Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Advertisements

Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Charakteristika řízení
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
FINANČNÍ GRAMOTNOST. COFET x finanční gramotnost Vzdělávací materiály Kurzy Semináře, konference Mediální kampaň Projekty.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Úspěšný projekt č. CZ / E-Úřad E-learningový vzdělávací program pro další vzdělávání pracovníků ve veřejné správě.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Příprava OP VVV – PO VŠ Adam KRČÁL Skupina pro výzkum a vysoké školství MŠMT 08/02/2013.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Transkript prezentace:

Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách CZ.04.4.09/2.3.00.4/0087 Program Iniciativy Společenství EQUAL Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách CZ.04.4.09/2.3.00.4/0087 Úřad práce v Chrudimi 14.5.2019

Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách CZ.04.4.09/2.3.00.4/0087 Cíle projektu rovnoměrnější rozšíření spektra a kvality služeb v regionu zvýšení kvality vzdělávání pro poskytovatele služeb a kvalifikační úroveň pracovníků iniciace nových pracovních míst porovnat systém a kvalitu managementu poskytovatelů sociálních služeb v mezinárodním měřítku přispět k rozšíření obecných principů sociálních služeb v kraji rovnoměrnější rozšíření spektra a kvality služeb v regionu - nárůstu počtu nových pracovních míst, zvýšení kvality života zvýšení kvality vzdělávání pro poskytovatele služeb a kvalifikační úroveň pracovníků iniciace nových pracovních míst porovnat systém a kvalitu managementu poskytovatelů sociálních služeb v mezinárodním měřítku přispět k rozšíření obecných principů sociálních služeb v kraji 14.5.2019

Cílové skupiny dobrovolníci pracovníci v sociálních službách Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách CZ.04.4.09/2.3.00.4/0087 Cílové skupiny dobrovolníci pracovníci v sociálních službách řídící pracovníci v sociálních službách – management 14.5.2019

Kurz Manažer v sociálních službách Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách CZ.04.4.09/2.3.00.4/0087 Kurz Manažer v sociálních službách Analýza vzdělávacích a kvalifikačních potřeb *** Příprava pilotního kurzu – Moduly Organizace kurzu *** Evaluace Další běhy kurzu Studijní opory Validace Akreditace 14.5.2019

Inovativnost produktu Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách CZ.04.4.09/2.3.00.4/0087 Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách CZ.04.4.09/2.3.00.4/0087 Inovativnost produktu Specifické zaměření Komplexnost Přenositelnost Kvalitní studijní opory Využití moderních metod a technik Kvalitní zázemí UHK Vysoká profesní úroveň Vazba na praxi Hodnocení každého modulu a kurzu cílovými skupinami Zaměřenost na cílovou skupinu: Měly by reflektovat rozdíl mezi vzdělávacími potřebami manažerů a pracovníků v přímé péči. Reflektovat priority a strukturu manažerů – koncipovat volitelné kursy. Kvalita lektorů/lektorek: Měli by tématu rozumět. Měli by mít autoritu. Měli by mít praxi. Kvalitní lektoři se nacházejí v business sféře.  Způsob výuky: Obsah by měl být užitečný. Obsah by měl být praktický. Měla by být vyložena podstata i její přesahy do jiných systémů. Koncipovat kursy, aby byly zajímavé a poutavé. Interaktivní forma. Nové věci. 14.5.2019

PaedDr. Monika Žumárová, Ph.D Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách CZ.04.4.09/2.3.00.4/0087 Děkuji za pozornost PaedDr. Monika Žumárová, Ph.D monika.zumarova@uhk.cz www.cestakekvalite.cz www.uhk.cz 14.5.2019