Strategický plán rozvoje obce pro období

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznáním k udržitelnému rozvoji regionu Místo, kde žijeme
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Rozpočtové určení daní očima starostů menších měst ČR
Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Nadační fond Městské části Praha 1 SOFOS
VOLEBNÍ PROGRAM MO PLZEŇ 3.  Za prioritu považujeme bezpečnost občanů ve dne i v noci, obzvláště pak bezpečí dětí v okolí škol a mateřských školek. 
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Odpovědná radnice 1 PŘEDSTAVENÍ VOLEBNÍHO PROGRAMU PŘEDSTAVENÍ KANDIDÁTŮ DO ZM V KLIMKOVICÍCH Ing. Zdeněk Husťák – kandidát na starostu města.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
VÝSLEDKY INDIKÁTORŮ V PRAZE - LIBUŠI
Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Využívání služeb e-governmentu jednotlivci ISSS 2007, Hradec Králové Andrej.
Výsledky Účast na anketě Z 86 rozdaných dotazníků bylo odevzdáno 76, tzn. 67% oslovených respondentů se ankety zúčastnilo, 33% nikoli.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Analýza venkova: nové otazníky a výzvy 20. října 2011 Arcidiecézní muzeu, Olomouc.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Výzkum veřejného mínění - Praha 5 | Prosinec 2011.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2011.
Program rozvoje obce Hvožďany VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ 24. ČERVNA 2015.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Komunitní plánování sociálních služeb na Podlipansku Výsledky dotazníkového šetření v obci Tatce.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2010.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od do formou internetového.
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Bakalářská práce Studie zvýšení úrovně technické a občanské vybavenosti obce Vypracovala: Hana Vostřelová Obor: Agroekologie Rok: 2007.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2013.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Výsledky dotazníkového šetření v obci Lípa nad Orlicí (prosinec leden 2016) ZPRACOVATEL VÝSLEDKŮ GROSSMAN AGENCY S.R.O.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza marketingu města Bechyně Autor práce: Kateřina Maťhová Vedoucí práce: Ing. Marie Slabá,
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Výzkum veřejného mínění obyvatelů MČ Praha 5
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Průzkum říjen 2016 MMR – odbor regionální politiky, odd. řízení strategie regionálního rozvoje Úřad vlády ČR – Agentura pro sociální začleňování Distribuce:
Strategie regionu, obce
Projekt Demografické modely ve venkovském prostoru
Plán rozvoje obce Jenštejn
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
Výsledky projednávání
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Informace o vyhlášených výzvách
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Transkript prezentace:

Strategický plán rozvoje obce pro období 2019-2026 OBEC ÚHOLIČKY Průzkum potřeb občanů 2019 Výsledky ankety

Metodologie výzkumu Období sběru dat: Únor 2019 Celkem se zúčastnilo 124 respondentů Kombinace on-line vstupu (60 respondentů) a distribuce papírových dotazníků (64 respondentů) Namátková kontrola unikátnosti vyplnění dotazníku pro optimalizaci počtu získaných odpovědí Základní populace: Osoby trvale žijící v Úholičkách bez omezení věku Věk respondentů 14-87 let, průměr 50 let. Období sběru dat: Únor 2019

Výběrový vzorek

Spokojenost občanů s občanskou vybaveností Podpora nových projektů Vybavenost obce Spokojenost občanů s občanskou vybaveností Podpora nových projektů

Spokojenost s televizí je větší než s internetem.

Mladí jsou nejkritičtější ke kvalitě internetu.

Podpora projektů Parkovací plochy u vlaku a chodník do Podmoráně mají podporu většiny respondentů. Podíl podporovatelů a odpůrců zpomalovacích prvků je vyrovnaný.

Služby v obci Spokojenost občanů se službami v obci Potřeba nových služeb a zlepšení stávajících Komunikace s místní správou

Nejspokojenější jsou respondenti s mateřskou školou.

Nejméně spokojeni s dopravní obslužností jsou mladší respondenti.

Nové bydlení v obci by potřebovalo 23 % respondentů. Záměr výstavby pečovatelského domu má velkou podporu respondentů. Nejvíce mezi staršími respondenty.

Chybějící služby v obci Bazén Zlepšení internetu a kabelovky Více autobusových spojů Kvalitní obchod s potravinami Silnice do Přílep Sportovní hřiště

Komunikace s OÚ Nejpreferovanějším způsobem komunikace s obecní správou jsou Obecní noviny.

Návrhy na zlepšení Obecních novin Nezávislost redakce a objektivita Více informací o problémech v obci Informace k projektům obce Historie Stránka pro děti Větší prostor pro příspěvky občanů

Hospodaření obce Využití prostředků ze skládky na katastru obce Podpora participativního rozpočtu

Jiné návrhy na využití prostředků ze skládky Investice do energetické soběstačnosti obce Kulturní aktivity Údržba veřejných prostor Svoz odpadu (popelnice zdarma, častější svoz)

60% respondentů. 30% respondentů by přišlo s vlastním návrhem. Myšlenku zřízení participativního rozpočtu podporuje. 60% respondentů. 30% respondentů by přišlo s vlastním návrhem. 70% respondentů by se účastnilo hlasování o projektech.

Nápady na využití participativního rozpočtu Chovatelský kroužek Zalesňování Více využít okolí Vltavy a náplavku Uvítala bych prostor pro sběr informací o nedostatcích, nepořádku Revitalizace Podmoráňského potoka, odhlučnění vlaku do výše zábradlí viaduktu, zpomalovací prvky na vozovkách, cesta do Libčic Prvotní nápady např. komunitní půjčovna lodiček u řeky, půjčovna nářadí atd., komunitní sad, herna / půjčovna deskových her. Parkoviště u vlakové zastávky Park s místy k posezení a brouzdalištěm (fontánou) kulturní akce (zvát divadla a kapely) Obnova Višňovky Obecní moštárna (resp. moštovací zařízení k využití občany), komunitní sad Malý sportovní areál Malý počin pro zvýšení krajinné hodnoty (z hlediska ochrany i relaxace) Koupaliště Komunitní zahrada kombinovaná s prostorem pro děti Založení otužilecké skupiny a provozovaní zimního plavaní Divadelní festival dětských souborů se zapojením místních dětí. Nápady na využití participativního rozpočtu

Kamerový systém má podporu 54% respondentů Kamerový systém má podporu 54% respondentů. Výrazně větší podporu má kamerový systém mezi nejstaršími respondenty - 76%. Mladší respondenti podporují kamerový systém jen v 38% případů.

Životní prostředí v obci Spokojenost s kvalitou životního prostředí Největší ohrožení kvality životního prostředí

Nejméně spokojeni jsou respondenti s kvalitou ovzduší.

Za největší ohrožení kvality životního prostředí v obci považují respondenti stav potoka a lokální topeniště.

Volnočasové aktivity Spokojenost s nabídkou volnočasových aktivit Využití víceúčelového hřiště

Větší spokojenost vyjadřují respondenti s možnostmi kulturního vyžití, než s možnostmi sportovního využití.

Víceúčelové hřiště by alespoň jednou týdně využívalo 38% respondentů Víceúčelové hřiště by alespoň jednou týdně využívalo 38% respondentů. Nejpreferovanějšími sporty jsou volejbal, tenis a fotbal.

Co je na úholičkách nejlepší? Otevřené odpovědi respondentů

Co v úholičkách chybí Co by se mělo zlepšit Otevřené odpovědi respondentů