Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2.1 Místo, kde žijeme - DOMOV
Advertisements

Naše obec – Rožmitál p. Tř
Prvouka – 2.ročník ZŠ „ČR a hlavní město Praha“
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
KRAJE ČR HLAVNÍ MĚSTO PRAHA.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
OBZORY V této prezentaci vás seznámíme s prvními šesti levely hry : Naše obec.
Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
města vesnice  méně domů  méně obyvatel  Je obklopena přírodou, lesama, polema a loukama.  co bývá ve vesnici?  škola  obecní úřad  kostel  menší.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Nikola Burkoňová. Leží na jihu Čech. Sousední kraje:  Plzeňský (západ), Středočeský (sever), Vysočina (severovýchod), Jihomoravský (východ) Krajské.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJižní Čechy Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Česká republika.
VYSOČINA.
SUCHOZEMSKÉ EKOSYSTÉMY V
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.3 Města Jihočeského kraje Téma: Česká republika jako součást.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
ČESKÁ REPUBLIKA Jihočeský kraj Jihočeský kraj v ČR.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
VY__III/2__INOVACE__130 Prvouka Frýdlant. AnotaceŽák ve skupině sleduje prezentaci se současným komentářem učitele a odpovídá na kladené otázky. V prezentaci.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
MÍSTA Locative sg NÁMĚSTÍ-NA NÁMĚSTÍ NA NÁDRAŽÍ NÁDRAŽÍ.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_INOVACE_3303 NázevDopravní prostředky Téma hodinyDopravní prostředky PředmětPrvouka.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Česká republika - Plzeň
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
PLZEN Plzeň je statutární město na západě Čech a metropole Plzeňského kraje. Leží na soutoku řek Mže, Radbuza, Úhlava a Úslava, z nichž vzniká řeka Berounka.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Autor: Andrea Kolářová
Domov - Obce.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Město a příměstské oblasti
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Velká města České republiky.
Soňa Maruničová Říjen ročník
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_14 Domov, vlast
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Naše obec – Česká Kamenice
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Alena Dohnalová Číslo
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Alena Dohnalová Číslo
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Alena Dohnalová Číslo
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.17_Bydliště Datum:
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Město - vesnice
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
ANOTACE NÁZEV: PRAHA AUTOR: Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN):
VY_12_INOVACE_Rů_II_15 JIŽNÍ ČECHY Název projektu: OP VK
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Transkript prezentace:

Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, 379 01 Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková Číslo VY_32_Inovace_3333 Název Naše město Téma hodiny Předmět Prvouka Ročník/y/ 3. Anotace Prezentace obsahuje úkoly týkající se rozdílů mezi městem a vesnicí, je zařazen úkol o dopravních prostředcích a památkách našeho města. Na závěr zkoumají žáci pravdivost uvedených výroků o městě. Očekávaný výstup Žák začlení svou obec(město)do příslušného kraje a obslužného centra ČR. Pojmenuje kulturní či historické památky, významné události regionu, poznává rozdíly mezi městem a vesnicí a dopravní síť v obci. Druh učebního materiálu Prezentace

Naše město

Město Třeboň Založeno ve 13. století Městská památková rezervace - soubor historických budov, významné památky – zámek, kostel, schwarzenberská hrobka, brány, mariánský sloup, radnice, pivovar, klášter Lázeňský statut města (Lázně Aurora a Berta) Krajina rybníků (Rožmberk – největší rybník v ČR)

Rozdíly město x vesnice Věty týkající se města podtrhněte modře, věty týkající se vesnice podtrhněte zeleně: Je zde plno obchodů, továren, škol a kulturních zařízení. Lidé zde mají více zahrádek a chovají domácí zvířata. Jezdí zde více aut a nachází se zde historické centrum a sídliště s panelovými domy. Je zde zdravější životní prostředí a čistější vzduch. Středem je náves. Lidé se přepravují auty, tramvajemi, autobusy, trolejbusy a metrem. Často zde nemají ulice názvy, jen čísla domů. Většina lidí žije v rodinných domech a chalupách. Je zde více kin, divadel, výstav, žije zde více lidí. Jsou zde zdravotnická zařízení a nemocnice .

Rozdíly město x vesnice Kontrola Je zde plno obchodů, továren, škol a kulturních zařízení. Lidé zde mají více zahrádek a chovají domácí zvířata. Jezdí zde více aut a nachází se zde historické centrum a sídliště s panelovými domy. Je zde zdravější životní prostředí a čistější vzduch. Středem je náves. Lidé se přepravují auty, tramvajemi, autobusy, trolejbusy a metrem. Často zde nemají ulice názvy, jen čísla domů. Většina lidí žije v rodinných domech a chalupách. Je zde více kin, divadel, výstav, žije zde více lidí. Jsou zde zdravotnická zařízení a nemocnice.

Dopravní prostředky v našem městě Vyhledej v tabulce dopravní prostředky v našem městě: S U B J E L O R T M C Y K A V X Ď D

Dopravní prostředky v našem městě Kontrola U B J E L O R T M C Y K A V X Ď D

 Památky v našem městě Vyhledej skryté názvy památek v našem městě: FTKHLRADNICEMGKFZÁMEKNGKWPHROBKAWRTBKLÁŠTERBFGTJHMARIÁNSKÝSLOUPBTKEMFCPIVOVARMEOFMRTPSKBRÁNYKTMVLAPEL 

Památky v našem městě Kontrola FTKHLRADNICEMGKFZÁMEKNGKWPHROBKAWRTBKLÁŠTERBFGTJHMARIÁNSKÝSLOUPBTKEMFCPIVOVARMEOFMRTPSKBRÁNYKTMVLAPEL

Pravda x nepravda Rozhodni o správnosti vět: Tvrzení ANO / NE V lázních Berta se léčí pohybové ústrojí. Město Třeboň pochází z 19. století. Název hrobky je Schwarzova hrobka. V Třeboni se vaří pivo značky Regent. Město Třeboň patří do Jihomoravského kraje. Rybník Rožmberk je největší rybník v ČR. Naší obcí protéká řeka Lužnice.

Pravda x nepravda Kontrola Tvrzení ANO / NE V lázních Berta se léčí pohybové ústrojí. ANO Město Třeboň pochází z 19. století. NE Název hrobky je Schwarzova hrobka. V Třeboni se vaří pivo značky Regent. Město Třeboň patří do Jihomoravského kraje. Rybník Rožmberk je největší rybník v ČR. Naší obcí protéká řeka Lužnice.

Použité zdroje: Archiv autora www.office.microsoft.com