Erasmus stáž Itálie 2018 cukrář

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Advertisements

Ukládání potravin VY_32_INOVACE_2C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (Ciala) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: vepřové maso, před příprava,
ZMRZLINY A POHÁRY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: zmrzlina, poháry, mléčná, ovocná, smetanová.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
ÚTERÝ Polévka Kuřecí vývar s drobením 20,- Kč Polévka Hrachová 25,- Kč.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_541 Spotřeba potravin a výroba mouky 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
Identifikátor materiálu: ICT Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba pizza pečiva Autor Hana Nykodymová Anotace.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 28 Název.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_KVALIFIKACE_SOMMELIERA_SNOUBENÍ_VÍ NA_S_POKRMY_PREZENTACE_ 14.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Zmrzliny jsou speciální cukrářské výrobky připravené z:  Vody  Mléka  Smetany  Cukru  Vajec  Zahušťovadel  Emulgátorů  Stabilizátorů  Barviv.
SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,
MINUTKY Z MOŘSKÝCH RYB Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, mořské ryby, před.
Jednotky délky. Najděte mezi následujícími větami nesmysly. a) Naše škola je vysoká cm. b) Tondovi dorostlo háro na 0, km. c) Martinův fix.
Energeticky bohatá poživatina,
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vánoční cukroví Perníčky Homolková, Hyská.
DUM - Digitální Učební Materiál
Příprava drůbeže pečením
Anglický fotograf Carl Warner vytvořil sérii fotografií, k jejichž realizaci použil pouze potraviny. Tzv. "foodscapes" (sjednocení slov, potravin a krajiny)
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
6.2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
6. – 10.června PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK Květáková /1,3,7,13
BE soup 1 BE soup 2 Česnečka s bramborem Dýňový krém
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Drůbeží vývar se zeleninou a rýží
Přílohy z brambor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová.
PUDINKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: pudink Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Drůbeží vývar se zeleninou a rýží
Lité těsto.
TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor:
Zadělávání jde o tepelnou úpravu vařením, kdy vaříme všechny suroviny najednou (maso, zelenina, houby) nakrájené na kostky podle druhu pokrmu zahušťujeme.
ŠPAGETYS RAJČATOVOU OMÁČKOU A CUKETOU
Rybolov od udice na talíř
7. – 11. března PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Kypřící prostředky P. Pechová, 2012.
VY_32_INOVACE_ Výrobky – Pražské koule
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Donuty.
Anglický fotograf Carl Warner vytvořil sérii fotografií, k jejichž realizaci použil pouze potraviny. Tzv. "foodscapes" (sjednocení slov, potravin a krajiny)
Jídelníček dubna 2018 změna jídelníčku je možná
VY_32_INOVACE_11_GAS_606_Per
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie
Bc. Anna Hana Kučeráková
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
– PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
14.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
15.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
směsi roztoky Slovní úlohy o směsích Výkladová úloha Řešené příklady
1.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
POMĚR VE SLOVNÍCH ÚLOHÁCH
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Transkript prezentace:

Erasmus stáž Itálie 2018 cukrář Eliška Sudíková Pavlína Vydrová

První týden jsme navštěvovali hotelovou školu IAL v Cesenaticu První týden jsme navštěvovali hotelovou školu IAL v Cesenaticu. Pod vedením šéfkuchaře Fabia Cappelli, který celý týden vedl odborný program, jsme absolvovali tato témata: Pasta fresca e sughi (čerstvé těstoviny + omáčky) Pesce e frutti di mare (ryby + mořské plody) Risotti (rizota) Pizza (pizza) Lasagne e carni (lasagne + masa) Do každé lekce byly zařazeny dolci (dezerty). Získali jsme nové informace o středomořské gastronomii. Vyzkoušeli si servis a aranžování pokrmů. Seznámili jsme se se složením potravin a surovin, které jsme používali. Každý se snažil komunikovat anglicky, německy nebo italsky.

BĚHEM TÝDNE JSME BYLI NA DVOU VÝLETECH – CESENATICO A RIMINI, V ZÁBAVNÍM PARKU OLTREMARE. PRACOVALI JSME NA PRAXI V HOTELECH DEBORAH, GOLF&BEACH V MILANO MARITTIMA. KAŽDÝ OBOR ZÍSKAL NOVÉ ZKUŠENOSTI, KTERÉ MŮŽE VYUŽÍT VE SVÉM BUDOUCÍM ZAMĚSTNÁNÍ. 20. 5. 2018 4

První týden jsme jezdili do školy v Cesenaticu, kde jsme se naučili různé pokrmy a dezerty. První den jsme se naučili Rague omáčku, Pasta Povera, Talián a žampiony. Dezert ciambella a anglický krém.

Ciambella: 1kg mouky hladké 0,50 kg cukr krystal 32 g prášku do pečiva 1 vanilkový cukr 20 g másla 5 vajec citronová kůra 500 ml mléka (plnotučné) Sypké + zbytek rozmíchaná vejce + posyp hrubým cukrem 6

Anglický krém: 1 litr mléka 8 žloutků 250 g cukru krupice 1 ks vanilkového lusku Žloutky smícháme s cukrem a vanilkou. Mléko vaříme a poté přidáme sypkou surovinu a stále mícháme.

Druhý den jsme se naučili citronové sorbeto, omáčku bis, těstoviny s cuketovou omáčkou, rajčatovou omáčku, chřestovou omáčku, špízy z mořského ďasa, bylinkovou strouhanku a filety z mořského vlka.

Cukr smícháme s želírovacím cukrem zamícháme a přidáme vodu. Citronové sorbeto: 0,5 litrů vody 210 ml citronové šťávy 200 g cukru krupice 70 g želírovací cukr Cukr smícháme s želírovacím cukrem zamícháme a přidáme vodu. Znovu zamícháme a přidáme šťávu z citronu a zamícháme. Dáme do mrazáku, když je to zmrzlé tak si to rozmixujeme a servírujeme. 9

Třetí den jsme se připravovali uvařené kroupy se šafránem, červenou rýži a lehčí verzi tiramisu.

Lehčí verze tiramisu: 200 g řecký jogurt 100 g smetany rostlinné 50 g tmavého cukru + 60g do lesního ovoce 200 g lesních plodů káva mini piškoty Na pánev dáme lesní plody s cukrem provaříme 3 minuty. Vyšleháme smetanu s cukrem. Pak přidám jogurt a zamícháme. Do šlehačky dáme piškoty zalijeme kávou a přidáme směs.

Čtvrtý den jsme si všichni udělali vlastní pizzu.

Pizza: 1 litr vody 25 g pivní kvasnice 80 g oleje 5 g cukru krupice 1 kg hladké mouky 100 g uvařené rozmačkané brambory 30 g soli Do robotu dáme vodu přidáme droždí a zamícháme. Přidáme olej, brambory, cukr, mouku, sůl zpracujeme těsto a necháme kynout.

Pátý den jsme se naučili lasagne, pečenou vepřové kare a bešamel.

Bešamel: 1 litr mléka 80 až 100 g másla 60 až 100g hladké mouky parmazán muškátový oříšek na ochucení sůl, pepř V jednom hrnci máme tekutinu (mléko) a ve druhém hrnci máslo s moukou oboje dáme vařit a po uvaření smícháme tyto dvě směsi a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

V sobotu 26. 5. jsme jeli na výlet do Rimini, kde jsme si prošli trhy a měli jsme ochutnávku nejstarší zmrzliny. Po ochutnávce jsme jeli do Oltremare, což je delfinárium kde jsme viděli vystoupení delfínů a zároveň i žádost o ruku. Viděli jsme i vystoupení papoušků a několik mořských tvorů.

V pondělí 28. 5. jsme byli na praxi na hotelu Golf&Beach, kde jsme se naučili Tiramisu a Panna cotta.

Tiramisu: žloutky cukr mascarpone bílky kafé piškoty kakao postup: žloutky s cukrem dáme míchat cca 1-3min. Poté si smícháme bílky s mascarpone a žloutkovou směs nalijeme do druhé směsi. Piškoty namáčíme do kávy a vyskládáme do dózy a nalijme na to krém. Poté zase piškoty a zase krém a dáme ztuhnout do šokeru a po vyndání posypeme kakaem.

Panna cotta: 1l smetany 1l mléka 250g cukru krupice 30g želatiny 1 stopa vanilkového aroma postup: 50 plátků želatiny dáme do studené vody. Smetanu a mléko dáme vařit do hrnce, až se začne vařit přidáme želatinu, cukr a vanilkové aroma. Mezitím si uvaříme karamel a nalijeme do formiček a necháme ztuhnout. Až se opět začne vařit směs, vypneme vařič a nalijeme do formiček. Pak dáme odležet do chladu a můžeme podávat.

V úterý 29. 5. jsme vyrazili do zábavního parku Mirabilandia V úterý 29. 5. jsme vyrazili do zábavního parku Mirabilandia. Nejvíc se nám líbila horská dráha. 20

Ciao Italia!!