Program podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji v roce 2019 Seminář pro žadatele 21. 1. 2019.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Advertisements

Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Setkání regionálních výrobců
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Výzva k předkládání žádostí
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Dotační programy v oblasti školství v roce 2009
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Dotační program na podporu jednotek sboru dobrovolných hasičů pro rok 2019 Blanka Procházková.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Program na podporu lesních ekosystémů
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Program podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji v roce 2019 Seminář pro žadatele 21. 1. 2019

Časový harmonogram Schválen ROK dne: 10. 12. 2018 Vyhlášení: 11. 12. 2018 zveřejněním na úřední desce Příjem žádostí: od 4. 2. 2019 do 20. 2. 2019 do 12:00 hod. Informace o poskytnutí dotace: nejpozději do 30 dnů po rozhodnutí řídícího orgánu (předpokládaný termín konec měsíce dubna 2019)

Program podpory EVVO pro rok 2018 Počet dotovaných projektů Doručeno projektů Počet dotovaných projektů Celkem dotace tj. % požadavků Olomoucký kraj 43 41 580 000 Kč 95 %

žadatelem může být pouze právnická osoba vykonávající činnost školy nebo školského zařízení se sídlem v Olomouckém kraji zapsaná v rejstříku škol a školských zařízení bez ohledu na zřizovatele minimální výše dotace činí 10 000 Kč, maximální výše dotace činí 30 000 Kč žadatel může podat jen jednu žádost v daném kalendářním roce dotace je neinvestičního charakteru a je přísně účelová

Pokud bude žádost neúplná (chybějící přílohy apod Pokud bude žádost neúplná (chybějící přílohy apod.), žadatel bude vyzván k opravě do 7 kalendářních dnů. O vyřazení žádosti bude žadatel vyrozuměn písemně (nedoručení včas, neoprávnění žadatelé, více žádostí od jednoho žadatele).

Dotace, granty, příspěvky www.olkraj.cz  Dotace, granty, příspěvky PORTÁL KOMUNIKACE PRO OBČANY – formuláře žádostí, cvičná žádost, …

Podání žádosti Lhůta pro podání žádostí o dotaci je stanovena od 4. 2. 2019 do 20. 2. 2019 do 12:00 hodin. Žádost vyplněnou v systému RAP, po jejím odeslání v systému RAP doplněnou o PID (čárový kód) je možno podat ve stanovené lhůtě: a) elektronicky emailem se zaručeným elektronickým podpisem na adresu e-podatelna@olkraj.cz nebo datovou zprávou do datové schránky ID: qiabfmf; b) osobním doručením 1 podepsaného originálu žádosti v listinné podobě na podatelnu Krajského úřadu Olomouckého kraje, Jeremenkova 40a; c) zasláním 1 podepsaného originálu žádosti v listinné podobě na adresu Olomoucký kraj, Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc.

Podporované aktivity podpora environmentálních osvětových akcí zaměřených především k významným ekologickým dnům a k aktuálním problémům daného regionu; podpora realizace dlouhodobých (několikaměsíčních, celoročních) školních projektů EVVO; podpora spolupráce školy s dalšími školami v oblasti EVVO, vytváření a realizace společných projektů škol; podpora vytvoření obsahu a organizace školní soutěže s tematikou EVVO pro děti a žáky; podpora vytvoření environmentálních materiálů s ekovýchovnou tematikou (výukové, informační a vzdělávací materiály, periodika, publikace, DVD aj.); podpora vybavení a úpravy přírodní učebny EVVO; podpora zhotovení, opravy, údržby a provozu terénních informačních zařízení včetně naučných stezek; podpora spolupráce školy s veřejností (obcí) v oblasti EVVO.

Kritéria hodnocení žádostí o dotaci: Význam akce pro naplňování cíle dotačního programu; Úroveň zpracování projektu (kvalita žádosti); Rozsah aktivit projektu (počet aktivit); Cílová skupina; Potřebnost, kvalita a rozsah činnosti žadatele v rámci OK; Význam pro OK z odborného pohledu vyhlašovatele. Návrh řídícímu orgánu: 1 – 200 bodů: nevyhovět; 201 – 550 bodů: vyhovět, může být kráceno; 551 – 600 bodů: vyhovět.

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu OK na rok 2019

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu OK na rok 2019

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu OK na rok 2019

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu OK na rok 2019

Žádost o poskytnutí dotace z rozpočtu OK na rok 2019

Popis projektu Popis projektu v následující povinné struktuře:   Název projektu; Cílová skupina; Věcný popis navrhovaného projektu; Výstupy řešení (výukový program, vzdělávací akce, publikace, vydávání časopisu, vytvoření internetových stránek, práce v terénu….); Časový harmonogram; Hlavní řešitel + řešitelský tým a reference (vzdělání, odborné zkušenosti, výsledky činnosti, úspěšnost řešení obdobných projektů); Předpokládaný přínos projektu, dopad řešení v místě realizace.    V…………dne………… razítko a podpis žadatele nebo jeho oprávněného zástupce

Informace o poskytnutí příspěvku bude zaslána žadatelům do 30 dnů po rozhodnutí řídícího orgánu. Dotace bude poskytnuta ve lhůtě 21 dnů po nabytí účinnosti smlouvy. Celkovými uznatelnými výdaji jsou výdaje vzniklé v období realizace akce dle těchto pravidel dotačního programu. Ostatní výdaje vzniklé před tímto obdobím či po ukončení tohoto období jsou neuznatelnými výdaji. Dotaci je možné použít na úhradu uznatelných výdajů akce nejpozději do konce měsíce následujícího po konci termínu realizace akce, uvedeného v tabulce žadatelů v materiálu, schváleném řídícím orgánem v sloupci Termín akce. Nebo v případě, že akce se uskutečnila před účinností Smlouvy, do 30 dnů ode dne nabytí účinnosti Smlouvy.

Příjemce je povinen prokázat výši vynaložených výdajů nejpozději do 60 dnů po ukončení akce nebo v případě, že se akce uskutečnila před účinností smlouvy do 60 dnů od účinnosti smlouvy, nejpozději však do 15.1. 2020 (pokud by uvedená 60-ti denní lhůta měla uplynout po tomto datu). Formulář Vyúčtování… je umístěn na webových stránkách OK.

Propagace akce Příjemce je povinen uskutečňovat propagaci akce v souladu se smlouvou: povinnost uvádět logo OK na webových stránkách příjemce po dobu 1 roku od poskytnutí dotace. Spolu s logem bude vždy uvedena informace, že OK akci finančně podpořil. Povinnost označit logem propagační materiály vztahující se k účelu dotace.

Neuznatelné výdaje úhrada daní, daňových odpisů, poplatků a odvodů; úhrada úvěrů a půjček; nákup věcí osobní potřeby; penále, pokuty; pojistné; leasing; nákup darů – mimo ceny do soutěží; bankovní poplatky; nákup nemovitostí; DPH, pokud příjemce je plátcem DPH a dle zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, má možnost nárokovat odpočet daně na vstupu plně či  částečně.

Zelená škola Olomouckého kraje ve školním roce 2018/2019 Ocenění Zelená škola Olomouckého kraje ve školním roce 2018/2019 je určeno školám, které se aktivně zapojují do realizace školního environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty. Termín doručení: květen – září 2019. V přihlášce uvádí škola vždy pouze aktivity realizované v období od 1. 9. 2018 do 30. 6. 2019. Finanční ocenění škol Kategorie: mateřská škola základní škola pouze s 1. stupněm základní škola s 1. a 2. stupněm gymnázium střední odborná škola střední odborné učiliště škola samostatně zřízená pro děti a žáky se speciálními vzdělávacími potřebami

Děkuji za pozornost. Jitka Pavlíková Odbor školství a mládeže KÚ OK tel.: 585 508 672 e-mail: j. pavlikova@olkraj.cz