Moudrost husí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
Advertisements

Moudrost h usí Kladli jste si už někdy otázku, proč husy na svých dlouhých cestách létají vždycky ve formacích ve tvaru V? Jak se často stává, můžeme.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: prosinec 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
ERIK Einsteini. ERIK Je mi 28 let. Jsem svobodný a bezdětný. Jmenuji se.
Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_07_Český průmysl Číslo.
DĚTSKÝ DOMOV, ZŠ a SŠ Žatec. Moje škola Moje třída Naše škola je spojena z DĚTSKÝM DOMOVEM. Do naší školy převážně chodí děti z Dětského domova, ale i.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k opakování probraného učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Aritmetický průměr Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Proč je dobré požádat o prostředky ze šablon. Je to jednoduché Není to souboj o peníze – vyjdou na každou školu Žádost o podporu i zprávy o realizaci.
Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Slovní úlohy o společné práci
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Práce se sloupkovými diagramy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Vůdcovství – leadership část 2.
Filmová animace Rostliny Mgr. Jiří Mlnařík VY_32_INOVACE_Mul4a0210.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní informace o poskytovateli
Příslovce Mgr. Michal Oblouk.
Pásma požáru Požár a jeho rozvoj.
Delfíni.
VY_32_INOVACE_10_HK ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ
Nečekej na úsměv, abys byl milý ...
Užitečné závaží.
Přenos tepla Požár a jeho rozvoj.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Trhlina ve džbánu.
Zrušení a zánik obchodní společnosti
Český jazyk 6. ročník ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Jiřina Homolová
Výzkum přírodních geochemických a remediačních procesů a jejich využití pro sanace po těžbě nerostů GEOCHEM Kontrolní den ‘04 GEOCHEM – KD 2004.
Jan Burian NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice – Spořilov
Několik rad, jak si udělat život krásnější …
Slovní úlohy o společné práci stejný čas
SKLOŇOVÁNÍ ZÁJMEN MNĚ? VÁM? SOBĚ? NAŠIMI?
jak budovat kulturu školy společně
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Podpora začínajících učitelů Klíče k úspěchu začínajícího učitele
Slovní úlohy o společné práci
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
Biblické verše....
Přeji Ti sílu všech živlů
Zpívá – Lucie Bílá hudba –Leonard Kohen český text –Gabriela Osvaldová
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Malé povzbuzení pro chvíle volna
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
TŘÍDNÍ SCHŮZKY PROBĚHLÉ AKCE AKCE PŘED NÁMI EXKURZE VÍDEŇ
Naučil jsem se....
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
1. Rady pro udílení svátosti smíření
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
ydewůd,ůwl registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/16_32/
Technika kolem nás Svět, ve kterém žijeme, se skládá z živé a neživé přírody, ale také techniky. Dokázali byste říct příklad živé a neživé přírody? Do.
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
Přeji Ti sílu všech živlů
Hromadné dokumenty opakující se pro kolekci osob
Výroba velikonočního košíčku
Slovní úlohy o společné práci − 3
Modelová oblast PR Příhrazské skály
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Periklés (Περικλής).
Transkript prezentace:

Moudrost husí

Kladli jste si už někdy otázku, proč husy na svých dlouhých cestách létají vždycky ve formacích ve tvaru V? Jak se často stává, můžeme se i zde poučit od matky přírody a její moudrosti:

Každá husa vytváří svými křídly vzdušný vír, který husu po straně za ní chrání před protivětrem. Díky tomu doletí hejno ve formaci ve tvaru V minimálně o 71% dále, než by to dokázala každá z hus sama o sobě.

a rychle se vrací do formace ve tvaru V. Když nějaká husa vypadne z formace, cítí okamžitě protivítr a námahu, kterou působí samostatný let a rychle se vrací do formace ve tvaru V.

když se navzájem podpoří, než když se každý snaží sám pro sebe. Tak jako husy... ...mohou i lidé se společným zaměřením dosáhnout svých cílů snáze a rychleji, když se navzájem podpoří, než když se každý snaží sám pro sebe.

Jen husa na špici formace pociťuje naplno protivítr. Když se unaví, vletí zpět do formace a na špici ji vystřídá jiná husa. Kdyby byli lidé tak chytří jako husy, poznali by, že největších úspěchů dosáhnou tehdy, když spolupracují, obtížné úkoly si rozdělí a všichni se spolupodílejí na vedení.

Husy v zadní části formace kdákají, aby povzbudily husy vepředu k rychlejšímu letu. Je důležité, aby naše „kdákání zezadu“ bylo vždy povzbudivé. Jinak by to bylo prostě jen - kdákání.

dokud nezemře nebo dokud nemůže zase letět dál. Když nějaká husa onemocní nebo je zraněna, opustí dvě další rovněž hejno a následují ji, aby jí dole pomohly a poskytly jí ochranu. Zůstanou u ní, dokud nezemře nebo dokud nemůže zase letět dál.

Kéž bychom byli rovněž tak nezištní, abychom stáli za to, Pak se připojí k jinému hejnu nebo se pokusí své vlastní hejno zase dohnat. Kéž bychom byli rovněž tak nezištní, abychom stáli za to, mít v nouzi takové přátele.

nemusíš být profesorem. K tomu, aby ses učil z láskyplné moudrosti jiných bytostí, nemusíš být profesorem. Musíš si na to jen udělat čas a přesně se dívat, jak ti matka příroda zjevuje svoji moudrost

„Jen se ptej dobytka, ať tě poučí, ptáci na nebi ti to povědí; anebo promluv se zemí, ať tě poučí, ryby v moři ti to prozradí: Neví snad jeden každý z nich, že je svou rukou učinil Hospodin?” Jób 12:7-9 ...a někdo se zeptal hus... Předej, prosím, toto poselství dalším lidem. Matka Husa

český překlad pro Vás připravilo a vlastní hudbou opatřilo Tato prezentace cituje slova, jež pronesl Angeles Arrien v roce 1991. český překlad pro Vás připravilo a vlastní hudbou opatřilo nakladatelství PAPRSKY https://paprsky1.com

neobvyklé knihy, filmy a další produkty

texty ke Germánské nové medicíně, brožurky, filmy a prezentace, https://.paprsky1.com navštivte nás a najdete věci, které nejsou ke koupi ani na prodej – mimo jiné: texty ke Germánské nové medicíně, brožurky, filmy a prezentace, DVD zdarma na shledanou