Věcné učení VY_32_INOVACE_10_11_smysly člověka (chuť)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Pitný režim Ztráta tekutin odpovídající 4% tělesné hmotnosti (u 70kg sportovce asi 3 l) redukuje výkon o 40%.
Tematická oblast: biologie člověka s rozsahem pro ZŠ
VY_32_INOVACE_39_ Prvouka 3.ročník Naše tělo /smysly/
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Čití Fyziologický pochod, při kterém vznikají počitky, vyvolané působením podnětů na smyslové orgány, receptory.
SMYSLOVÉ ORGÁNY 3. ročník
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Název školy:Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dagmar Sachsová Název:VY_32_INOVACE_170 _NAŠE_TĚLO Téma:Vnitřní orgány Číslo projektu:
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Jak poznávám a vnímám Pavel Šuranský.
Lidské tělo – všeobecný test
VY_III/2_INOVACE_111_Smyslová ústrojí
Lidské tělo - SMYSLY Prvouka 3.ročník. Lidské tělo - SMYSLY Prvouka 3.ročník.
Lidské tělo 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Smyslové vnímání autor: David Hainall.
SMYSLOVÁ SOUSTAVA Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Autor výukového materiálu: Denisa Dosoudilová Datum vytvoření výukového materiálu: květen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII. Vzdělávací.
Smyslové ústrojí 5. ročník
Hmyz Přírodopis VY_32_INOVACE_209, 11. sada, Př 4
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Ondřej Zeman, 5.B ZŠ Fryšták
Smysly člověka (všeobecně)
Smysly.
Smyslové vnímání 1.část Filip Bordovský.
Smyslová ústrojí člověka
Elektronická učebnice - I
SMYSLOVÉ VNÍMÁNÍ.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková CO MÁME SPOLEČNÉHO???
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Rozlišování látek podle vlastností Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
NAŠE SMYSLY Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Novorozenecké období. Od narození – do 6. – 8. týdne Od narození – do 6. – 8. týdne Vývojový mezník na počátku období Vývojový mezník na počátku období.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_223_SMYSLY Téma: SMYSLY Číslo projektu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_02_Tělesa a látky- vlastnosti látek Autor Jitka.
Co všechno vnímáme? Pojďme si to vyzkoušet!
VY_32 _INOVACE_15_11_osobní hygiena 3
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
VY_32_INOVACE_15_28_Smysly
KVÍZOVÉ OTÁZKY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: opakování, kvízové, otázky Autor:
ČICH, CHUŤ, HMAT smysly.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
čichový, chuťový a hmatový
Prezentace – výklad učiva
VY_32_INOVACE_29_Lidské smysly
Smyslové ústrojí čichu
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_34_ČLOVĚK - ČÁSTI TĚLA
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_18_CHUŤ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NAŠE SMYSLY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ČESKÝ JAZYK 4. ROČNÍK VY_32_INOVACE_05_03_tvrdé souhlásky.
VY_52_INOVACE_27_ Vlastnosti živočichů
Věcné učení VY_32_INOVACE_02_11_osobní hygiena 1.
VY_32_INOVACE_18_11_zdravý životní styl
Doc. Dr. Ing. Tomáš Brandejský
VY_32_INOVACE_33_Pes_domaci_opakovani Přírodověda - 4. ročník
Poznávací proces Mgr. Vladimír Velešík.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Základní škola, Hradec Králové
Lidské smysly.
LIDSKÉ TĚLO VY_32_INOVACE_5A_09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
SMYSLOVÁ SOUSTAVA DENISA POSKOČILOVÁ 8.C. SMYSLI ZRAK – SVĚTLO SLUCH –ZVUKY ČICH – PACHY CHUŤ – JÍDLO HMAT – CO CÍTÍME KDYŽ SI NA TO SÁHNEME.
Věcné učení VY _32 _INOVACE_11_08_ smysly člověka (zrak 2)
Transkript prezentace:

Věcné učení VY_32_INOVACE_10_11_smysly člověka (chuť)

Doplň do tabulky : Ano - Ne Zrak Hmat Sluch Čich Chuť hudba teplota vůně

Doplň do tabulky : Ano - Ne Zrak Hmat Sluch Čich Chuť ANO NE hudba- melodie teplota těla vůně květin

CHUŤ •Chuť je velmi úzce propojena s čichem. •Chuť má ovšem menší citlivost než čich. •Ztráta čichu tak může způsobit omezení či ztrátu vnímání chuti.

Základní druhy chuti Sladká – obsahující med, cukr Slaná – s obsahem soli Hořká Kyselá – s obsahem octa (hořkosladká, sladkokyselá…)

Sladká Slaná Hořká Kyselá

Máš to správně? Sladká Slaná Hořká Kyselá

Popis Prezentace k tématu chuť seznamuje žáky se čtyřmi základními chutěmi člověka. Obsahuje dvě doplňovací tabulky s následným řešením.

Zdroje http://absolventi.gymcheb.cz/2009/sohrusk/cich.html http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MB900422530.jpg http://office.microsoft.com Autorem tohoto materiálu, není-li uvedeno jinak je Bc. Daniela Pavlíková