Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_06_20_hygiena.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_06_20_hygiena."— Transkript prezentace:

1 Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_06_20_hygiena

2 HYGIENA

3 Hygiena je dodržování zásad pro uchování zdraví
Hygiena je dodržování zásad pro uchování zdraví. Dnes většinou pod slovem hygiena myslíme udržování čistoty.

4 Dobrou hygienou obvykle myslíme absenci viditelné špíny
(včetně prachu a skvrn) a zápachu na šatech a našem těle.

5 9 3 5 2 4 6 9 1 7 8 A 3 8 4 2 7 1 5 6

6 V O D A A M Ý D L O

7 Dobrá hygiena podporuje prevenci a izolování nemocí
Dobrá hygiena podporuje prevenci a izolování nemocí. Pokud jsme zdraví, dobrá hygiena nám pomůže vyhnout se nemoci a jsme-li nemocni, dobrá hygiena nám může zredukovat rozšiřování nákazy od nás na druhé lidi. Správné hygienické návyky pomáhají nejen zdraví, ale i kráse, pohodlí a lepšímu sociálnímu styku. Nejčastěji se myjeme vodou a mýdlem nebo saponátem, který pomáhá odstranit mastnotu a naruší nečistotu tak, abychom ji mohli umýt.

8 Zubní hygiena (čištění zubů)
Zdravé a čisté zuby a dásně jsou krásné na pohled a nejsou zdrojem nepříjemného zápachu. Protože správné čištění odstraňuje zubní plak, a zbytky jídla. Působí tak i preventivně proti zánětům dásní, zubnímu kazu či kameni. Najdi klíčová slova v textu ! (Nápověda – viz. tenhle snímek, co je potřeba k čištění zubů? ) RLODHALČCNAZUBNÍKROERRORAŠVNFHYGIENAÓWJŘANDHFGG ALFMAPASTAHROŘNASKGOGŘAZUBYSJFŠKAFJFÓFJAFHGAPSDKI

9 RLODHALČCNAZUBNÍKROERRORAŠVNFHYGIENAÓWJŘANDHFGG
ALFMAPASTAHROŘNASKGOGŘAZUBYSJFŠKAFJFÓFJAFHGAPSDKI

10 2. Na kartáček příliš netlačíme, hrozí poškození dásně.
Správné čištění zubů 1. Přiložíme kartáček k zubu těsně u dásně (pod úhlem 45° směrem k linii dásní) a čistíme jej jemnými krouživými pohyby. Postupně vyčistíme všechny zuby z obou stran. Každý zub vyčistíme tak, jako bychom měli v ústech právě jen ten jeden. 2. Na kartáček příliš netlačíme, hrozí poškození dásně. 3. Kousací plochy stoliček se čistíme pohyby vpřed a vzad. Nezapomínáme na jazyk. Plak z něj zubním kartáčkem stíráme směrem od kořene ke špičce jazyka.

11 Spojovačka Pasta na zuby Ústní voda Zubní kartáček Zubní nit

12 Spojovačka Pasta na zuby Ústní voda Zubní kartáček Zubní nit

13 Popis 2. snímek – úvod 3. snímek –slouží k výkladu
5. snímek –žáci interaktivním perem vyluští tajenku 6. snímek –správné vypracování předchozího snímku 7. snímek –slouží k výkladu 8. snímek –slouží k výkladu + žáci interaktivním perem podtrhnou skrytá slova 9. snímek – správné vypracování z předchozího snímku 10. snímek –slouží k výkladu 11. snímek –spojovačka 12. snímek –správné vypracování z předchozího snímku 13. snímek – popis 14. snímek - zdroje

14 Zdroje Obrázek 1 – Obrázek 2- Obrázek 3 - Obrázek 4 - Obrázek 5 - Obrázek 6 - Obrázek 7 - Obrázek 8 - Obrázek 9 - Obrázek Obrázek 11- Obrázek 12- Obrázek Obrázek Obrázek 15- Obrázek Obrázek 17- Obrázek Obrázek Obrázek 20- Obrázek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Pajkrtová.


Stáhnout ppt "Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_06_20_hygiena."

Podobné prezentace


Reklamy Google