„Zavřít dveře nestačí…“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový školní rok začíná.
Advertisements

PRAGOALARM/PRAGOSEC zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy Koncept veletrhu pro rok 2012.
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí Preventivně informační odbor Policejní prezidium ČR.
Inovace vzdělávání na školách zaměřených na ochranu osob a majetku Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.07/ Zahájení a ukončení:
„Zavřít dveře nestačí…“ prezentace projektu prevence majetkové kriminality Projekt proběhl v roce 2011 a byl podpořen Olomouckým krajem a státní dotací.
Koncept veletrhu pro rok VELETRH PRAGOALARM/PRAGOSEC 2012 zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy.
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Finanční možností svépomocných skupin
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.
E-Analýza bezpečnosti v Uherském Hradišti 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Únor 2014.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Záchranné a likvidační práce a evakuace historicky cenných materiálů
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Riziková zpráva Bytový komplex Sluneční vršek
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
Asociace technických bezpečnostních služeb 21. duben 2010 Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm Ing. Miroslav Urban Asociace technických.
Odborný seminář o označování majetku pomocí tzv. syntetické DNA BRNO 2015 Forenzní identifikační označování předmětů proti krádeži Projekt MVČR a obecních.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje Městské ředitelství Brno por. Bc. Andrea KORNETOVÁ por. Bc. Andrea KORNETOVÁ –
Vyhodnocení Programu prevence kriminality Výzvy kola Programu prevence kriminality –1. řádné – ukončeno v únoru 2013 –2. pro obce spolupracující.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projekt Bezpečí pro seniory Krajský úřad Plzeňského kraje Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj 8. června 2011.
Manuál pro obce k zákonu o právu shromažďovacím. Proč? K dispozici není žádný kvalitní komentář k zákonu č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, který.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Senior v bezpečí. Senior v bezpečí 2012 V rámci Městského projektu prevence kriminality na rok 2012 byly přiznány městu Litvínovu finanční prostředky.
Forenzní identifikační označování předmětů proti krádeži
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
„Okna technickým oborům dokořán“
„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
Interní předpisy hotelu
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
11. ZASEDÁNÍ PORADNÍHO SBORU PRO SITUAČNÍ PREVENCI KRIMINALITY
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Požární prevence v bytových domech
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
„Policista online“ prezentace projektu prevence kriminality
„Zavřít dveře nestačí II.“
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Program spolupráce SN – CZ
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Celorepublikový preventivní projekt „Zabezpečte se
DTM Kraje Vysočina.
„Drahá lhostejnost“ prezentace projektu prevence vandalismu
společensky významných objektů v zónách havarijního plánování
Setkání Kašperské Hory aktivity Policie ČR
Transkript prezentace:

„Zavřít dveře nestačí…“ prezentace projektu prevence majetkové kriminality Projekt proběhl v roce 2011 a byl podpořen Olomouckým krajem a státní dotací v rámci Programu prevence kriminality pro rok 2011.

Základní informace o projektu Předkladatel: Olomoucký kraj Jeremenkova 40a 779 11 Olomouc   Statutární zástupce: Ing. Martin Tesařík, hejtman Kontaktní osoba: Bc. Michal Poláček manažer prevence kriminality Olomouckého kraje

Plánované části realizace projektu část – informativní samolepky na vchodové dveře část – seminář „Technický instruktor“ část – webový portál „Zavřít dveře nestačí“ část – příručka pro domovníky a správce nemovitostí

Cíle projektu (samolepky na vchodové dveře) Informovanost (webový portál „Zavřít dveře nestačí“) Odborná úroveň (seminář „Technický instruktor“, příručka „Posouzení bezpečnosti obytného domu z pohledu prevence kriminality“) Ochrana majetku a osob (samolepky na vchodové dveře)

Cílové skupiny Široká veřejnost Obyvatelé obytných domů Prostřednictvím webových stránek byla oslovena široká veřejnost, které byly předloženy srozumitelné informace o způsobech ochrany objektů, rizikových faktorech a možnostech zlepšení. Obyvatelé obytných domů Ve vybraných obytných domech byly instalovány na vchodové dveře informativní samolepky, distribuovány interaktivní příručky pro posouzení a odstranění rizikových faktorů objektu. Odborná veřejnost Pro zástupce policie a vybraná bytová družstva se uskutečnil naučný odborný seminář.

Informativní samolepky Vydány informativní samolepky na vchodové dveře obytných domů, zadní vchody, kolárny a společné sklepní prostory, které upozorňují na nutnost řádně uzamykat, věnovat náležitou pozornost úschově věcí, zabezpečení, apod.

Seminář „Technický instruktor“ Dne 26.10.2011 byl ve spolupráci s Asociací technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm, Ministerstvem vnitra a Policií ČR uskutečněn jednodenní seminář pro zástupce policie a vybraná bytová družstva. Smyslem semináře bylo u osob, jež jsou v častém kontaktu s veřejností, posílit obecné povědomí o bezpečnostních možnostech ochrany, legislativních povinnostech i novinkách zabezpečovací techniky. V dopolední části programu semináře vystoupila mjr. Mgr. Jitka Dolejšová z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s rozborem majetkové trestné činnosti se zaměřením na domy a byty v Olomouckém kraji. Dále byly mjr. Ing. Pavlem Tučkem z Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje představeny standardy a doporučení pro členy bytových družstev z oblasti požární ochrany, prostřednictvím Ing. Miroslava Urbana nabídnuta pomoc Asociace Grémium Alarm a JUDr. Tomášem Koníčkem představeny aktivity odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra z oblasti situační prevence. Odpolední část programu se zaměřila na praktické ukázky výrobků a prezentace vybraných bezpečnostních firem. Zástupce firmy Beta Control s.r.o. představil oceněný projekt Bezpečný dům – Bezpečné bydlení v Brně, zástupce firmy SHERLOCK, bezpečnostní dveře s.r.o. předvedl bezpečnostní dveře a mechanické zábranné prostředky, firma MUL-T-LOCK divize společnosti ASSA ABLOY Czech & Slovakia s.r.o. uvedla systém zabezpečení a ovládání dveří a firma PPZ Systém CZ, org. sl. novou forenzní metodu označování předmětů Selecta DNA.

Webový portál „Zavřít dveře nestačí“ V rámci projektu byl spuštěn webový portál www.zavritdverenestaci.cz/ , který široké veřejnosti nabízí prostřednictvím interaktivního 3D modelu obytného domu potřebné a srozumitelné informace o tom, jaká jsou nejčastější riziková místa objektu, jak tato rizika odstranit, nebo přinejmenším jakou jim věnovat pozornost.

Příručka pro domovníky a správce nemovitostí Příručka pro domovníky a správce nemovitostí pod názvem „Posouzení bezpečnosti obytného domu z pohledu prevence kriminality – doporučený postup pro posouzení a odstranění rizikových faktorů objektu“, nabízí v interaktivní podobě návod na posouzení vlastního objektu, zohlednění všech rizik a v neposlední řadě seznámit se s možnostmi úprav a řešení daného problému.

Děkujeme za pozornost Projekt „Zavřít dveře nestačí...“ nelze kopírovat, přenášet, zobrazovat, převádět nebo aplikovat v jakékoli podobě bez předchozího výslovného písemného svolení realizátora. Zpracoval: Bc. Michal Poláček, manažer prevence kriminality