Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Vykazování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociálních služeb 25. února 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA.  Kdo je naše cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Jaké pokoje nabízíme  Jaké aktivity nabízíme.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Laxus o.s. sociální a zdravotní služby pro uživatele drog CENTRUM TERÉNNÍCH PROGRAMŮ PARDUBICKÉHO KRAJE.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_12.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
PHDR. HANA PAZLAROVÁ, PH.D Metody sociální práce 3.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Představení výzkumného projektu Lenka Hloušková Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta MU Brno.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
Dobrovolnické centrum 1. Základní údaje Dobrovolnické centrum Oblastní nemocnice Příbram, a.s., vzniklo 1. prosince V centru máme v průměru kolem.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Dům sv. Josefa Centrum denních služeb
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Úřad práce České republiky
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
Techniky práce s mentálně postiženými
Základní informace o poskytovateli
Lidská práva VY_32_INOVACE_3-50 Ročník: 7. Vzdělávací oblast:
Nízkoprahová denní centra
Terapeutické komunity
Služby následné péče.
Charakteristika primární péče
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Tlumočnické služby.
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
VY_32_INOVACE_SA4A_6 DUM 6. příprava aktivity pro 1
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Sociální práce a veřejné opatrovnictví
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Komunitní centrum v přírodní zahradě
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Ing. Stanislava Správková
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální rehabilitace nevidomých a slabozrakých Tyfloservis o.p.s.
Podpora samostatného bydlení
PRACHATICE VYUŽITÍ DOBROVOLNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
PEČOVATELSKÁ SLUŽBA PLASY
Terénní krizová služba
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové jsme nestátní, nezdravotnické zařízení denních aktivit  provozované Centrem pro integraci osob se zdravotním postižením Královéhradeckého  kraje, o.p.s. Adresa : ulice Jana Černého 8/28, Hradec Králové – Věkoše Provozní doba od 8 – 20 hodin každý všední den

Psychiatrické kliniky v Hradci Králové vznikli jsme v roce 1999 díky podpoře Psychiatrické kliniky v Hradci Králové záměrem bylo vytvoření klidného a bezpečného místa , kde se  duševně nemocní budou zabývat  podle svých možností a schopností  určitou činností, která by je odváděla od chorobných myšlenek a představ a zároveň budou v kontaktu s ostatními lidmi klienti nás navštěvují dobrovolně

Centrum péče o duševní zdraví má na základě zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zaregistrovány Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením (§ 65) jedná se o službu: sociální prevence poskytované ambulantní formou Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením zahrnují tyto základní činnosti: 1/ Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím 2/ Sociálně terapeutické činnosti 3/ Pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a obstarávání osobních záležitostí -pomoc při komunikaci vedoucí k uplatňování práv a oprávněných zájmů -pomoc při vyřizování běžných záležitostí

služby jsou bezplatné díky finanční podpoře Města Hradec Králové, Královéhradeckého kraje služba vychází z potřeb, zájmů a možností klienta pro každého klienta máme stanovena pravidla spolupráce

Poslání Základní prohlášení Našim základním posláním je poskytovat dlouhodobou podporu osobám, které se v důsledku svého duševního onemocnění ocitly v tíživé sociální situaci, nebo jsou touto situací ohroženy. Služba napomáhá sociálnímu začleňování osob s duševním onemocněním a snaží se o předcházení jejich sociálnímu vyloučení. Centrum péče o duševní zdraví je určeno všem duševně nemocným, kteří chtějí aktivně využít volný čas, rozvíjet své pracovní a sociální  dovednosti a zároveň hledají přátelství a porozumění.

CÍL podporovat osoby s duševním onemocněním v možnostech žít v prostředí podle své volby, uspokojivě a co nejsamostatněji přispívat ke zkvalitnění jejich života, předcházet osamělosti a napomáhat k jejich plnohodnotnému zapojování do společnosti nabídnout program pro trávení volného času poskytnout jim praktické zázemí pro zajištění základních potřeb napomáhat k obnově a rozvoji schopností a dovedností, potřebných pro samostatný život

CÍLOVÁ SKUPINA Služby jsou určeny pro osoby: s chronickým duševním onemocněním starší 18 let mající trvalé bydliště v Královéhradeckém kraji které se v důsledku svého onemocnění ocitly v nepříznivé sociální situaci a potřebují dlouhodobou podporu ohrožené sociálním vyloučením a ztrátou svých schopností a dovedností

Služby neposkytujeme lidem: kteří potřebují jiný typ služby nebo vyšší rozsah podpory, než služba poskytuje kteří mají problémy s návykovými látkami s mentálním postižením kteří mají agresivní sklony, ohrožující sebe a okolí s těžkým stupněm smyslových vad ( zrakové, sluchové a vadami řeči )

ZÁSADY CPDZ Při poskytování sociálních služeb dodržujeme tyto hlavní zásady: bezplatnost zachování lidské důstojnosti respektování individuálních potřeb a zájmů uživatele podpora aktivity rozvoj samostatnosti vysoká kvalita a profesionalita služby a dodržování lidských práv a svobod

uživatelé našich služeb si sami rozhodují o tom, jakým způsobem budou služby využívat na výběr mají bohatou škálu činností, které napomáhají k rozvoji, nebo udržení osobních a sociálních schopností a dovedností jiné vedou ke zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, zkvalitnění  života a  plnohodnotnému zapojování do společnosti při poskytování podpory a pomoci je sledován cíl, aby uživatel byl v budoucnu v maximálně možné míře schopen svou situaci řešit samostatně a kompetentně, aby se nestal pouze pasivním příjemcem služeb

NABÍDKA AKTIVIT angličtina Arte Ateliér filmový klub hrátky s pamětí individuální terapie kreativní dílna kulinářská dílna návštěvy kulturně společenských akcí ( výstavy, divadlo ) počítače relaxační cvičení socioterapeutická skupina sportovní aktivity ( posilovna, tělocvična, turistika ) studijní hodinka šití tancování víkendové pobyty vycházky výlety zajímavosti zdravý životní styl zpívání  při kytaře a další

Dalším okruh neméně důležitých činností, které nabízíme: - pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a obstarávání osobních záležitostí -zajišťujeme pomoc pro naše uživatele při řešení vzniklých situací (úřady, banky, soudy,  posudková  komise, nemocnice, lékař) - spolupráci s rodinou klienta - pomoc při zhoršení zdravotního stavu - pomoc při hospodaření s penězi, rozumné nákupy , ochrana před nástrahami půjček , nabídek zboží - a řadu dalších

Naše nové zázemí

Cvičení

Kulinářská dílna

Arte-atelier

Keramická dílna

Kreativní dílna

Vánoce

František a Františka

Canist-terapeuti

Kontakt : Mgr. Ivana Šťastná, vedoucí CPDZ telefon : 605 037 814 www.cpdz.cz hkcpdz @seznam.cz