Meandry řeky Moravy Nikola Rachunková 9.A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NATURA 2000 ochrana ptačích oblastí na Moravě
Advertisements

Chráněná území v Olomouckém kraji
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_04.
Přírodní rezervace na území Ostravy
Vodní plochy označené jako NP a CHKO
Exogenní procesy Činnost tekoucí vody.
Příroda v naší zemi Na našem území žijí tisíce živočichů a rostlin.
Národní park Podyjí Zdroje: Internet Wikipedie
Národní parky a Chráněné krajinné oblasti ČR
Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Moravskoslezský kraj kraj černého bohatství
Ochrana přírody a krajiny v ČR
Uluru – základní údaje Nachází se v Australském svazu.
Chráněná území ve městě Olomouc a nejbližším okolí
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Vědět jak vznikají meandry a opuštěná ramena
Jihomoravský kraj.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Reka.Uhlavka.
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město:PRAHA Počet obyvatel:
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Chráněná území v Olomouci a okolí
MORAVA.
ŘEKA DYJE JIŽNÍ MORAVA.
Krkonoše Robin Plch IX.A
ULURU symbol Austrálie.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Geologie ČR (geologické jednotky)
MÍSTO, KDE ŽIJI - BOBRKY Bobrky jsou část města Vsetína
Olomoucký kraj přírodní poměry
Ahojte, posíláme indície 1. Naši kamarádi žijí ve státě, který leží ve střední Evropě jižně od Baltského moře a severovýchodně od České republiky.
Vztahy mezi klimatem, antropogenní činností a erozí krajiny zaznamenané v přírodních archívech Strážnického Pomoraví Geofyzikální měření RNDr. Vojtěch.
MOLDAVSKO.
STŘEDOČESKÝ KRAJ ZEMĚPIS STŘEDOČESKÝ KRAJ 9. ročník.
Poodří Chráněná oblast.
Významná chráněná území ČR Student: Antonín LindnerŠkolní rok: 2014/2015 Třída: 2LDen vypracování: Vyučující: Mgr. Ludvík KašparWeb školy:
Amazonský prales Filip Tarant Můj web
OCHRANA PŘÍRODY NA ÚZEMÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
Rybník Řežabinec. Na území národní přírodní rezervace Řežabinec a Řežabinecké tůně je na ploše 110,7 ha chráněn rozsáhlý komplex vodních, bažinných a.
Ochrana přírody - legislativa Martina Sobotková, B 775 Konzultační hodiny: dle dohody Katedra hydromeliorací a krajinného.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
PÁLAVA. Pálava je skutečným přírodním klenotem České republiky, chráněnou krajinnou oblastí byla vyhlášena v roce CHKO Pálava leží v nejteplejší.
Význam KRNAPu ● Krkonoše hrály velmi významnou roli při zalednění Evropy při poslední době ledové. Právě o masiv Krkonoš se zastavil severský ledovec a.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Meandr je zákrut řeky způsobený boční erozí – vymíláním břehů na jedné straně a usazováním na straně druhé. Mrtvé ramena vznikají v důsledku změn průběhu.
Andrea Turečková 9.A 2015/2016 LUŽNÍ LESY NA SLOVÁCKU.
Přírodní rezervace Kanada Zlínský kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_35.
BÍLÉ KARPATY CHRÁNĚNÁ KRAJINNÁ OBLAST Rozloha: 750 km 2 Nejvyšší hora: Velká Javořina (970 m n. m.) Vznik CHKO: 1980 ZÁKLADNÍ ÚDAJE.
Přírodní rezervace na Slovácku Lovecká Alexandra 9.A2015/2016.
Rybníky: -největší rybník-Nesyt -nejstarší dochované rybniční soustavy na Moravě - Lednické rybníky, pocházející už z 15. století. -rybníky, které původně.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Litovelské Pomoraví Litovel CHKO Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_08_38.
Ukaž významná chráněná území kraje VY_32_INOVACE_10
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_NP Labské pískovce – České.
Povodí řeky Moravy.
VY_32_INOVACE_25_Chráněná území v ČR
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Přírodní, rekreační oblasti na Slovácku
Strážnické pomoraví.
VY_32_INOVACE_43_Ochrana přírodního bohatství
vnější přírodní činitelé
Česká republika - pohoří
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_národní park Podyjí TÉMATICKÝ.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Dana Motyčková Číslo
CHŘIBY.
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
Moravská Sahara Ratkovská Sabina 9.A.
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
Transkript prezentace:

Meandry řeky Moravy Nikola Rachunková 9.A

Morava zde protéká přes lužní lesy a tvoří obrovské meandry Morava zde protéká přes lužní lesy a tvoří obrovské meandry. Díky geologickým pochodům patrným i pouhým okem se tok řeky neustále mění, vznikají nové meandry a staré se postupně oddělují od hlavního toku, aby posléze už jako slepá ramena postupně zanikala. Roku 1993 byl vyhlášen přírodní park Strážnické pomoraví. Celá tato oblast, jenž je součástí Natury 2000, je sídlem obrovského množství ptáků, nachází se tu rozsáhlé kolonie břehulí, čápů a pod. Díky vátým pískům vytváří řeka krásné pláže

Přírodní památka Osypané břehy leží na řece Moravě, asi 3 km severozápadně od Strážnice v přírodním parku Strážnické Pomoraví; těsně sousedí s velkou pískovnou a národní přírodní památkou Váté písky které se přezdívá Moravská Sahara. Jedná se o tři původní meandry řeky Moravy , jež zde vytvářejí strmé a až 13 m vysoké písečné stěny.

V národní přírodní památce žije velmi početná populace ještěrky zelené Pozorný návštěvník může v písku spatřit vyhloubené jamky larev mravkolvů .Od konce dubna do konce května lze na lokalitě vidět nádherného a chráněného motýla pestrokřídlece podražcového Další vzácností je pavouk stepník rudý.

Zdroje Obrázky Google Wikipedia Meandry Moravy | Turistika.cz