Sekce pro práci s členskou základnou OSZSP ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Podporujeme Vaši budoucnost Bipartitní dialog v odvětvích.
„NAŠE CESTA K VLASTNÍMU HODNOCENÍ“ Základní umělecká škola J.B.Foerstera JIČÍN.
Náměty na spolupráci v krajích Asociace hotelů a restaurací České republiky o.s. Václav Stárek.
Historie Od roku 1946 jedinými zástupci zaměstnanců - odbory Zákon 144/1946 Sb. o jednotné odborové organizaci –§1 – název ROH Po roce 1989 Zachování principu.
DATA MINING Irma Macháčová PROČ DATA MINING?
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Inovace studijních programů na Fakultě multimediálních.
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
Vaši OZ… …prodávají často ve slevách a ustupují z původní cenové nabídky klientovi? …mají málo nových klientů a u stávajících stagnují prodejně? …neumí.
Čím se trápí staršovstva Ostrava Otázky 1. Jaké jsou Vaše jednání staršovstva. Prozraďte něco, jak to vypadá u Vás! - Dlouhé jednání, správce.
Projekt Pracujte na dálku, registrační číslo CZ.1.04/5.1.01/
Veřejná diskuse o standardu kvality profese učitele Váš hlas je důležitý, Váš hlas má vliv. Mgr. Vladimír Srb, MŠMT manažer pracovní skupiny.
Prodejní dovednosti pro společnost Chodura Konkurenceschopnost a kvalita - cesta k úspěchu zemědělského podniku.
Zásady pozorování a vyjednávání
Sektorové dohody Ing. Zdeněk Liška generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy České republiky.
Mgr. František Bublan Formy a perspektivy dobrovolnické služby z pohledu neziskové organizace.
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Evropská rada zaměstnanců v praxi
Práce v obchodním oddělení jako motivace a čest Praha, 21. 5
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tématická oblastOdborné předměty – Dopisy a tabulky podle ČSN.
VÍTEJTE na prezentaci AIESEC … o mé činnosti v AIESEC.
Talent marketingových komunikací. O firmě / instituci co je hlavním předmětem činnosti Výroba a prodej přívlastkového moravského vína na jakých trzích.
Alena Gajdůšková - senátorka Talent marketingových komunikací.
Event management Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Bc. Jan Milota, IQ Roma Servis Moravská zemská knihovna
Workshop SFDP - Telč 2007 Fotogrammetrické firmy v České republice - průzkum současného stavu Ing. Jindřich Hodač Ph.D. Bc. Tereza Klečková Telč, 22. -
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
KONFERENCE „Konkurenceschopnost okresu Hodonín“ , PRUŠÁNKY
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Jak na nové členy ? Sekce pro práci s členskou základnou Martin Vacek
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
Jsem občanem Evropské unie
Czech Business Center Regensburg- Místo pro česko- německou spolupráci
LIDSKOPRÁVNÍ KLINIKA SEKCE OBČANSKÝCH A POLITICKÝCH PRÁV.
Vzdělávání, výzkum a praxe územního rozvoje K možnostem vzájemné spolupráce.
Příprava schůzky zájmového útvaru Seminární práce z předmětu Metodiky zájmových činností I.
NABÍDKA STÁŽÍ A PRACOVNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ PRO STUDENTY A HANDICAPOVANÉ VE VZP ČR.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
I n k l u z i v n í v z d ě l á v á n í aneb odvaha dělat věci jinak
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě na změny důchodového systému Posilování bipartitního dialogu (BIDI 2) Praha, Sekce vzdělávání.
Bezpečnost a ochrana dat. SODATSW spol. s r.o. SODATSW od roku 1997 pomáhá svými unikátními řešeními zvyšovat ochranu informací je výrobcem softwarových.
K RAJSKÁ RADA M ORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Zpráva o činnosti pro Krajskou konferenci Ostravě 20.října 2015.
Peněžnictví v ČSR Místa organizací „Sdružení“ do roku 1939.
STAŇ SE ČLENEM! STAŇ SE ČLENEM ODBORŮ To určitě! Mnoho dobrých důvodů proč se stát členem odborů.. Protože Tvoje práva jsou naše práce Přesčas y zadarm.
Zase přijdou povodně, kdo nám pomůže? Seminář v Evropském domě Tomáš Weiss, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM a FSV UK Klauzule solidarity, koordinace.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Cacio Otázky z personalistiky pro IT Manažery: Jak vybrat vhodné pracovníky.
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Co se rozumí kvalitou vzdělávacích služeb Mgr. Pavel Říha
Jak na PR (absolutní základ)
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
KDE JSME „BYLI – JSME – CHCEME BÝT“
HLEDÁME KOLEGY DO SVÝCH ŘAD
Vzor individuální prezentace
Sekce lázní Pracovní podmínky 29. října 2015 Zdroj dat:
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Sekce pro práci s členskou základnou OSZSP ČR Krajská konference 2015 Sekce pro práci s členskou základnou OSZSP ČR

Potřebujeme nové členy? - je má ZO dostatečně reprezentativní? - jak vysokou mám organizovanost? - daří se získávat mladé členy? - má kdo navázat v budoucnu na současnou práci?

Umím zaujmout a získat nové členy? - klesá počet členů ZO? Proč? - umím „prodat“ práci odborů? Jak? - jsem dostatečně silným partnerem ve vyjednávání? Jsem argumentačně vybaven?

Co nabízíme členům? - příslušnost ke skupině, která je pozitivně vnímána - možnost podílet se na vytváření dobrých pracovních podmínek - právní pomoc -materiální výhody

Vím, co očekává člen od odborů? - znám potřeby členů? - umím nabídnout pomoc? - umím vést jednání? - mám dostatek argumentů na otázky?

Kdy oslovit potenciálního člena ? Ihned! Čím dříve, tím lépe.

Jak oslovit budoucího člena? Zkušenost potvrdila, že je bezpodmínečně nutný osobní, argumentačně kvalitní rozhovor. Během rozhovoru nezastírat výhody členství, pochlubit se nabídkou benefitů a možností dalších výhod. Argumentovat vyjednanými výhodami i ochranou zájmů zaměstnance (dodržování pracovního práva).

Co dál? - znáš-li odpověď na všechny otázky a máš-li praxi, přijď se s námi podělit o zkušenosti - neznáš-li odpověď na všechny otázky, kontaktuj nás (uděláme seminář, poradíme s konkrétním problémem, ukážeme cestu…)

Sekce pro práci s členskou základnou - je Vaše sekce - je tu pro Vás - kontakt hledejte na http://osz.cmkos.cz/cz/sekce-os/pro-praci- s-clenskou-zakladnou.aspx