Setkání kariérových poradců oblasti Louny, Most a Chomutov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Advertisements

Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Moderní studijní obory SPŠ
Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu:
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a Základní.
Informatika Počítačové sítě.
Vypracoval: Jiří Hlaváček
Prezentace bakalářského oboru
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
PC SÍTĚ I.
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101 | spstrutnov
Vedoucí:Dr.Ing.Bronislava Horáková Řešitel:Bc.Ondra Richard.
Studijní obory a jejich uplatnění.
Tvorba webových aplikací
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Obor informační technologie
Elektrotechnika v hodinách anglického jazyka
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika Název předmětu: AUTOMATIZACE (INTELIGENTNÍ BUDOVY - ZABEZP. SYSTÉMY) Název a ID tématu: ELEKTRICKÁ.
Ochrana aktiv v malé firmě Bakalářská práce Pavel Šnajdr – Aplikovaná informatika.
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA Sezimovo Ústí
ELEKTROTECHNIK MATERIÁL VZNIKL VE SPOLUPRÁCI SPŠ OSTROV A ZŠ KARLOVY VARY, TRUHLÁŘSKÁ 19, PŘÍSP.ORG. POUŽITÉ FOTOGRAFIE JSOU VYTVOŘENY PRACOVNÍKY SPŠ OSTROV.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
PHP PHP a MySQL - 15 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. ČLENOVÉ TÝMU Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
PHP PHP - úvod - 02 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
POWER LINE – PLC (POWER LINE COMMUNICATION)
Síť a MS Windows.
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Doména Windows Serveru Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Název materiálu: Bezdrátové sítě Jméno autora: Mgr. Petr Ivánek Vytvořen: únor 2012 Vzdělávací obor: Člověk a svět práce (předmět Využití digitálních technologií)
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
 Počítačová síť je souhrnné označení pro technické prostředky, které realizují spojení a výměnu informací mezi počítači. Umožňují tedy uživatelům komunikaci.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Katedra počítačů ČVUT FEL Program STM Obor Web a Multimédia (garant oboru: prof. Jiří Žára)
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
Smíchovská střední průmyslová škola Preslova 25 Praha 5 - Smíchov Představíme Vám ve zkratce naši školu…
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
A PLIKACE OZE NA SPŠ A VOŠ, P ÍSEK, K ARLA Č APKA 402 Ing. Jiří Uhlík Ing. Miroslav Paul.
Sekce elektrotechnická Ing. Jaroslav Král SPŠ elektrotechniky a informatiky Ostrava.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_13_Počítačové_sítě_II TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Mikropočítačová technika Úvod do mikropočítačové techniky a její aplikací.
Informační a komunikační technologie 5. Co je to počítač, jeho využití Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Silnoproudá elektrotechnika
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Silnoproudá elektrotechnika
Setkání kariérových poradců
Aplikovaná elektronika
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Transkript prezentace:

Setkání kariérových poradců oblasti Louny, Most a Chomutov 14. 05.2019

Střední průmyslová škola elektrotechnická a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, s. r. o. Svatováclavská 1404, Žatec IČ: 25115138 IZO: 600011038 spsezatec www.spsezatec.cz

Kde to je? Střední průmyslová škola elektrotechnická a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, s. r. o. Kde to je? Svatováclavská 1404, Žatec

ŠKOLA A na mapě…. (budova SOA)

Zabezpečovací technika ŠKOLA Elektronické systémy Programování+ Obor Elektrotechnika byl rozšířen o zaměření na elektronické počítačové systémy Zabezpečovací technika Žáci se mohou dobrovolné hlásit k programování webových aplikací či Android aplikací Škola byla vybavena zabezpečovacím zařízením spol. NAM pro výuku základů zabezpečovací techniky Založení školy Škola byla založena Ing. Alicí Iskerkovou, absolventkou ČVUT s cílem poskytovat technického vzdělávání Elektronika Počítačové sítě Praktická výuka byla doplněna o práci s elektronickou platformou Arduino a programování v jazyce WIRING Výuka rozšířena o praktickou výuku s využitím síťových prvků zn. UBNT a Mikrotik 1997 1999 2011 2014 2015 2018

Přátelská atmosféra Cestujeme Moderní dílny Moderní počítačové učebny Neformální prostředí školy pomáhá žákům k lepším výsledkům Pravidelně cestujeme do Portugalska, Německa a Polska Dílny jsou vybaveny veškerým nářadím, Arduinem a počítači Moderní počítačové učebny Dobrovolné předměty Praxe Vývoj webových aplikací, počítačová grafika nebo mixování elektronické hudby Práce s různým nářadím, realizace elektrických rozvodů Dvě počítačové učebny vybavené AIO a přenosnými počítači Wifi Projekty Zábava Přístup k vysokorychlostnímu internetu 1000 mb/s po celé škole. Žáci pracují na projektech, které lákají k technice i ty nejmenší. Posledním byl improvizovaný autosimulátor Fotbálek, stolní tenis, ruský kuželník nebo třeba XONE s 55" televizí

Zabezpečovací technika Vzdělávací plán Obor Technické kreslení Programování 26-41-M/01 Elektrotechnika je na naší škole zaměřen na slaboproudou elektrotechniku. Elektro praxe Elektrotechnika Hlavní předměty Zaměření Elektronické počítačové systémy doplňují všeobecné vzdělávací rámce oboru. Programování v jazyce Wiring, základy C a rovněž také vývoj webových aplikací v jazycích PHP a Javascript. Zabezpečovací zařízení je už jen malou součástí naší práce s výpočetní technikou Matematika Zabezpečovací technika Číslicová technika

Programové vybavení Programujeme Market Penetration Předmět je zaměřen zejména na programování různých elektronických platforem. Žák se může dobrovolně účastnit rozšiřujících předmětů, kde se učí programovacím jazykům JAVA, PHP, JavaScript (jquery), ale také databázím typu MySQL. Market Penetration Wiring PHP Programovací jazyk sloužící k programování elektronické platformy Arduino Programovací jazyk pro programování „motoru“ webu C++ a JAVA JQUERY Základy programování cvičíme na nejčistších programovacích jazycích. Žák si osvojí programování ve stylu OPP Flexibilní knihovna jazyka Javascript, která je hojně používána pro tvorbu uživatelsky přívětivých web aplikací

Počítačové sítě Stavíme a spravujeme síť Market Penetration Žák si v prvé řadě osvojí základní síťové prvky jakou je směrovač a přepínač. Seznámí se s metalickou a optickou sítí. Dále pokračuje konfigurací bezdrátových přístupových bodů a v neposlední řadě konfiguruje Linux a Microsoft server. Market Penetration Základy Server Základy sítí se učíme na směrovačích značek UBNT a Mikrotik Konfigurace spočívá zejména v souborové službě, email hostingu a Apache v kombinaci s PHP a MySQL. Naši žáci se seznamují se službou MS AD-DS Bezdrátová technologie Manuál Seznámíme žáka s bezdrátovými síťovými prvky. Naučí se například vytvořit bezdrátovou síť složenou z vícero AP využívající jedno SSID Od zapojení běžného LAN kabelu až po práci s různými typy optických sítí

Zabezpečovací technika Zabezpečujeme Nejen že se zdokonalujeme na již vybraných komponentech, ale spolupracujeme i s konkrétními výrobci a techniky z oboru, takže vytváříme specifické zařízení pro zabezpečení Market Penetration Pult centrální ochrany PIR senzory a ústředny Díky spolupráci s výrobcem PCO máme novou technologii k vyzkoušení Samozřejmostí je nauka o nejčastěji používaných komponentech, jejich instalace či programové osazení Stavba vlastních EZS Studenti se snaží hledat různá řešení při návrzích EZS, kompletaci technologií a vytváření návrhů

Praxe Stavíme Market Penetration Předmět praxe poskytuje žákům jedinečnou příležitost k pochopení probrané teorie a její vyzkoušení v praxi. Stavíme například improvizované autosimulátory, elektrická kola. Rovněž se zabýváme elektrickými rozvody nejen pro domácnosti. Market Penetration

Praxe Nejen stavíme… Market Penetration Umíme se zapojit do létání s kvadrokoptérou (fotografování z výšky, přenos signálu on-line). Zapojujeme se do různých projektů a stáží v zahraničí, příkladem může být sofistikovaná instalace komponentů v Portugalsku. Market Penetration

NÁŠ ABSOLVENT Uplatnění Správce sítě Programátor Technik zabezpečovacích zařízení Elektrikář Projektant Uplatnění Opravář PC Student VŠ Žák si může vybrat, jakou z cest se vydá. Mnozí naši absolventi se rozhodli v elektro oboru podnikat. Jiní pokračují ve studiu na VŠ či nacházejí uplatnění v renomovaných firmách… zde je oceňována jejich kvalita.

Technika je správná cesta Pro koho je studium vhodné? Nejen potencionální žák, ale i rodič by se měl přijít do školy podívat. Pořádáme dny otevřených dveří, kdy si žáci základních škol mohou vyzkoušet jednotlivé činnosti a zjistit, zda je obor bude bavit. Technika je správná cesta