Ervin Idris Beshir Hotel Lions Nesuchyně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Domácí násilí a veřejné zdravotní pojištění Nárok, regresy, data, budoucnost?
Advertisements

Sabina Vaňková.  Duševní hygiena - obor zabývající se rozvojem a podporou duševního zdraví  psychohygiena je zaměřena na vytváření optimálních podmínek.
Cíl této brožury je podat ve stručné formě a z praktického pohledu základní informace o sledování růstu dítěte, zjištění jeho odchylky, určení příčiny.
V RODINĚ, V RODINNÉM ŽIVOTĚ jsou uspokojovány psychické potřeby dítěte (ale také rodičů): 1. přísun podnětů 2. smysluplný svět 3. životní jistota 4. vlastní.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb Řízení sociálních služeb OSOBY ZÁVISLÉ NA PSYCHOAKTIVNÍCH LÁTKÁCH Syndrom závislosti Mgr. Irena Kudláčková.
Příčiny a možnosti zvládání nevhodného chování žáků Se zaměřením na negativní sebehodnocení.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Fokus.
CANISTERAPIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Učení ducha v praktickém životě. Učení ducha je praxe vlastních myšlenek, citů a činů Učení ducha znamená učit se správně utvářet své myšlenky a city.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Vize propojení zdravotního a sociálního pojištění RNDr. Jiří Schlanger náměstek pro informatiku a mezinárodní věci.
Divadlo Klauniky uvádí Stranu mírného pokroku v mezích zákona tedy přírodního.
Název školyStřední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_12.
Základy duševní hygieny. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
ARTETERAPIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
EMOCE - jsou psychické procesy, které hodnotí různé skutečnosti, situace, události, průběh a výsledky jednání člověka; - vyjadřují prožívání subjektivního.
Selský rozum ? Jana Pragerová. Telefonica Czech Republic Libor Mrázek, PMP, CSPM Jana Pragerová Konference CIO Forum 1.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB JIHLAVA Mgr. Naděžda Vrbatová, PhD.
VY_32_INOVACE_01_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_ALKOHOL D ě tský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní dru ž ina, Duchcov, Školní.
OD PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVY K PŘEDŠKOLNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ A ZPÁTKY K PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVĚ Doc. PhDr. Eva Opravilová, CSc., PhDr. Jana Kropáčková,
Informační a poradenské centrum ZČU
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová
Potřeby a pudy - aktivačně motivační vlastnosti
POTŘEBY, HODNOTY, ZÁJMY Mgr. Michal Oblouk.
Filip Luňák Zš a Mš Stonava 9tř.
Co jsme dokázali a co nás ještě čeká
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Správa sociálního zabezpečení
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_04_01_ žlázy s vnitřní sekrecí.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Dějiny právního myšlení Přednáška I
POTŘEBY DUM _13.
Informatorium školy mateřské J. A. Komenský 3.část
CÍLE ŠKOLNÍ TĚLESNÉ VÝCHOVY
City DUM_15.
Služby následné péče.
Stimulace tvořivosti – tvůrčí řízení a vedení lidí,
Právo sociálního zabezpečení
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Alkohol
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_09
ZDRAVÍ JAKO HODNOTA.
Dělání babičky. Dětské vymezení role babičky jako role získané
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Správa sociálního zabezpečení
Prevence syndromu vyhoření Mgr. Zuzana Faldýnová
Občanská nauka Sociálně patologické jevy V. ; VY_32_INOVACE_D2_19
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Kvalita a bezpečí jako hlavní principy k úspěšné a efektivní akreditaci Gabriela Franková.
Vyrušování, neposlušnost a odmítání spolupráce
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti   Vzdělávací materiál: Prezentace.
Teorie chyb a vyrovnávací počet 1
phdr. Hana pazlarová, ph.d.
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu
Ing. Alice Hříbalová - VP
Ing. Stanislava Správková
Návykové látky Alkohol
Když vás potká vyhoření
Zdravá svačina VY_52_INOVACE_27
Podpora samostatného bydlení
SQL Server 2017: Automatic tuning
Transkript prezentace:

Ervin Idris Beshir Hotel Lions Nesuchyně 27.4.2018 Potřebujeme neustále rozšiřovat seznam závislostí nebo spíše novou definici závislosti? Ervin Idris Beshir Hotel Lions Nesuchyně 27.4.2018

Obsah prezentace: Proč se objevují nové typy závislostí? Nahlížíme na závislost ze správného úhlu pohledu? Proč potřebujeme novou definici závislosti? Nová definice závislosti Jaké změny tato definice vyžaduje na straně terapeutů? Jaké změny tato definice může přinést v dosavadních léčebných přístupech?

1. Proč se objevují nové typy závislosti? Různé typy závislostí = různé projevy závislosti Společný jmenovatel závislosti = skutečná závislost Alkoholismus, workoholismus, gambling- symptomy jedné nemoci Detekce kauzální léčby

2. Nahlížíme na závislost ze správného úhlu pohledu? Proč jsme nenašli společného jmenovatele závislostí ? Nežádoucí vymýšlení ( nové typy závislostí) x žádoucí pochopení (vlastní kritický pohled) Absence kritického myšlení Negativní důsledky stávajícího vnímání závislosti- popisnost, katalogizace, specializace, zbytnělost v léčbě Neplodné zaměření na symptomy x odhalení a léčení skutečné příčiny

3. Proč potřebujeme novou definici závislosti? Správný úhel pohledu – z hlubin naší duše Nalezení jedné definice platné pro vše, čemu říkáme typy závislostí Popis nových typů závislosti – neschopnost odhalit vzájemné souvislosti Potřeba zdravého/soudného rozumu Přivedení klienta ke zdravému rozumu a skutečnému pochopení

4. Nová definice závislosti Duše nemůže být nemocná – nemoc či psychické potíže, pokud s ní člověk není v kontaktu Pojem nemoc pouze pro somatická onemocnění – pojem stav pro lidskou psyché Diagnostická stigmatizace klienta – vznik chronického pacienta- užívání léků Závislost = stav chronického mentálního obelhávání (sebe i druhých) Zdravý duševní vývoj = úcta k pravdě Strach závislých z pravdy Pojem mentální a / x duševní Zdánlivá vychytralost

5. Jaké změny tato definice vyžaduje na straně terapeutů? Nová definice „Stav chronického mentálního obelhávání“ nutí k přehodnocení dosavadního vnímání závislosti Nově pojatá závislost je mnohem rozšířenější Společensky neúspěšní x úspěšní závislí Nutnost kritického přehodnocení dosavadního pohledu na závislost

6. Jaké změny tato definice může přinést v dosavadních léčebných přístupech? Zásadní, žádoucí, v mnoha oblastech: Změna v psyché závislého – abstinence x duševní zdraví (ze stavu chronického mentálního obelhávání do stavu pravdivého poznávání světa) Dosažení abstinence x dosažení skutečného uspokojení Nepochopení vede k pracovní nudě, syndromu vyhoření a vymýšlení dalších léčebných postupů Zamezení popisné činnost a vytváření nových specialistů a pracovišť Vyloučení zbytečných procedur a přístupů přechodem od následků k příčině

Děkuji za pozornost.