PSYCHOLOGIE OSOBNOSTI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

OP3BK_PSPP Pedagogická psychologie
ZŠ CHOMUTOV, ZAHRADNÍ 5256 SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ Libuše Slavíková 2. června 2016.
ŠKOLSKÁ ETOPEDICKÁ ZAŘÍZENÍ
Aplikovaná psychologie Disciplíny psychologie. Obsah 1. Opakování - založení psychologie 2. Předmět psychologie 3. Hlavní znaky psychologie 4. Rozdělení.
Sabina Vaňková.  Duševní hygiena - obor zabývající se rozvojem a podporou duševního zdraví  psychohygiena je zaměřena na vytváření optimálních podmínek.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
Propojení psychologie dopravy a klinické psychologie PhDr. et Mgr. Š tefan Medzihorský, předseda ČAPPO, rektor Vysoké školy aplikované psychologie Konference.
FORENZNÍ PSYCHOLOGIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Fokus.
CANISTERAPIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Mentální postižení Co je podle Vás podstatou mentálního postižení? Které syndromy spojené s mentálním postižením znáte ? Setkali jste se již s případem.
Pedagogická psychologie. Názory na vymezení předmětu pedagogické psychologie Předmětem pedagogické psychologie je aplikace poznatků z obecné psychologie.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Osobnost, sociální skupiny.
Základy duševní hygieny. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Mgr. Michal Oblouk.  chceme-li žít ve společnosti, musíme přijmout předem stanovená pravidla, která vymezují hranice lidského soužití  rozlišujeme 3.
Rozpis rozpočtu a normativy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. června 2011 Monika Čermáková.
Psychohygiena - úvod PhDr. Kateřina Bartošová, Ph.D.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Ochrana zdraví Bc. Balonová Soňa. Co je to zdraví? Co si představuješ pod tímto pojmem? Co pro Tebe znamená být zdráv?
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název materiáluZáklady.
Základy automatického řízení 1
Potřeby a pudy - aktivačně motivační vlastnosti
Sexual harassement, mobbing
Sportovní psychologie - aplikace
Marketing 6 Nástroje propagace.
PORADNA Centrum Mateřídouška, o. s. poskytuje
Tato prezentace byla vytvořena
Dobrý den Horská klinika 2011.
Terminologie etopedie
Osobnost Přednáška 4 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem hlavního města Prahy.
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
CÍLE ŠKOLNÍ TĚLESNÉ VÝCHOVY
Základy zpracování geologických dat testování statistických hypotéz
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
3. Metody pedagogické diagnostiky
Pedagogicko–psychologická diagnostika
Elektrické měřící přístroje
Obtíže žáků s učením a chováním III.
Speciálně pedagogická komunikace
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková
SPECIFICKY NARUŠENÝ VÝVOJ ŘEČI
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Speciální psychiatrie – MKN 10
Zpracovala: Ing. Lenka Hřibová
Digitální učební materiál
Informace k přednášce a semináři k předškolní pedagogice Jarní semestr 2016 Zora Syslová.
Mgr. Zdeňka Sokolová PPP a SPC Semily Pracoviště SPC Turnov
Školní poradenské pracoviště
Žáci se speciálními vzdělávacími potřebami
Základní rámec, DEFINICE, cíle, principy, oblasti působení
Speciálně pedagogická diagnostika
Výuka magisterské psychologie dnes (včera, zítra)
METODY PSYCHOLOGIE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
OSOBNOST.
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.03
Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, pracovní stres
Organické duševní poruchy
Phdr. hana pazlarová ph.d.
Emoční sebeobrana Pro učitele
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Vzdělávací kurzy Rodinného Integračního Centra zaměřené na problematiku poruch autistického spektra
Phdr. hana pazlarová ph.d.
Rizikové skupiny 2 Pojetí normality, deviace a deviantní chování
Struktura pedagogiky.
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

PSYCHOLOGIE OSOBNOSTI Normalita a patologie psychiky osobnosti

Normalita a patologie psychiky osobnosti Psychologie se snaží přispět k teorii normální, zdravé, dobře přizpůsobené osobnosti, a to jak v biosystému a sociosystému, tak ve vlastním psychosystému.

Normalita a patologie psychiky osobnosti Duševní zdraví znamená pohodu a nepřítomnost symptomů poruch, které interferují s duševní výkonností, emoční stabilitou nebo klidem mysli. Duševně zdravá osoba se navíc podílí na udržování a znovuutváření kultivovaného prostředí.

Normalita a patologie psychiky osobnosti Za normální osobnost obvykle považujeme osobnost: Autoregulovanou Dobře přizpůsobenou Individualizovanou Integrovanou

Normalita a patologie psychiky osobnosti Druhy normalit: Individuální normalita Statistická normalita Funkční normalita Sociokulturní norma

Normalita a patologie psychiky osobnosti Anormalita však již znamená odchylku od psychologické, sociální, pedagogické a jiné normy přesahující její rozpětí. Mezi anormality můžeme zařadit např. poruchy chování a osobnosti , mentální retardace apod.

Odborná diagnostika normality a patologie osobnosti Diagnostické metody provádějí odborní psychologové Provádí se na základě pozorování, rozhovoru a speciálních psychologických testů.

Děkuji za pozornost http://rudolfkohoutek.blog.cz/0912/normalita-a-patologie-psychiky-a-osobnosti