Projektová činnost a podpora na LDF

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Informace o metodické činnosti odboru.
IGA – VIGA Badatelské studentské vědecké projekty 1 Poskytovatel – IGA Interní grantová agentura VŠCHT Praha IGA.
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
PROGRAM ERC CZ veřejná soutěž ve VaVaI vyhlášená dne MŠMT; odbor financování výzkumu a vysokých škol - 32.
organizační složka státu (OSS) v přímé působnosti Ministerstva zdravotnictví: vznik postupné převedení činnosti Interní grantové agentury Ministerstva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
1.VYHLÁŠENÍ RESORTNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH CÍLŮ MZ na období červen 2011– duben PODEPSÁNÍ PROHLÁŠENÍ WHO „Čistá péče je bezpečnější“
MOBILITY DAY Praktická stáž Erasmus+ Ing. Bohdana Čechová.
Citt Podpora komercializace výzkumu ve FZU z programu GAMA Aleš Hála říjen 2015.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora žadatelů Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 5. dubna 2017 Tato akce je financována.
Podpora materiálně technické základny sportu – ÚSC, SK a TJ investiční dotační podprogram sloužící k modernizaci a výstavbě sportovišť pro ÚSC a spolky.
Podpora dopravní infrastruktury z fondů EU
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Projekty spolupráce MAS z PRV v programovém období
Aktuální informace Ministerstva kultury
Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Procesní management v oddělení logistiky
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Hlavní město praha a integrace cizinců
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Aplikace Monitorovací systém
Váňová Stanislava, Mikeladzová Jana
Central European Exchange Programme for University Studies
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
NPU I - Průběžné hodnocení 2018:
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Technologická platforma silniční doprava
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Ochrana osobních údajů ve firmách v době účinnosti Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) - Podpůrné aktivity MPO pro podnikatele Ing. Pavel.
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Seminář k Národnímu rozvojovému programu mobility pro všechny
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Transkript prezentace:

Projektová činnost a podpora na LDF 5.3. 2019 Mgr. Olga Komzáková, PhD.

Program Zhodnocení projektové činnosti za rok 2018 Pravidla administrace projektů na LDF Spolufinancování a režie projektů Nové webové stránky Vědy a výzkumu LDF (kde co najdu) Harmonogram výzev na rok 2019 a novinky Problematika hodnocení projektových žádostí Diskuze (co lze zlepšit)

Úspěšnost projektů MENDELU 2018 LDF 21%

Úspěšnost projektů na LDF (vybrané soutěže -1)

Úspěšnost projektů na LDF (vybrané soutěže - 2)

Pravidla administrace projektové dokumentace

Veškerá projektová dokumentace vyžadující podpis rektorky (příp Veškerá projektová dokumentace vyžadující podpis rektorky (příp. děkana) musí jít přes projektové oddělení LDF. Průvodní list dokumentu vystavuje projektový manažer. Odesílání datovou schránkou Odeslání projektových dokumentů datovou schránkou většinou zajišťuje projektové oddělení/kancelář LDF. Tyto dokumenty zašlete emailem (ve formátu .pdf, .doc, .xls). Soubory odesíláné datovou schránkou nesmí přesáhnout 20 MB. Projekty odesílané poštou si zajišťují sami řešitelé. Založení SPP prvků pro rok 2019 - absence právního aktu na univerzitě Formulář k založení SPP prvku u projektů, které  jsou u poskytovatele schváleny, avšak dosud nedorazil oficiální dokument (smlouva, rozhodnutí atd.) na univerzitu. SPP prvek bude založen a řešitel tak bude moci co nejdříve, ideálně od začátku projektu, projekt řešit, nakupovat, zaměstnat lidi apod. Občas k těmto situacím dochází, kdy projekt je odsouhlasen, schválen  a má začít 1.1., avšak ještě v půlce února není oficiální dokument doručen na MENDELU. Smlouvy k projektům Vzory smluv mezi partnery projektu jsou k nalezení na stránce Mendelu „Podpora projektových skupin“ v rámci balíčku dokumentů připravených pro vyhlášené výzvy a na stránce Věda a výzkum LDF. Smlouvy musí před odesláním schválit právní oddělení.

Nové webové stránky VaV LDF http://www.ldf.mendelu.cz/24834-veda-a-vyzkum

Grantové soutěže 2019

TAČR nebude vyhlášen program EPSILON bude vyhlášena první veřejná soutěže v programu TREND (obdoba Epsilonu). Jedná se o resortní program Ministerstva průmyslu a obchodu, který bude implementován TA ČR (květen). bude vyhlášena první veřejná soutěže v programu KAPPA financovaného Fondy EHP a Norska. Ten je zaměřený na spolupráci v aplikovaném výzkumu s partnery z Norska, Islandu a Lichtenštejnska (17.4). Vyhlášení veřejné soutěže v programu Éta v září. (Primárně socioekonom. obory, ale v rámci Mendelu nejúspěš. LDF.) Vyhlášení veřejné soutěže v programu Zéta posunuto na říjen. Na MENDELU budou semináře pro TAČR Kappa, Éta a Zéta.

Další grantové soutěže 2019 Termíny vyhlášení soutěží 2019 Česko-francouzské výzkumné projekty (MŠMT) Interreg Central Europe 4.3. 2019 NAKI II březen 2019 Ministerstvo zdravotnictví Ministerstvo vnitra – Bezpečnostní výzkum jaro 2019 TAČR KAPPA duben 2019 TAČR Éta květen 2019 TAČR Delta červen 2019 MPO (TAČR) Trend 2. čtvrtletí 2019 INTER Excellence TAČR Zéta říjen 2019 H2020 MSCA-RISE 05.12.2019 GAČR 21.2.2019 (na LDF do 4.4.) Česko-rakouské výzkumné projekty (MŠMT) 2.3. 2019 (do 30.4.) 5.3. 2019 (28. 6.) ! Nebudou vyhlášeny NAZV (MZe) a TRIO (MPO) !

Semináře k výzvám plánované na MENDELU GAČR - 7.3.2019 TAČR Éta TAČR KAPPA TAČR Zéta  Mezinárodní projekty Jak na projekty H2020 MSCA-RISE - Marie Skłodowska-Curie Research and Innovation Staff Exchange (RISE) – za účasti osob z EK – listopad 2019

Obecné připomínky oponentů k návrhům projektů Nezkušenost hlavního řešitele Hlavní řešitel má malý úvazek Nedostatečně popsaná metodika (x často limitován počet slov v návrhu) Služby x subdodávky – špatně zařazené Předimenzovaný tým Nepřiměřené náklady (např. vysoké cestovní náklady-chybí zdůvodnění), slabá finanční rozvaha Absence originál. řešení, není inovativní U aplikovaného výzkumu: Chybí ekonomické přínosy Slabě definované přínosy pro praxi Málo výsledků do praxe (výstupy hlavně články) Nedostatečně popsáno zapojení aplikačního garanta do projektu

Děkuji za pozornost