Pracovní setkání středních škol

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Advertisements

Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
ZASEDÁNÍ PŘEDSEDNICTVA RVŠ ( ) STRUČNÁ INFORMACE MŠMT 1. ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH 2. ZÁKON O FINANČNÍ PODPOŘE STUDENTŮ 3. PŘÍPRAVA ROZPOČTU 2012.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ (KAP)
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Individuální projekt OP VVV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Novinky z IROP.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Rámec pro podporu infrastruktury a investic v Pardubickém kraji
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu s pracovním názvem "Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na SŠ v Jihomoravském kraji" 4.3.2013

1. Představení individuálního projektu "Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji" 1. Představení individuálního projektu 2. Příprava individuálního projektu 3. Průběh a jednotlivé fáze přípravy

1. Představení individuálního projektu MŠMT vyhlásilo dne 28.2.2013 výzvu na individuální projekt . Ukončení výzvy bude nejpozději dne 3.5.2013. Cílem výzvy je investiční a metodická podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních a základních školách v krajích ČR, mimo hlavního města Prahy. - Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání Oprávněný žadatel: kraj Partneři: střední školy a školská zařízení (§ 13, 14 vyhlášky č. 108/2005 Sb.) Finanční alokace na projekt: 30 - 260 mil. Kč Plánovaný začátek projektu: 1.8.2013 , ukončení projektu: nejpozději do 30.6.2015 CS: žáci škol a škol. zařízení, pracovníci a vedoucí pracovníci škol a škol. zařízení

Vazba na Regionální operační program – Jihovýchod Je navržen přesun zbytkové alokace do oblasti podpory 3.4 „Veřejné služby regionálního významu“, které jsou účelově vázané na nákup nových strojů, zařízení a souvisejících technologií umožňujících realizovat modernizované vzdělávací programy reagující na současné technologie v praxi, potřeby trhu práce a technická zhodnocení budov prokazatelně a přímo potřebných pro zavedení nové vzdělávací infrastruktury do výuky.

Kontaktní osoby pro přípravu individuálního projektu: Dostupné informace a údaje pro střední školy na webu Jihomoravského kraje Kontaktní osoby pro přípravu individuálního projektu: Ing. Ivo Minařík – vedoucí odboru regionálního rozvoje JUDr. Hana Poláková – vedoucí odboru školství Ing. Bohdana Svobodová – vedoucí oddělení evropských dotací ORR Mgr. Lucie Rozprým – vedoucí oddělení prevence a volnočasových aktivit OŠ Ing. Erika Dittrichová, DiS. – vedoucí referátu PO 1, koordinátor výzvy Mgr. Helena Michalicová – hlavní kontaktní osoba, konzultace projektových záměrů Ing. Miroslava Janalíková – konzultace projektových záměrů Metodik věcné stránky klíčových aktivit projektu z OŠ Ing. Lenka Zachovalová – financování a rozpočty Mgr. Monika Mlejnková – právník oddělení evropských dotací

2. Příprava individuálního projektu Příprava projektu probíhá na odboru regionálního rozvoje ve spolupráci s odborem školství. - Odbor školství vymezil aktivity, které jsou pro Jihomoravský kraj důležité a vytipoval školy, které by měly být zařazeny do individuálního projektu. Zároveň připravuje zdůvodnění potřebnosti pro samotný projekt. Po věcné stránce bude korigovat podporované aktivity a potřebu z pohledu Jihomoravského kraje. - Odbor regionálního rozvoje navázal na potřeby z odboru školství a připravuje individuální projekt. Na základě již poskytnutých informací z OŠ a od středních škol vyhodnocuje situaci a připravuje podklady. Povede jednotlivé individuální konzultace s každým potenciálním partnerem , bude kontrolovat výstupy z již ukončených projektů a dále bude pomáhat partnerům s konečným projektovým záměrem.

Oslovení příspěvkových organizací dotazníkem předběžného zájmu (proběhlo už na OŠ) Vyhodnocení dotazníků ( předběžný zájem - OŠ) Stanovení specifikované skupiny oborů, které budou podpořeny v rámci výzvy (obory přírodovědného a technického vzdělávání) Příprava pracovního setkání Oslovení všech středních škol v Jihomoravském kraji, které splňují specifikaci skupiny oborů Pracovní setkání

3. Průběh a jednotlivé fáze přípravy První fází bylo stanovení základních bodů pro přípravu individuálního projektu - stanovení aktivit - specifikace skupiny oborů, které budou podpořeny - předběžný zájem ze strany škol - V druhé fázi bylo vyhodnocení předběžného zájmu V třetí fázi probíhá setkání středních škol, které splňují skupinu oborů, které budou podpořeny a informování o vyhlášené výzvě Ve čtvrté fázi budou probíhat individuální konzultace se všemi potenciálními partnery V páté fázi bude vyhodnocení zájmu a seskládání všech aktivit a alokací do připravovaného projektu

V šesté fázi dojde k případné úpravě: - ze strany odboru regionálního rozvoje (duplicita, podpora několika stejných produktů) - ze strany odboru školství (po věcné stránce potřeb podpory Jihomoravského kraje) - ke konečné podobě návrhu individuálního projektu V poslední fázi bude návrh předán orgánům kraje ke schválení

V šesté fázi dojde k případné úpravě: - ze strany odboru regionálního rozvoje (duplicita, podpora několika stejných produktů) - ze strany odboru školství (po věcné stránce potřeb podpory Jihomoravského kraje) - ke konečné podobě návrhu individuálního projektu V poslední fázi bude návrh předán orgánům kraje ke schválení

Děkuji za pozornost