Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Advertisements

Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
INFORMACE O ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH PLATFOREM. POLYTECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU A INVESTICE  Motivace žáků ke studiu technických oborů.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Projekt Podpora práce učitelů - PPUČ
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Strategické řízení a plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
Šablony OP VVV a podpora nadání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Implementační projekt KAP
Aktuální informace o stavu
Projekt Podpora žáků s SVP
Konference „Krajský akční plán vzdělávání v Ústeckém kraji 1“
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Analýza potřeb v území.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Krajský akční plán vzdělávání ÚK
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Statutární město Ostrava
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
Individuální projekt OPVVV Implementace KAP I.
Mgr. Dominika Pudilová manažerka projektu
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Mgr. Michaela Svitáková, Hlavní manažer projektu
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Vítejte na třetí místní konferenci
Informace o projektu IKAP
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Transkript prezentace:

Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A) Projekt: Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A) Reg. č. projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_034/0008368 Manažer projektu: Ing. Michaela Brožová (tel. 605 970 971, e-mail: m.brozova@astconsulting.cz)

Odborné metodické skupiny (OMS) - celkem 8 OMS (3x gramotnosti – čtenářská, matematická, digitální + 3x polytechnika – BI, FY, CH + 1x spolupráce škol a firem + 1x společné vzdělávání) - pravidelné setkávání dle potřeby (min. 1x za 3 měsíce) v rámci programu lze kromě praktických informací o fungování projektu (resp. konkrétní gramotnosti či polytechnického předmětu) uspořádat i zajímavou přednášku či workshop na zvolené téma OMS pro spolupráci škol a firem má obvykle ryze pracovní charakter, 1x za 3 měsíce bývá rozšířena o minitýmy OMS pro společné vzdělávání funguje obdobně jako OMS pro spolupráci škol a firem

Vzdělávání pedagogických pracovníků - vzdělávání PP probíhá dvojí formou: Jednodenní odborné semináře Vícedenní vzdělávání (letní školy) Vždy musí platit, že by mělo jít o takové vzdělávání, které není běžně „dostupné“ (akce „na míru“, vysoce odborně a specificky zaměřené)

Mobilní centra kolegiální podpory (MCKP) Jsou uskutečňovány výjezdy na MŠ, ZŠ i SŠ s jednotlivými programy Škola se předem domlouvá na termínu návštěvy s konkrétním metodikem (či jím pověřenou osobou) za určitou gramotnost či polytechnický předmět V rámci výjezdů jsou představovány nové metody práce a využíváme nově zakoupených pomůcek v rámci projektu - Tyto akce jsou zaměřeny na pedagogické pracovníky (cílovou skupinou tedy nejsou žáci)

Kde nalézt informace, kontakty apod. Veškeré informace o realizaci projektu, programech, akcích a kontakty naleznete na: http://w.rskuk.cz/systemove-reseni-motivace-a-vzdelavani-pedagogu-i- kap-a Na těchto stránkách rovněž funguje přehledný kalendář akcí – po rozkliknutí určité akce se objevují přihlašovací formuláře (pokud jsou na akci potřeba)

Cílená podpora škol při naplňování KAP 1 (IKAP B) Projekt: Cílená podpora škol při naplňování KAP 1 (IKAP B) Reg. č. projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_034/0008369 Manažer projektu: Mgr. Radomíra Dostálová (tel. 475 657 717, e-mail: dostalova.r@kr-ustecky.cz)

Spolupráce ZŠ a SŠ – společné exkurze V rámci projektu jsou realizovány společné vzdělávací exkurze (nejčastěji do Liberce a do Plzně – IQ parky, Techmania) Exkurze jsou určeny pro ZŠ, které jsou do projektu zapojeny (tedy nikoliv pro každou ZŠ v Ústeckém kraji) Funguje přihlašovací aplikace pro rezervaci termínů (ve vazbě na zajišťování dopravy) Exkurze probíhají cca 1x za půl roku (nelze je tedy realizovat každý měsíc)

Spolupráce ZŠ a SŠ – ostatní informace Některé SŠ mají programy vzájemného učení pro ZŠ V rámci projektu byla vytvořena síť spolupracujících lídrů ze ZŠ – ti se podílí nejen na realizaci projektu IKAP B, ale účastní se i realizace IKAP A (OMS, vzdělávací akce apod.)