Síť ARCnet (1) ARCnet (Attached Resource Computer Net-work) je síťová architektura vyvinutá společ-ností Datapoint Corporation v roce 1982 Používá topologii:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technické prostředky počítačových sítí
Advertisements

LOKÁLNÍ POČÍTAČOVÉ SÍTĚ
Síťové karty, parametry
Miroslav Sulír, Martin Sulír
PC SÍTĚ II.
Model TCP/IP Fyzická vrstva.
Lokální počítačové sítě Novell Netware
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Sběrnice I. Sběrnice v počítačích. Sběrnice I. Sběrnice v počítačích.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-10.
„ EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
1 Počítačové sítě Ústav automatizace inženýrských úloh a informatiky FAST VUT v Brně © 1999 – 2002, Michal Vojkůvka Základy informatiky a výpočetní techniky.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Elektronické počítače Počítačové sítě (EL41) Ing. Stanislav Hanulík ELEKTROTECHNIKA.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Počítačové sítě. je skupina počítačů (uzlů), popřípadě periferií, které jsou vzájemně propojeny tak, aby mohly mezi sebou komunikovat. Počítačová síť.
Lokální počítačové sítě
Ethernet Ethernet je jeden z typů lokálních sítí, který realizuje vrstvu síťového rozhraní využívá topologii sběrnice, což znamená že sdílené médium, kde.
Dělení podle topologie
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Lokální počítačové sítě Téma:Kruhová síť Ročník:4. Datum vytvoření:září.
Historie Ethernetu Ethernet (od slova ether) –1973 Xerox - Robert Metcalf - propojení stanic Alto - myšlenka vysílání ke všem existujícím uzlům - 2,94.
Topologie lokálních sítí Ing. Zdeněk Votruba Topologie sítí LAN (způsob, jakým jsou jednotlivé stanice mezi sebou propojeny) V současné době se používají.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-09.
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. Co to je PC síť  PC síť - propojení dvou a více PC za účelem sdílení dat nebo komunikace.
Počítačové sítě Autor: Marek Jiruš.
Vytvořil: Petr Hruška G461
HARDWARE – DÍLY POČÍTAČE
Datové sítě Ing. Petr Vodička.
1 Počítačové sítě Přenosový systém Jednoduchý spoj Lokální síť Rozlehlá síť.
Orientace v principech, možnostech a praktickém využití počítačových sítí.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Topologie.
Síťové technologie Martin Galda. Síťovou technologii určuje Hardware Topologie Metoda přístupu.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Lokální počítačové sítě Téma:Token - Ring I. Ročník:4. Datum vytvoření:září.
TOPOLOGIE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ
Základní parametry kabelů
PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY ADRESACE SÍŤOVÝCH ZAŘÍZENÍ Ing. Jana Horáková Elektrotechnika
Základní pojmy Přenosová technologie Nezaručuje právo vysílat
 Počítačová síť je souhrnné označení pro technické prostředky, které realizují spojení a výměnu informací mezi počítači. Umožňují tedy uživatelům komunikaci.
Základní pojmy Standard síťového hardwaru
Počítačové sítě 2. přednáška rozdělení počítačových sítí topologie počítačových sítí metody přístupu k médiu Tato prezentace je spolufinancována Evropským.
Počítačové sítě Katharina Kočí.
Počítačové sítě 4. přednáška standardy LAN - historický přehled Ethernet 10 Mb/s - vlatnosti platformy detekce chyb při přenosu Tato prezentace je spolufinancována.
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ učební texty pro deváté ročníky ZŠ
Počítačové sítě Základní pojmy
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy.
Počítačové sítě 12. Další technologie LAN © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ● Arcnet.
Historie počítačových sítí Co je to síť Důvody vzájemného sdílení zařízení Co je to rozhraní (interface) a protokol Historicky standardní rozhraní PC.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice AUTOR: Mgr. Kateřina Černá NÁZEV: Počítačové sítě TÉMA: Topologie sítí ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.1.05/
Název:VY_32_INOVACE_VDT_8B_9A Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:8. Tematický okruh,
Počítačové sítě 7. Topologie sítí © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ● LAN, WAN ●
PB169 – Operační systémy a sítě Architektura poč. sítí, model OSI Marek Kumpošt, Zdeněk Říha.
Charakteristiky síťových topologií OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office Orlová, spol. s r.o AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV PROJEKTU: Podpora výuky v technických oborech NÁZEV ŠABLONY: III/2 – Inovace.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Topologie počítačových sítí
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Počítačové sítě.
Počítačové sítě pro V3.x Teoretická průprava I.
Stredná odborná škola automobilová Moldavská cesta 2, Košice
Síť Token Ring (12) Komunikace v sítích Token Ring probíhá na principu popsaném v kapitole Token passing Jako AM (Active Monitor) pracuje souborový (popř.
Síť ARCnet (1) ARCnet (Attached Resource Computer Net-work) je síťová architektura pracující v zá-kladním pásmu Původně byla vyvinutá jako firemní síť.
100BaseVG (1) Standard (IEEE ), který byl navržen firmami Hewlett-Packard a AT&T Jako přístupovou metodu používá demand priority (žádost s prioritou):
10 Gigabit Ethernet (1) Verze Ethernetu podporující přenosové rychlosti až do 10 Gb/s Definován ve standardu IEEE 802.3ae Používá stejný formát adresy.
Kroucená dvojlinka (1) 27/12/2018.
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ - TOPOLOGIE SÍTÍ
Rozměry kabelů AWG AWG – American Wire Gauge
10Base2 # # # # # # # Tenký (thin) Ethernet
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Transkript prezentace:

Síť ARCnet (1) ARCnet (Attached Resource Computer Net-work) je síťová architektura vyvinutá společ-ností Datapoint Corporation v roce 1982 Používá topologii: sběrnice: vysokoimpedanční ARCnet hvězda (strom): nízkoimpedanční ARCnet Přenos dat je řízen pomocí speciálního packe-tu (token - pešek), který je postupně předáván mezi jednotlivými počítači (uzly) 18/01/2019

Síť ARCnet (2) Počítač, který obdrží peška může vysílat informace do sítě Každý uzel v síti je vybaven jedinečnou adre-sou v rozmezí 1 - 255 a pešek je předáván postupně vždy na uzel s nejbližší vyšší adre-sou (výjimku tvoří uzel s nejvyšší adresou, který předává peška uzlu s adresou nejnižší) Přenosová rychlost je 2,5 Mb/s Dnes se již téměř nepoužívá 18/01/2019

Síť Token-Ring (1) Token-Ring je síťová architektura, jejímž hlavním propagátorem je firma IBM Používá topologii Star-Wired Ring, která je realizována pomocí koncentrátorů MAU Přenos dat je řízen pomocí peška, který je předáván vždy fyzicky sousedícímu uzlu Jedná se o efektivní architekturu pro sítě, které jsou silně zatíženy datovým provozem Dovoluje přenosové rychlosti 4 a 16 Mb/s 18/01/2019

Síť Token-Ring (2) # # # # # # # # # # # max. 100 m DB-9 nebo RJ-45 RO MAU RI # # IBM konektor # RI MAU RO RI MAU RO # # # # 18/01/2019

Síť Ethernet (1) Ethernet je síťová architektura, která pro ko-munikaci mezi počítači využívá společné pře-nosové médium Ethernet byl vyvíjen společně firmami Xerox, Intel a DEC Jedná se v současné době o nejrozšířenější používanou síťovou architekturu pro LAN Může pracovat s rychlostmi do 10 Mb/s Pro přenos dat používá metodu CSMA/CD 18/01/2019

Síť Ethernet (2) Sítě Ethernet jsou seskupeny podle: přenosové rychlosti: specifikuje přibližně maximální přenosovou rychlost, neboli šířku pásma v Mb/s standardní hodnoty jsou 1, 5, 10 a 100 pásma: Base: použití základního pásma (baseband) Broad: použití přeloženého pásma (broadband) typu (délky) přenosového média: specifikuje přibližně maximální délku nebo typ použitého kabelu 18/01/2019