Pracovní činnosti VY_32_INOVACE_12_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid
Zásady hygieny v kuchyni (výklad). Popis prezentace Zásady hygieny v kuchyni (výklad).
Myjte si ruce! Nejdůležitější prevencí šíření bakterií je mytí rukou.
Ruce si myjte vždy před přípravou jídla mýdlem!
Myjte si ruce po každém použití toalety Myjte si ruce po každém použití toalety! Jediná bakterie se může během několika hodin rozmnožit do milionu dalších.
Po manipulaci se syrovým masem je důležité kromě rukou, umýt i veškeré použité kuchyňské náčiní. Nebezpečné bakterie se zničí vařením, ale mohou se přenést na jiné jídlo, které není tepelně opracováno.
Seznam informačních zdrojů 3.snímek http://images.google.cz/imgres?q=umyvadlo&hl=cs&gbv=2&biw=1245&bih=785&tbm=isch&tbnid=bjHldtHU9Hiv6M:&imgrefurl=http://www.koupelny-sen.cz/ravak-umyvadlo-rosa-p&docid=MTuIWb6pM0U1jM&imgurl=http://www.koupelny-sen.cz/images/produkty/obr/ravak-umyvadlo-rosa-p.jpg&w=500&h=333&ei=0ijpToPkH8icOsekscYK&zoom=1&iact=rc&dur=578&sig=101973955948104394776&page=1&tbnh=136&tbnw=187&start=0&ndsp=25&ved=1t:429,r:4,s:0&tx=86&ty=87 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Radka Doubková.