Třída 3.B 6. hodina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mechanická práce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Advertisements

PRÁCE A VÝKON STEJNOSMĚRNÉHO PROUDU
Výpočet práce z výkonu a času. Účinnost
Základní škola a Mateřská škola Tábor, Helsinská 2732
8. ročník Práce, výkon, energie Téma: Výkon.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_C2 – 04.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 05.
Jako předvést výkon na práci
Výkon (Učebnice strana 22 – 24)
* Trojčlenka příklady Matematika – 7. ročník *
FYZIKA 8.Ročník Práce 02 – VÝKON.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Karolína Hadrbolcová Materiál: VY_52_INOVACE_PV14.36 Téma: Výkon Číslo.
Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Mgr. Lada Kročková Základní škola národního.
Mechanická práce a energie
Grantový projekt multimediální výuky
PŘI PŘEMÍSŤOVÁNÍ TĚLESA
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Práce ZŠ Velké Březno. Co budu na konci hodiny znát? Poznám fyzikální veličinu práce. Naučím se práci vypočítat. Poznám jednotku práce.
VÝKON.
PRÁCE , VÝKON VY_32_INOVACE_01 - PRÁCE, VÝKON.
skotský mechanik, vynálezce a fyzik
Výkon.Když dělník nakládá zeminu na auto, koná práci ? Naložení zeminy mu trvá 2 hodiny Co se změní, když zeminu budou nakládat dva dělníci ? A co když.
Autor: Petr Kindelmann Název materiálu: James Watt Šablona: III/2
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_FYZ_39.
Významné osobnosti fyziky a chemie James Watt
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
Převody jednotek objemu,
Gravitace.
22.1 Mechanická práce, výkon, příkon
Návod k počítání výkonu s příklady k procvičení
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Gymnázium Sušice – Brána vzdělávání II Mgr. Luboš Káňa Gymnázium Sušice kvinta osmiletého studia a první.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Práce, výkon Energie Teplo Poznej fyzika
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_C2 – 02.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:Fyzika Ročník:8. ročník Klíčová slova:Výkon, jednotka WATT Autor:Mgr.
Jak porovnat vykonanou práci
PaedDr. Jozef Beňuška
Výkon ZŠ Velké Březno.
Teplo ZŠ Velké Březno.
Shrnutí učiva I Autor: Mgr. Barbora Pivodová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Fyzika pro lékařské a přírodovědné obory Ing. Petr VáchaZS – Mechanická energie a práce.
Práce, výkon. Struktura prezentace otázky na úvod teorie příklad využití v praxi otázky k zopakování shrnutí.
U příkladů, kde se vyskytují procenta, rozlišujeme tři základní veličiny: - základ (100%)... z - procentovou část... č - počet procent... p První dvě.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku, slouží k použití již probraných fyzikálních veličin a pomocí nich k zavedení nového pojmu „účinnost“
PARNÍ STROJ Jan Lameš 5.B. CO JE TO PARNÍ STROJ Je to mechanický stroj poháněný parou.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček Název: VY_32_INOVACE_02_F8 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Výkon Anotace:
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. V čem se liší? Eva o hmotnosti 54 kg vyšplhala do výšky 4 metrů za 6.
Výkon Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Hustota a její měření.
Fyzici a fyzikální jevy Autor: Mgr. M. Vejražková
Procvičení – výkon a jeho výpočet
Výkon: výpočty příkladů z praxe
Název materiálu: VY_52_INOVACE_F8.Vl.29_Prace Datum: Ročník: Osmý
Základní jednotky SI Název školy: Základní škola Brána Nová Paka
Test – (parní stroj) 1) Vysvětli, proč je parní stroj označován jako parní. 2) Popiš, jak vzniká v parním stroji pára a k čemu slouží. 3) Dochází v parním.
VY_32_INOVACE_043_Úměrnost
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_044_Trojčlenka
Název materiálu: VY_52_INOVACE_F8. Vl
Fyzika 8.ročník ZŠ Mechanická práce, kladky. Creation IP&RK.
Jak porovnat vykonanou práci
Výpočet práce z výkonu a času, Účinnost
Výkon: výpočty příkladů z praxe
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Výkon elektrického proudu
PŘEVODY JEDNOTEK HMOTNOSTI procvičování
Třída 3.A 15. hodina.
Třída 3.A 10. hodina.
VÝKON.
Interaktivní test na jednotky základních fyzikálních veličin
Třída 3.B 8. hodina.
Transkript prezentace:

Třída 3.B 6. hodina

Výkon Příklad : Jak velkou práci vykonáme, pokud táhneme bednu o hmotnosti m = 80 kg na vzdálenost 10m. ( součinitel smykového tření f = 0,2). ?

Výkon Kromě velikosti vykonané práce nás často musí nutně zajímat, jak rychle byla práce vykonána. V takovém případě bude vhodné vypočítat množství vykonané práce za jednotku času. Tuto fyzikální veličinu nazýváme výkon a značíme P.

Poznámka : James Watt ( 1736 – 1819) byl skotský technik a vynálezce. Významnými objevy se podílel na využití parního stroje v průmyslu a dopravě.

Př. Motor výtahu vytáhl břemeno o hmotnosti 100kg do výše 12 metrů za 2 minuty. Jaký byl jeho výkon ? ( Použijte oba způsoby výpočtu). m = 400 kg s = 12 m t = 2 minuty = 120 s