+ SKIP
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Zdravotní péče o osoby bez domova z pohledu azylových domů.
Péče o seniory.
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Cesta k udržení mobility a soběstačnosti seniorů
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Univerzita třetího věku na ZČU v Plzni v roce 2005/06.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Příspěvek na péči MUDr. Jarmila Lamková MUDr. Jarmila Lamková Ministerstvo práce a sociálních věci, Ministerstvo práce a sociálních věci, odbor posudkové.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Virtuální Univerzita třetího věku (nejen) v Městské knihovně Semily Alena Matěchová Městská knihovna Semily Tyršova 49, 513.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
SENIOR WORK Eva Smejkalová.
Pečovatelská služba.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
VZDĚLÁVÁNÍ SENIORŮ Základní pojmy
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
S MĚSTEM JIHLAVA PLAVE CELÁ RODINA
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Výsledky projednávání
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Dobrovolnické programy
Oddělení dozoru a legislativy KÚ LK
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Sociálně aktivizační služby
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Financování sociálních služeb
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

Třinecká obchodní akademie Spokojený senior Třinecká obchodní akademie Vypracovali Sára Szurmanová Fabienne Maleňáková Aneta Königová Matouš Kubala

Spokojený senior má zázemí, nenudí se a má věrného přítele.

Seniorů přibývá Podle statistiky z roku 2018 žije na území ČR asi 19% obyvatel ve věku 65 let a více, což činí asi 2 miliony lidí Průměrný věk se pohybuje okolo 78 let ženy 82 let muži 75 let

Průměrný věk ve světě

Zařízení pro seniory na Třinecku Klub důchodců Klub seniorů Kluby jsou určeny seniorům z třinecka, kteří jsou poživateli starobního důchodu; osobám se zdravotním postižením od 18ti let z třinecka, kteří jsou poživateli invalidního důchodu. Nabízí prostor k aktivnímu trávení volného času - aktivizační služby, zájmové kluby, kurzy a další smysluplné aktivity, které pozitivně ovlivňují kvalitu jejich života Klub kulečníku Klub šikovných rukou Klub vitráží Kurz německého jazyka Kurz anglického jazyka Klub přátel ang. Jazyka English Fun Club PC kurzy Internetový kabinet

Zařízení pro seniory na Třinecku Denní stacionář Jantar Pro seniory, osoby od 40 let věku se zdravotním postižením s chronickým duševním onemocněním – trpící Alzheimerovou chorobou, stařeckou demencí a jinými typy demence Domov Sosna Motto: podpora, pomoc, péče, pohoda Pro seniory, které mají vzhledem k věku sníženou soběstačnost a jejichž stav při péči o vlastní osobu vyžaduje pravidelnou pomoc jiné osoby. Město seniorům nepřívětivější 2016

Univerzita třetího věku Univerzita v Třinci přivítala 140 studentů - seniorů, kteří budou v průběhu čtyř semestrů studovat obor Společnost na prahu tisíciletí Aktuální přehled studia pro rok 2018/2019 Ekonomie a managment Humanitní a společenské vědy Jazyky a mezinárodní studia Kultura a umění Medicína a farmacie Právo a veřejná správa Přírodní vědy Technika a informatika Učitelství a sport Zemědělství a veterina

Naše nápady na lepší život seniorů

Senioři a jejich mazlíčci zákon č. 565/1990 Sb. o místních poplatcích Z poplatků je zproštěna osoba nevidomá, bezmocná a osoba s těžkým zdravotním postižením, která je držitelem průkazu ZTP/P podle zvláštního právního předpisu, osoba provádějící výcvik psů určených k doprovodu těchto osob, osoba provozující útulek zřízený obcí pro ztracené nebo opuštěné psy nebo osoba, které stanoví povinnost držení a používání psa zvláštní právní předpis

Léky až domů pro imobilní seniory zdarma jednodušší dostupnost léků

Vzájemně se učme Setkávání dětí se seniory Žáci, studenti a senioři Společné aktivity Spojit 2 skupiny obyvatel Naučení nových věcí

Je platné pro všechny generace! „Co se v mládí naučíš ve stáří jako když najdeš.“ Je platné pro všechny generace! Děkujeme za pozornost https://cs.wikipedia.org/wiki/St%C5%99edn%C3%AD_d%C3%A9lka_%C5%BEivota https://cs.wikipedia.org/wiki/St%C5%99edn%C3%AD_d%C3%A9lka_%C5%BEivota#/media/File:Esperanza_de_vida.PNG https://www.czso.cz/ https://www.zakonyprolidi.cz/ https://knihovnatrinec.cz/dospeli/duha-pro-seniory/ https://apl.trz.cz/web/kct-trinec.nsf/viewLink/seniori https://www.ssmt.cz/ https://ehutnik.cz/zpravy/seniorum-zacina-zapis-na-univerzitu-tretiho-veku