Operační program Zaměstnanost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM) pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Setkání s poskytovateli služeb sociální prevence podpořených v rámci realizace projektu ROZVOJ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PARDUBICKÉM KRAJI 22. dubna 2016.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
9. VÝZVA IROP – ÚZEMNÍ STUDIE ING. ROMANA VALENTOVÁ
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Kontrolní šetření kvality sociálních služeb Mgr. Blanka Mikaušová Odbor sociálních.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Dotační programy Ústeckého kraje
Školení pro žadatele MAS Hradecký venkov,
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Podpora školství v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
MANUÁL VÝPOČTU JEDNOTKY SOCIÁLNÍ SLUŽBY pomocný materiál pro vyplnění
Úřad práce České republiky
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Nízkoprahová denní centra
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Operační program Zaměstnanost
Operační program Zaměstnanost
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
Seminář pro žadatele OP Zaměstnanost Výzva MAS Českomoravské pomezí o
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Komunitní centrum v přírodní zahradě
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Operační program Zaměstnanost
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Podpora samostatného bydlení
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Transkript prezentace:

Operační program Zaměstnanost SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Operační program Zaměstnanost PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A DALŠÍCH ČINNOSTÍ V RÁMCI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ Zlepšení řídících a administrativních schopností MAS Lužnice, z.s. Registrační číslo: CZ.06.4.59/0.0/0.0/15_003/0001904

OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A DALŠÍCH ČINNOSTÍ V RÁMCI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ obce dobrovolné svazky obcí organizace zřizované obcemi nestátní neziskové organizace poskytovatelé sociálních služeb školy a školská zařízení Přičemž pro projekty zaměřené na poskytování sociálních služeb jsou oprávněnými žadateli pouze poskytovatelé sociálních služeb registrovaní podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách.

PODPOROVANÉ AKTIVITY PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A DALŠÍCH ČINNOSTÍ V RÁMCI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ Podpora poskytování sociálních služeb Další programy a činnosti v oblasti sociálního začleňování Komunitní sociální práce a komunitní centra

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A DALŠÍCH ČINNOSTÍ V RÁMCI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ Sociální služby v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb. Odborné sociální poradenství Terénní programy Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Raná péče Kontaktní centra Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Sociální rehabilitace Sociálně terapeutické dílny Služby následné péče Podpora samostatného bydlení Osobní asistence Odlehčovací služby Sociální služby budou poskytované terénní a ambulantní formou; jako pobytové služby budou podporovány jen odlehčovací služby podle § 44 zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách. Možno i celoživotní vzdělávání pracovníků poskytovatele sociální služby v rozsahu maximálně 24 hodin za kalendářní rok.

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A DALŠÍCH ČINNOSTÍ V RÁMCI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ Sociální služby, které budou podpořeny v rámci této výzvy, jsou považovány za služby obecného hospodářského zájmu. Jsou financovány formou vyrovnávací platby, upravené rozhodnutím Komise. č. 2012/21/EU. Poskytovatel sociálních služeb musí být pověřen objednavatelem k poskytování služby obecného hospodářského zájmu.

DALŠÍ PROGRAMY A ČINNOSTI V OBLASTI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A DALŠÍCH ČINNOSTÍ V RÁMCI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ Další programy a činnosti v oblasti sociálního začleňování (nad rámec/mimo režim zákona č. 108/2006 Sb.) Podporovány budou programy a činnosti realizované v přirozeném sociálním prostředí osob z cílových skupin, tj. aktivity realizované terénní nebo ambulantní formou. Nebudou podporovány programy, které mají charakter sociální služby, avšak nejsou jako sociální služba registrovány.

Podporované programy a činnosti: DALŠÍ PROGRAMY A ČINNOSTI V OBLASTI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A DALŠÍCH ČINNOSTÍ V RÁMCI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ Podporované programy a činnosti: podpora mladým lidem ze sociálně znevýhodněného prostředí, aktivity a programy pro osoby s chronickým duševním onemocněním, aktivity a programy pro osoby ohrožené závislostmi na návykových látkách, gamblingu, PC hrách, motivační programy přispívající k sociálnímu začlenění nebo k prevenci sociálního vyloučení, aktivity a programy v oblasti sociálně-právní ochrany dětí a další.

KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A KOMUNITNÍ CENTRA PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A DALŠÍCH ČINNOSTÍ V RÁMCI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ Komunitní sociální práce Činnost nad rámec základních činností sociálních služeb podle zákona č. 108/2006 Sb., aktivity musí mít přímou vazbu na sociální začleňování nebo prevenci sociálního vyloučení osob. Gestorem je kvalifikovaný sociální pracovník (dle zákona č. 108/2006 Sb.). Centra začleněná do běžné komunity, cílovou skupinou je komunita a její členové (tj. osoby sociálně vyloučené nebo sociálním vyloučením ohrožené). Vznik centra je součástí rozvoje komunitní (sociální) práce v území, členové komunity se aktivně podílejí na všech fázích vzniku a fungování KC.

KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A KOMUNITNÍ CENTRA PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A DALŠÍCH ČINNOSTÍ V RÁMCI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ Komunitní centra mohou také realizovat: Kulturní/multikulturní aktivity realizované „samosprávně“, tj. organizované členy komunity. Výchovně vzdělávací aktivity (komunitní knihovny, doučování). Aktivity neformálních skupin veřejnosti a občanských iniciativ vzniklých na základě zplnomocňujících metod práce směřujících k řešení místních problémů. Environmentální aktivity a podpora jejich využití (aktivity zaměřené na zvelebování životního prostředí komunity, sběr odpadků, společná kultivace). Aktivity podporující zapojování cílových skupin do dobrovolnické činnosti. Možno i celoživotní vzdělávání sociálních pracovníků v rozsahu minimálně 40 hodin za celé období realizace projektu.

POVINNÁ DOKUMENTACE PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A DALŠÍCH ČINNOSTÍ V RÁMCI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ Povinná dokumentace pro aktivity Písemná nebo ústní smlouva s klientem o poskytování služby (ne u KC) Evidence podpořených služeb Prokazatelnost vykazovaných hodnot – záznamy o každém klientovi, prezenční listiny, monitorovací listy podpořených osob atd. Sledované indikátory se vyplňují dle uvedených pokynů https://www.esfcr.cz/documents/21802/798871/Pokyny+pro+evidenci+rozsahu+a+typu+podpory+jednotliv%C3%BDm+podpo%C5%99en%C3%BDm+osob%C3%A1m/47844036-98d0-4c08-befa-ba98b55480bb

ZPŮSOBILOST VÝDAJŮ PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A DALŠÍCH ČINNOSTÍ V RÁMCI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ Věcná způsobilost Kategorie způsobilých výdajů v režimu úplného vykazování Osobní náklady Cestovné Nákup zařízení, vybavení a spotřebního materiálu Nákup služeb Nájem či leasing zařízení a vybavení budov Odpisy Drobné stavební úpravy Přímá podpora cílové skupiny

PŘÍMÉ A NEPŘÍMÉ NÁKLADY PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A DALŠÍCH ČINNOSTÍ V RÁMCI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ Přímé náklady Osobní náklady Zařízení a vybavení a nákup spotřebního materiálu Nákup služeb (např. lektorské služby, zpracování analýz) Drobné stavební úpravy (do 40 tis. Kč) Pouze výdaje spojené se členy realizačního týmu pracující s cílovou skupinou. Nepřímé náklady mohou dosahovat maximálně 25 % přímých způsobilých nákladů projektu. Mezi nepřímé náklady patří následující položky: Administrativa, řízení projektu, účetnictví, personalistika, komunikační a informační opatření, občerstvení a stravování a podpůrné procesy pro provoz projektu Cestovní náhrady spojené s pracovními tuzemskými cestami realizačního týmu Spotřební materiál, zařízení a vybavení spojené s administrativou projektu Prostory pro realizaci projektu (kancelář projektu + energie, vodné, stočné) Ostatní provozní výdaje (internet, telefon, pošta, bankovní poplatky)

INDIKÁTORY PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A DALŠÍCH ČINNOSTÍ V RÁMCI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ Žadatel volí indikátory z výzvy, které jsou povinné k naplňování a současně všechny relevantní indikátory k vykazování. Povinnost stanovit v žádosti cílové hodnoty indikátorů – včetně popisu způsobu stanovení této hodnoty. Nastavení je závazné u indikátorů povinných k naplňování projektu. Úprava – podstatná změna Nesplnění – sankce Prokazatelnost vykazovaných hodnot – záznamy o každém klientovi, prezenční listiny atd. ověřitelné případnou kontrolou, monitorovací listy.

POVINNÉ PŘÍLOHY PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A DALŠÍCH ČINNOSTÍ V RÁMCI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ Údaje o sociální službě Jednou ročně dokládat k realizaci projektu: Vyrovnávací platbu Přehled čerpání vyrovnávací platby na sociální službu (skutečnost)

ZÁKLADNÍ INFORMACE K VÝZVĚ PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, KOMUNITNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A DALŠÍCH ČINNOSTÍ V RÁMCI SOCIÁLNÍHO ZAČLEŇOVÁNÍ Vyhlášení výzvy: 16.10.2017 Příjem žádostí o podporu: 4 týdny Datum zahájení realizace projektu: 16.10.2017 Datum ukončení realizace projektu: 31.8.2021 Celková částka dotace z EFRR pro výzvu: 3 371 200 Kč Maximální výše celkových způsobilých výdajů: 400 000 Kč Minimální výše celkových způsobilých výdajů: 1 000 000 Kč VÝŠE PODPORY: 95 % - 100 % veškeré informace k Výzvě (dokumentace, pravidla apod.) jsou uvedeny na webových stránkách MAS Lužnice

INFORMAČNÍ SYSTÉM MS2014+ PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY je určen pro zadávání žádostí o podporu a správu projektů po celou dobu jejich životního cyklu https://mseu.mssf.cz/

MAS Lužnice, z.s., Sudoměřice u Bechyně 105, Děkujeme za pozornost. MAS Lužnice, z.s., Sudoměřice u Bechyně 105, www.masluznice.bechynsko.cz