WWW (1) WWW (World Wide Web) je dnes zřejmě nejpoužívanější služba sítě Internet Reprezentuje síť odkazů na hypertextové do-kumenty označované též jako.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.01/Ku Základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
1 Protokol HTTP (Hypertext Transfer Protocol) HTTP je základem systému „World Wide Web“ (WWW) - Web … HTTP – jednoduchý protokol aplikační vrstvy, transport.
Datové schránky v praxi Lukáš Jelínek
Informace fyzických a právnických osob na Portálu veřejné správy Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu
Tvorba WWW stránek. Hyperlink Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Reaguje na událost myši – Reaguje.
VY_32_inovace_01_infpojmynet1_01 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola - adresa:Základní.
Internet Základní informace VY_32_INOVACE_INT_16.
Dobré odpoledne Prezentující Jiří Vejrosta a Ladislav Kavřík.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Služby internetu (17). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
Název materiálu: Internetová úložiště Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 5.třída Vyučovací předmět:
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_031.ICT.34 Tvorba webových stránek – úvod do CSS.
HTML HyperText Markup Language Je to značkovací jazyk používaný na tvorbu webových stránek, které jsou propojeny hypertextovými odkazy. Je hlavním z.
Mobilní sítě Jakovljevič, Sklenář. obsah Protokol ICMP Ping Traceroute DNS 1G, 2G, 3G, 4G, LTE Virtuální mobilní operátor.
Síťové operační systémy OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
HTML (I) (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 Vývoj a koncepce nového univerzitního webu Ondřej Kudlík
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Tvorba WWW stránek Podmínky Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu Ostrava-Poruba
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
ZÁKLADY JAZYKA HTML Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Internet komunikace.
který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad Lužnicí v letech 2011 – 2012.
Internet – pojmy, služby
HTML a CSS Rostislav Miarka.
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_12
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
XHTML X HTML (Extensible Hypertext Markup Language)
Síťové Protokoly.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Internet.
Transportní vrstva v TCP/IP
Internet struktura, fungování a přehled využití
Seminář k výběrovému řízení 2018
HTML.
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
Základní pojmy při používání Internetu
Webová aplikace MS OLOMOUC.
Komunikační model TCP/IP
INTERNET Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Tvorba WEBOVÝCH stránek – úvod do HTML
Prvky v síti Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Název školy
Informatika – Test č.4 VY_32_INOVACE_18
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Brno, Ing. Petr Šústal, MPA
Tvorba webových stránek - hyperlink
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_13
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Hypertext Markup Language
Jednotná informační brána jako studnice informací pro lékaře
Informatika Počítačové sítě.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačové sítě – služba WWW
Propojování sítí (1) Propojování sítí je možné realizovat, např. pomocí: Repeater: zesilovač, který předává veškeré informace z jedno-ho síťového segmentu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Tvorba webových stránek - úvod
Připojení knihoven k Internetu
Lukáš Melcher, Denis Dusík 4.C
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Provádí se první počítačový výzkum.
Informatika Počítačové sítě.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

WWW (1) WWW (World Wide Web) je dnes zřejmě nejpoužívanější služba sítě Internet Reprezentuje síť odkazů na hypertextové do-kumenty označované též jako Web Pages (webovské stránky) URL: http://address:port/path#anchor není-li uvedena část :port, použije se implicitně port 80 část #anchor je nepovinná. Pokud je uvedena, označuje konkrétní místo na webovské stránce část address nezávisí na velikosti písmen 20/04/2019

WWW (2) část path může záviset na velikosti písmen (podle operačního systému, který je provozován na www serveru) jestliže path je ukončena adresářem (nikoliv souborem), je zobrazen buď implicitní soubor (např. index.html), nebo obsah (výpis) adresáře Pro zpřístupnění služby WWW je nutné mít nainstalovaný prohlížecí program - browser, např.: Internet Explorer Netscape Communicator (Navigator) 20/04/2019

WWW (3) Informace o dokumentech a přístupu k nim jsou řízeny a poskytovány WWW servery Komunikace mezi WWW serverem a prohlí-žecím programem je prováděna pomocí pře-nosového protokolu HTTP (Hypertext Trans-fer Protocol) Jednotlivé Web Pages jsou popsány pomocí značkovacího jazyka HTML (Hypetext Markup Language), popř. dalších prostředků (JavaScript, JavaApplet, ASP, ...) 20/04/2019

WWW (4) Web Pages mohou obsahovat odkazy nejen samy na sebe, ale i na dokumenty v libovol-ných jiných formátech, popř. odkazy zpros-tředkovávající komunikaci pomocí jiných služeb (FTP, E-mail, ...) Poznámka: místo protokolu HTTP je možné použít i protokol HTTPS nebo SHTTP, umožňující kódování pře-nášených informací 20/04/2019