Faerské ostrovy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EVROPA SEVERNÍ EVROPA – FINSKO, DÁNSKO, ISLAND
Advertisements

SEVERNÍ EVROPA Mezi státy severní Evropy patří Norsko, Island, Švédsko, Dánsko a Finsko. Sever je méně obydlený, než zbytek Evropy. Norsko Finsko Švédsko.
Od vigvamů k mrakodrapům.
Dánsko Vlajka znak.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 20- opakování Evropy
Island :: :: Zpracoval :Michal Uvíra.
Přírodní podmínky v Evropě POLOHA
AMERIKA.
Anet a Šárka 5. A.  Motto: Svoboda nebo smrt  Hlavní město: Atény  Nejvyšší bod: Olymp (2 917 m n. m.)  Počet obyvatel:  Jazyk: řečtina.
Oceány a moře.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko Zeměpis Heřmánek Eduard 6.A.
Kanada.
REGIONY EVROPY SEVERNÍ EVROPA.
Oblast: Jižní Evropa Malta
Falklandy.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_833_5TR_VL Autor: Mgr. Jana Stolá 1.
Střední Evropa Severní Evropa Západní.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Obsah Asie Mapa Asie Rozdělení Asie Hranice Členitost Povrch Pohoří
Hydrosféra oceánská voda
1.Maják v písku Na vrcholu skály Jutland v Dánsku byl postaven roku 1900 maják Rubjerg Knude.
Island.
Evropa – poloha, povrch 5. ročník
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H4A, 4ročník
JIŽNÍ EVROPA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
LETEM SVĚTEM Psaní velkých písmen.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
obrázek je licencován za podmínek public domain
AZ KVÍZ Evropa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Míková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zeměpisná síť III. Jan Dušek.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
MALTA Repubblika ta‘ Malta
KANADA.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Nejmocnější státy Evropy
Poloha, rozloha, členitost
Británie a Irsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název projektu:
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: PaedDr. Vaňková Marcela Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_34.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_001_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Severní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
VY_32_INOVACE_FI_II_18 NÁZEV SEVERNÍ EVROPA NÁZEV PROJEKTU: OP VK REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/1.4.00/ OP VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro : žáky ZŠ na.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_16_Dánsko Téma:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/16_Severní Evropa Téma: Státy severní Evropy.
PLANETA ZEMĚ SVĚTOVÝ OCEÁN, KONTINENTY a OSTROVY.
Metodický list Hra je určena pro dva týmy.
Pravopis velkých písmen
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_03_Ostrovy_a_poloostrovy_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Petr I. Veliký, Kateřina II.
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
Severní Evropa - přehled
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr
Hydrosféra záliv podmořský svět jezero
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_05_Island
VY_32_INOVACE_
Evropa – poloha, rozloha, členitost
EVROPA politická mapa 50 nezávislých států (včetně euroasijských států Rusko, Turecko, Kypr a Kazachstán.
EVROPA – povrch a vodstvo VLASTIVĚDA PRO 5.ročník pracovní prezentace
Dánsko Vlajka znak.
Spolková republika Německo
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Transkript prezentace:

Faerské ostrovy

Faerské ostrovy je souostroví v severním Atlantickém oceánu na jihozápadním okraji Norského moře. Leží severozápadně od Skotska v polovině cesty mezi Islandem a Norskem. Hlavní město Tórshavn má 19.000 Celkový počet na ostrovech je 49.000. Faeřané jsou nejmenším národem. Ostrovy unikly během druhé světové války německé okupaci a chránila je britská vojenská posádka. Nejvyšší hora Slättaratindur 882 m je na ostrově Eysturoy. Další větší ostrovy jsou Streymoy , Vágar , Suðuroy , Sandoy , Borðoy a Viðoy Mluví se faersky a dánsky. Státní zřízení je republika. Jediné Faerské letiště je na ostrově Vágar. Tento stát patří do Dánského společenství. Není členem EÚ.

Faerské ostr.

Mapa Satelit

Ostrov Litla Dimun

Tórshavn hl. město

Poloostrov Tinganesv Tórshavn

Torshavn

Most mezi Streymoy a Eysturoy přes průliv Sundini

Slættaratindur

Ostrov Vágar hora Sørvágsvatn

Ostrov Sandoy a město Sandur

Vesnice Gasaladur

Beinisvord, záp.pobřeží ostrova Suduroy

Vesnice Hvalba

Vidareidi

Ostrov Streymoy

Ostrov Viðoy mys Enniberg

Ostrov Mykines

Klaksvik Vagar

Zbytky chrámu

Porkeri

Porkeri

Vagar

Porkeri

Streymoy

Baglholmur

Moderní chov ryb

Kostel Vidareidi

Blatouch bahenní národní květina