Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava
Advertisements

Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
VÝPRAVA DO VESMÍRU Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Neživá příroda – Slunce
Sluneční soustava Slunce
TEPLO A SVĚTLO.
ZEMĚ A PLANETY.
Vesmír Vznik Vesmíru a Země: 15 miliard – vznik Vesmíru Velkým třeskem
Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé pod názvem Slunce.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
PLANETY ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_284_SLUNCE _A_ ZEMĚ Téma:
Sluneční Soustava Autor Hrát.
Vesmír.
Práce s atlasem - Vesmír
Sluneční soustava – 5. ročník
Velký Vesmír. Slunce v různých vlnových délkách. Čtveřice světlých útvarů v horní části jsou sluneční skvrny. V optickém oboru by byly tmavší než okolí,
Vesmír hvězdy = hvězdná soustava = Galaxie – tvar plochého disku.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Sluneční soustava autor VM:Ondřej.
Planety.
VESMÍR Slunce je hvězda. Kolem Slunce se vytvořila sluneční soustava.
Vesmír (Space).
Podmínky života na Zemi
Nela Bártová Opava,2010 Březen
Vesmír a hvězdy Vesmír Soubor všech kosmických těles
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Sluneční soustava
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Sluneční soustava.
Planety sluneční soustavy – Velké planety
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 15.
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
Sluneční soustava.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.
VY__III/2__INOVACE__203 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
Sluneční soustava -Tvoři ji: Slunce, planety, měsíce, planetky, komety, meteoritická tělesa.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Planety sluneční soustavy VY_32_INOVACE_03_planetyslunecnisoustavy Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_29_SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Sluneční soustava.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Název : VY_32_inovace_08 - PŘ – SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Sluneční soustava.
Název školy: ZŠ Netvořice
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova 1045
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
Planety sluneční soustavy. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé jako Slunce. Tvoří jej především 8 planet, 5 trpasličích.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Anotace Materiál slouží k seznámení se základy o sluneční soustavě.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_237_VESMÍR
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_04_Měsíc
A) hvězda B) planeta C) galaxie
Transkript prezentace:

Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_52_INOVACE_12/3_Vesmír Téma:Vesmír Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.0822

Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu zeměpis pro základní školu praktickou. Příprava není nutná. Doba vzniku říjen 2011 Doba ověření 30.11.2011 Učitel objasní okolní planety Země žákům a pojmenuje tělesa vyskytující se v okolí naší planety. Žáky téma zaujalo, křížovku zvládli bez dopomoci. Je určen pro žáky 6.ročníku Určeno pro práci na interaktivní tabuli

VESMÍR Planety Merkur (nejmenší) Venuše Země Mars Jupiter (největší) Saturn Uran Neptun

SLUNCE Slunce je hvězda, která tvoří střed naší soustavy. Je to velká žhavá koule. Dává nám světlo, teplo a energii, což umožňuje život na zemi.

MĚSÍC Měsíc je přirozená družice naší planety Obíhá kolem Země Měsíc je jediné vesmírné těleso, na kterém přistáli lidé

DOPLŇOVÁNÍ Největší planeta sluneční soustavy je___________. Slunce je _______.Planeta nejbližší ke Slunci je________. ________ je jediné vesmírné těleso, na kterém přistáli lidé. Napiš všechny planety sluneční soustavy: ____________________________________________

1. Co je to Slunce. 2. Jak se jmenuje planeta, na které žijeme. 3 1.Co je to Slunce? 2.Jak se jmenuje planeta, na které žijeme? 3.Co nám dává světlo a teplo? 4. Jedna z planet ze sluneční soustavy? 5. Těleso, na kterém přistáli lidé? 6.Nejbližší planeta ke slunci? K C

H E R M K V L S Ě Z D Í A C U N

Zdroje Soubor:Solar planets.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, 28.8.2006 [cit. 2011-10-28]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Solar_planets.jpg>. Soubor:Sun in X-Ray.png. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, 11.2.2006 [cit. 2011-10-28]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sun_in_X-Ray.png>. Soubor:Full Moon Luc Viatour.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, 7.10.2006 [cit. 2011-10-28]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Full_Moon_Luc_Viatour.jpg>.