Vzorový projekt pro gymnázia

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Advertisements

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Projekt Podpora učitelů ve zvyšování kvality jejich práce „PUČ“
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Podpora mateřských a základních škol formou šablon
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Cíl a identifikace výzvy
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
MAP – Místní akční plán ORP RK
„Okna technickým oborům dokořán“
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Plán vzdělávacích aktivit
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Znevýhodněná mládež na prahu dospělosti – mezinárodní konference 13
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Název projektu: Ve škole po škole
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064 OP VVV Semináře MAS,
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Výzva č. 02_18_06 OP VVV Pro žadatele
Podpora výchovných poradců 2018
Statutární město Ostrava
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Mgr. Dominika Pudilová manažerka projektu
Setkání kariérových poradců
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Odborník ve školní praxi
Vzorový projekt pro ZŠ.
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Kariérové poradenství a podnikavost
Příklady dobré praxe realizace šablon
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Vzorový projekt pro ZŠ.
MAS MORAVSKOTŘEBOVSKO A JEVÍČSKO o.p.s.
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Vzorový projekt pro gymnázia

Údaje Počet žáků školy: 500; Počet zapojených pedagogických pracovníků: 10; Celková alokace na projekt ze šablon: 1 200 000 Kč (200 000 + 500 *2 000); Náklady na níže uvedené aktivity: 599 150 Kč.

Využité šablony Školní kariérový poradce; Vzdělávání pedagogických pracovníků – DVPP; Sdílení zkušeností pedagogů z různých škol/školských zařízení prostřednictvím vzájemných návštěv; Tandemová výuka; Zapojení odborníka z praxe do výuky; Projektový den ve škole/mimo školu; Komunitně osvětová setkávání.

Školní kariérový poradce (0,1 úvazku, 24 měsíců, 134 232 Kč) Uvedená aktivita umožňuje nastavit systém podpory rozvoje nadání a je vhodná pro koordinaci činností pedagogů (např. při identifikaci) a pro výměnu zkušeností. Dále aktivita umožňuje zapojení ostatních aktérů např. krajských koordinátorů Sítě podpory nadání, rodičů, apod. Školním kariérovým poradcem je pedagogický pracovník školy. „Při úvazku 0,1 připraví a zrealizuje měsíčně dvě individuální setkání se žáky. Jedno individuální setkání se žáky lze v měsíci nahradit workshopem pro pedagogy/rodiče za účelem získání kompetencí pedagogů/rodičů při identifikaci nadání/potenciálu každého žáka, nebo za účelem přípravy školního systému identifikace a podpory nadání.“

Vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP) (20x, 77 920 Kč) Uvedená aktivita slouží k získání nebo zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků v dané oblasti. Vhodné kurzy najdete na níže uvedeném odkazu: https://www.nidv.cz/media/materialy/sablony/SABLONY_II_Katalog_NIDV_r ijen_2018.pdf Příklady kurzů: Systematický úvod do problematiky nadání; Vyhledávání a identifikace nadání; Rozvoj nadaného žáka v běžné škole.

Sdílení zkušeností pedagogů z různých škol/školských zařízení prostřednictvím vzájemných návštěv (2x, 19 092 Kč) Spolupráce v celkové době trvání min. 16 hodin spočívá v provedení minimálně dvou návštěv vybraného pedagoga z vysílající školy během 10 po sobě jdoucích měsíců, ve kterých probíhá výuka, v hostitelské škole. Smyslem je získání a přenos příkladů dobré praxe. Polovina z 16 hodin je vyhrazena návštěvám pedagoga z vysílající školy na hostitelské škole. Jedna z oblastí, ve které mohou být rozvíjeny znalosti a dovednosti: nadaní žáci ve výuce.

Tandemová výuka (10x, 105 000 Kč) Aktivita je určena pro dva pedagogy, kteří společně naplánují a zrealizují 10 vyučovacích hodin v průběhu pěti po sobě jdoucích měsíců, ve kterých probíhá výuka. Uvedená aktivita umožňuje působení dvou pedagogů v rámci výuky. Díky uvedené aktivitě mohou pedagogové posílit individualizaci výuky a v jejím průběhu se mohou více věnovat jednotlivým žákům při rozvoji jejich potenciálu v daném předmětu.

Zapojení odborníka z praxe do výuky (10x, 143 160 Kč) Uvedená aktivita umožňuje působení pedagoga a odborníka z praxe v rámci výuky. Díky uvedené aktivitě mohou pedagogové posílit individualizaci výuky a v jejím průběhu se mohou více věnovat jednotlivým žákům při rozvoji jejich potenciálu v daném předmětu.

Projektový den ve škole/mimo školu (10x + 10x, 111 480 Kč) Činnosti je vhodné přizpůsobit individuálním potřebám žáků tak, aby mohl každý zažít úspěch. Pedagog může využívat různé obtížnosti úloh/úkolů a přizpůsobovat je konkrétním potřebám žáka. Každý žák přispěje k výsledku, což může pozitivně působit na sociální klima v dané skupině/třídě. Projektovou výuku vedou společně pedagog a odborník z praxe. Projektový den trvá 4 x 45 minut.

Komunitně osvětová setkávání (2x, 8 266 Kč) V rámci aktivity je zorganizováno volnočasové komunitní osvětové setkání s rodiči, přáteli školy a veřejností za pomoci odborníka nebo odborného týmu. Uvedená aktivita může sloužit k propagaci či k upozornění na nezbytnost tématu podpory rozvoje potenciálu (nadání) každého žáka. Aktivita může být využita pro rozšíření povědomí o dané oblasti a pro širší diskusi o ní.

Rozvoj potenciálu každého žáka Kariérový poradce Vzdělávání Sdílení zkušeností Tandemová výuka Zapojení odborníka z praxe Projektové dny Komunitně osvětová setkávání

Odkaz Na níže uvedeném odkazu najdete další informace o možnostech využití šablon pro rozvoj podpory nadání každého žáka. https://www.nidv.cz/media/materialy/projekty/strategicke_rizeni/Inspir omaty/INSPIROMAT_11_Priklady-dobre-praxe-realizace-sablon.pdf