náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko náhradní rodinné péče Používání metodik v neziskovém sektoru - výsledky výzkumu Projekt Centrum.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
KULATÝ STŮL Metodiky práce v náhradní rodinné péči
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
ECVET v Programu celoživotního učení
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace
Schéma výzkumu – listopad 2012 INSPIRACE 1.Sekundární výzkum (analýza výstupů výzkumů a dalších materiálů získaných rešerší) 2.Právní analýza systémů NRP.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů NRP v ČR po novele zákona o sociálně-právní ochraně dětí v reflexi pracovníků NNO Projekt.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušeností přímých aktérů Shrnutí závěrů výzkumu, přehled potřeb dětí a náhradních rodin a doporučení pro praxi.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Pilotní projekt „Centrum podpory NRP“ Projekt Centrum podpory NRP je.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Postoje české společnosti k náhradní rodinné péči Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Nadace Sirius Centrum podpory, o. p. s.
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
Osvojení Pěstounská péče Svěření do péče fyzické osoby
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Náhradní rodinná péče aneb „Děti patří domů“ Karel a Petra HENNHOFEROVI.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
KULATÝ STŮL Metodiky práce v náhradní rodinné péči
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Středisko náhradní rodinné péče, o. s. Zahraniční výzkum Náhradní péče o děti v Dánsku, v Anglii a Walesu, na Slovensku a v Polsku
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Pomáháme dětem, které neměly v životě štěstí.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Projekt Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji
STŘEP české centrum pro sanaci rodiny Podpůrné služby pro ohrožené a náhradní rodiny z pohledu NNO Nadační fond J &T, PSP ČR,
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Psychologická problematika rodin s dvojčaty a vícerčaty Olomouc PhDr.Petra Tenglerová.
Informace o speciálním vzdělávání a primární prevenci Harrachov, 25. září 2015.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry-
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu Mgr. Kateřina Majerová.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Centrum empirických výzkumů Fakulta veřejných politik Slezská univerzita v Opavě doc. PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D. 3. září 2015, Opava.
MUDr. František Schneiberg
Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí
Role KOUS Vysočina v projektu
Projekt Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji Informace o projektu
Terapie pachatelů domácího násilí
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Komplexní systém hodnocení
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Metodika Adopčního centra Průvodce pro práci s osvojitelskou rodinou
Ing. Stanislava Správková
Financováno Nadací Sirius
Konference je financována Nadací Sirius
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
18 let zkušeností s mezinárodním osvojením
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO projekt Centrum podpory náhradní rodinné péče II 2015 - 2018 setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO 7. 6. 2018 Setkání je financováno Nadací Sirius

Popis projektu Centrum podpory NRP II Centrum podpory náhradní rodinné péče II (dále CP NRP) navazuje na pilotní projekt CP NRP I a dále ho rozvíjí. Vychází při tom z výsledků a doporučení jednotlivých výzkumů dobré praxe v oblasti NRP v České republice a ve vybraných zahraničních zemích. Projekt je realizován ve spolupráci s Centrem podpory, o.p.s, a díky finanční podpoře Nadace Sirius. Projekt CP NRP II je realizován od 1. 9. 2015 do 31. 12. 2018. Cíle projektu Navrhnout model podpory osvojitelských rodin. Navrhnout model náhradní rodinné péče pro zdravotně znevýhodněné děti. Rozvoj komunikace a spolupráce mezi OSPOD a NNO v oblasti NRP. Sdílet dobrou praxi mezi neziskovými organizacemi a podporovat zdravý vývoj dětí v NRP. Setkání je financováno Nadací Sirius

Struktura projektu Centrum podpory NRP II CP NRP II 1. VÝZKUM A ROZVOJ DOBRÉ PRAXE 2. VZDĚLÁVÁNÍ A ŠÍŘENÍ DOBRÉ PRAXE 3. REÁLNÁ PRAXE A BĚŽNÁ ČINNOST 1.1 Výzkum v zahraničí (Dánsko, Anglie) Osvojení Zdravotně znevýhodněné děti 2.1 Setkání zástupců OSPOD a neziskových organizací ve 14ti krajích 3.1 Adopční centrum 3.2 Vzdělávání, sdílení zkušeností, podpora a pomoc náhradním rodinám 1.2 Výzkum v ČR Osvojení Zdravotně znevýhodněné děti 2.2 Monitoring organizací a metodik, školení metodik dobré praxe, vznik metodiky pro práci s osvojitelskou rodinou, konference 3.3 Ponton klub 1.3 Návrhy modelů Model podpory osvojitelských rodin Model podpory NRP pro zdravotně znevýhodněné děti Setkání je financováno Nadací Sirius

Výstupy projektu Centrum podpory NRP II Téma osvojení Právní analýza osvojení v Anglii Právní analýza osvojení v Dánsku Zpráva z výzkumu v Anglii a Dánsku na téma osvojení Právní analýza osvojení v České Republice Osvojování dětí v České republice Model osvojování Závěrečná zpráva ze setkání zástupců OSPOD a NNO Příběh změny v péči o ohrožené děti ve Zlínském kraji Analýza potřeb rodin s osvojeným dítětem Vybrané výzkumy a poznatky o vlivu rané institucionální výchovy na vývoj dítěte Metodika Adopčního centra Podrobné informace k projektu naleznete na www.nahradnirodina.cz Setkání je financováno Nadací Sirius

Setkání je financováno Nadací Sirius Děkuji za pozornost Setkání je financováno Nadací Sirius