... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Advertisements

Jméno autora: Jitka Hegerová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): říjen 2012 Ročník: sedmý Tematická oblast: Dějepis - středověk Téma: Křesťanství.
Úroky ve slovních úlohách Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
AC Bučovice, Boží povolání člověka AC Bučovice,
GRAVITAČNÍ SÍLA. GRAVITAČNÍ POLE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
Konstantin a Metoděj Vypracovala: Petra Mertová 4. B.
EXKURZE DO KUTNÉ HORY ANEŽKA PROCHÁZKOVÁ. CO JSME VŠECHNO VIDĚLI CHRÁM SVATÉ BARBORY MOROVÝ SLOUP PANNY MARIE NEPOSKVRNĚNÉ KAMENNÝ DŮM KAMENNÁ KAŠNA VLAŠSKÝ.
PROČ 28. ZÁŘÍ NECHODÍME DO ŠKOLY – projekt ke státnímu svátku Autor : Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Co znamená, že je „vdechnuté Duchem“, tedy inspirované?
VY__III/2__INOVACE__04 Český jazyk PODSTATNÁ JMÉNA.
SOLIDARITA NEJEN PENÍZE Tomáš Fendrych, Střešovice Jak dojít k odluce a příliš neklopýtat aneb Pražský seniorát na cestě k samofinancování
Aritmetický průměr Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Aleš Hladík Název: VY_32_INOVACE_6A_3_Vlastní a obecná jména Téma: 6A_ČJ7.roč.
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
Vzdělávací oblast: Teoretické vzdělávání Tematická oblast:
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_27_Národ_sobě_kulturní_rozvoj_ib1 Číslo projektu: CY1.07/1.4.00/
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
Bůh je moje jistota..
Skutky apoštolů a apoštolské listy
Slovo života Květen 2014.
TÉMA: Legenda o svatém Václavu
Příběh Jeruzaléma.
PÍSMENKOVÁ BABIČKA Ach milé děti,
Tři Druhy Služby Komu sloužím ?
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
ZŠ Brno, Řehořova 3 Osobnosti českých a světových dějin 6. -9
Úzká brána a cesta k životu
Užitečné závaží.
Soustava dvou lineárních rovnic se dvěma neznámými
ČESKO-BRATRSKÁ CÍRKEV EVANGELICKÁ
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení
Hřích 3. vítězit nad hříchem
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_67_PRV1
Nevyhnutelné snášej s klidnou myslí
AUTOR: Mgr. Kateřina Palečková NÁZEV: VY_32_INOVACE_5C_06
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Žít svůj život naplno.
Slovo života Prosinec 2012.
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
O pokrytectví Matouš 22,15.
Kdo za to může? Ez 18,25-30.
Slovo života Prosinec 2017.
Slovo života Leden 2018.
1. KORINTSKÝM 13 Pro dnešek! Waliczkovi ♫ Zapněte reproduktory
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ČTYŘI SVÍČKY.
Slovo života V tichosti buďte vnímaví pro slovo, které do vás bylo vloženo jako semeno a může zachránit vaši duši. (Jak 1,21) Září 2018.
Biblické verše....
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
VY_32_ INOVACE_ 06_ ČESKÝ JAZYK 3
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015
PROČ BŮH STVOŘIL DĚTI (A NÁSLEDNĚ VNOUČATA).
Sk 12,25 – 13,52.
ČTYŘI SVÍČKY.
SLOVO ŽIVOTA Duben 2019.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
ČTYŘI SVÍČKY.
Krásná je modrá obloha, je zázrak pod ní žít,
KSV/LVM Liturgie – vzor modlitby (lex credendi a lex orandi)
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Transkript prezentace:

... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)

ZJEVENÍ Hlas SLOVA Je to hlas, který vstoupil na scénu na počátku stvoření, když přerušil mlčení nicoty: „Na počátku… Bůh řekl: buď světlo“ a bylo světlo…

Boží slovo je však také u kořenů lidských dějin. Muž a žena, kteří jsou „obrazem a podobou Boha" (srov. Gn 1,27), a nesou tedy v sobě božský otisk. Mohou navázat rozhovor se svým Stvořitelem, nebo se mohou od něho vzdálit a odmítnout ho hříchem.

Další etapa, kterou prochází Boží hlas: etapa psaného slova - svatá Písma. Již Mojžíš sestoupil z vrcholu hory Sinaj „s dvěma deskami svědectví“. A uložil Izraeli, aby uchovával a znovu psal tyto desky svědectví: „Na kameny napíšeš co nejzřetelněji všechna slova tohoto zákona“ (Dt 27,8).

První dvě kapitoly Lukášova evangelia: Slovo vstupuje do konkrétních lidských dějin Jak se v těchto dnech ozývá hlas Slova v tvých dějinách?

1. a 2. kapitola Lukášova evangelia v liturgii 3. neděle C v mezidobí Slavnost Narození Jana Křtitele Slavnost Neposkvrněného početí Panny Marie 4. neděle adventní B Slavnost Nanebevzetí Panny Marie 4. neděle adventní C Slavnost Narození Páně Slavnost Matky Boží Svátek Uvedení Páně do chrámu Svátek Svaté rodiny B i C Slavnost sv. Josefa Sláva na výsostech Zdrávas Maria Kantikum Panny Marie Zachariášovo kantikum Simeonovo kantikum 1. a 2. kapitola Lukášova evangelia v liturgii

Duchu Boží, který ses vznášel nad vodami při stvoření světa, utiš v nás chaos dne a hluk zbytečných slov a uschopni nás k vnímání hlasu Slova. Duchu, který v nás vyslovuješ jméno našeho Otce - Stvořitele, uč nás vždy toužit po rozhovoru s Otcem s takovou vroucností a důvěrou, s jakou s ním promlouval náš Pán Ježíš. Sestupuj k nám, když tě v jednotě s celou církví vzýváme; otvírej nám Písmo, abychom na jeho stránkách nacházeli Ježíše, který je Cesta, Pravda a Život a po setkání s ním „malovali“ evangelium naším životem.

Z papežova poselství k XXV. světovému dni mládeže: „Naslouchejte Bohu, který má pro každého z vás plán lásky.“ (po setkání nad Knihou následuje adorace před Slovem )