KA 05 Evaluace CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_001/0000283.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
K-base – Středočeská alternativa Freebase
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Program 1.Úvodní informace 2.Veřejné zakázky 3.Pracovní výkazy a ostatní podklady 4.Webová aplikace a rezervování školení 5.Představení aktivit KA-1 a.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Postup pro podávání žádosti do výběrového řízení o dotaci- pořízení, zachování a obnovu hodnot místního kulturního, národního a historického povědomí z.
Autoevaluace gym. Brno, tř. Kpt. Jaroše 14. Obecně zahajujeme dvouleté evaluační období evaluace proběhne v celém období, postupně.
Jednání expertní skupiny dne
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
IPs Strategické řízení a plánování ve školách a v územích Hlavní cíl projektu Zlepšit strategické řízení a plánování ve školách a v území prostřednictvím.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Aplikace Monitorovací systém
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Strategické řízení a plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Plány aktivit/Školní akční plány
Komplexní systém hodnocení
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Model intenzivní podpory
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
Od MAP I k MAP II v Plzeňském kraji
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích Ústí nad Labem
Model intenzivní podpory
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Intenzivní podpora škol
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

KA 05 Evaluace CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_001/0000283

Co nás (všechny) čeká Hodnotící dotazníky (po ukončení každé jednotlivé akce, automaticky generováno na mail účastníka): účastníky regionálních konferencí, seminářů účastníky vzdělávacích programů příjemci IPo MAP pedagogičtí pracovníci uživateli platformy benchlearningu

Co nás (všechny) čeká Fokusní skupiny : Evaluační rozhovory: příjemci IPo MAP ředitelé škol zapojených do KA 2 Individuální pomoc Evaluační rozhovory: Ředitelé a širší vedení zapojených škol Externí evaluace: byla zahájena externí evaluace (zadavatelem je MŠMT) projektu SRP firmou HOPE Naviga – jejich zástupci vás mohou kdykoliv kontaktovat (pravděpodobně jaro 2018)

Co nás všechny čeká – nyní to důležité  Profesní portfolio pedagoga/pracovníka ve vzdělávání Proč portfolio? Povinnost vykazovat v rámci realizace projektů OP VVV Kdy se spustí? Spuštění portfolií: konec listopadu 2017 spárované se systémem pro přihlašování účastníků na vzdělávací aktivity Kdo vyplňuje? Vyplňují všichni účastníci, kteří splní bagatelní podporu. Kdy budou vyplňovat? KA01 Centra podpory: ukončené MAP – do konce výzvy na MAP II kdykoliv; zbytek 15. červen KA02 Individuální pomoc ( 1. rok po ukončení vzdělávacího programu pro širší vedení škol – 15. červen; 2. rok po ukončení intenzivní podpory – 15. červen) KA03 Vzdělávání: 1x za rok po ukončení vzdělávacího programu – 15. červen Distribuce portfolia zajištěna automatickou rozesílkou na maily účastníků

Co nás všechny čeká – nyní to důležité  Profesní portfolio pedagoga/pracovníka ve vzdělávání Jak to bude probíhat? Účastník obdrží automatický email generovaný Helen s odkazem na vyplnění elektronického profesního portfolia.  Účastníci se  nemusí při vyplňování portfolia registrovat/přihlašovat Účastníci vyplní reflexi v portfoliu (každý záznam = absolvovaný VP) Po vyplnění portfolia účastník klikne na tlačítko „odeslat odpovědi“ a tím dojde k přenosu dat;  pokud účastník nevyplní otázky není  možné dotazník odeslat Pokud nevyplní do 7 dnů od odeslání emailu, obdrží další automatický email Pokud přesto nevyplní – bude kontaktován pracovníky Centra podpory!!

Co nás všechny čeká – nyní to důležité  Profesní portfolio pedagoga/pracovníka ve vzdělávání Generování portfolií a uložení v pdf: Účastník po vyplnění portfolia MUSÍ vygenerovat a uložit ve formátu pdf. – doklad o absolvovaných vzdělávacích program, spolu s osvědčením/ potvrzení o účasti dokladuje vzdělávání k profesnímu růstu (podpis není vyžadován) Je osobním podkladem pedagoga      

Co nás všechny čeká – nyní to důležité  Reflektivní zpráva zapojené organizace Proč reflektivní zpráva? Povinnost vykazovat v rámci realizace projektů OP VVV Kdy se spustí? Spuštění reflexí: konec listopadu 2017 spárované se systémem Helen Kdo vyplňuje? Vyplňují všechny organizace ve chvíli, kdy všichni zaměstnanci, kteří se účastnili aktivit projektu SRP: - vyplnili profesní portfolio (tj. vyplnili odpovědi u všech akcí, kterých se zúčastnili) Kdy budou vyplňovat? KA01 Centra podpory: ukončené MAP podzim 2017; zbytek průběžně po dovršení podpory KA02 Individuální pomoc – srpen 2018;2020;2021 KA03 Vzdělávání: 1x za rok po ukončení vzdělávacího programu - červen

Co nás všechny čeká – nyní to důležité  Reflektivní zpráva zapojené organizace Jak to bude probíhat? – postup obdobný jako u profesních portfolií Statutární zástupce organizace obdrží automatický email generovaný Helen s odkazem na vyplnění elektronické verze reflektivní zprávy Organizace se  nemusí při vyplňování portfolia registrovat/přihlašovat Zástupce organizace vyplní reflexi (součástí je přehled aktivit, kterých se jeho pracovníci zúčastnili v rámci projektu) Po vyplnění portfolia účastník klikne na tlačítko „odeslat odpovědi“ a tím dojde k přenosu dat;  pokud účastník nevyplní otázky není  možné dotazník odeslat Pokud nevyplní do 7 dnů od odeslání emailu, obdrží další automatický email Pokud přesto nevyplní – bude kontaktován pracovníkem Centra podpory!!

Co nás všechny čeká – nyní to důležité Reflektivní zpráva zapojené organizace Generování reflektivních zpráv v pdf: a)       Organizace po vyplnění odpovědí a jejich odeslání zprávu vygenerují a uloží ve formátu pdf. b)     Zprávu si vytisknou, podepíše ji statutární zástupce organizace a archivuje – např. ve složkách projektu MAP, ve složkách s dalšími podklady k účasti v individuální pomoci, popř. ve složkách dle rozhodnutí ředitele školy

Jste báječní, společně to zvládneme. V případě potřeby konzultace kontaktujte své Centrum podpory

Děkuji za pozornost CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_001/0000283