Anonymní FTP Anonymní FTP:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
1 Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Internet - historie.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Základy práce s počítačem – lekce V.
Softwarové zabezpečení serveru
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Informatika Internet.
Vyhledávání a analýza dat na internetu 1 Doporučený vyhledávač:
D ATOVÉ MODELY Ing. Jiří Šilhán. D ATABÁZOVÉ SYSTÉMY Patří vedle textových editorů a tabulkových kalkulátorů k nejrozšířenějším představitelům programového.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
FTP – přenos souborů Tato služba se používá pro přenos souborů pomocí přenosového protokolu FTP. Pro tuto službu existují speciální klienti, kteří se dokáží.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Internet.
Internet.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Protokoly a adresy na internetu
Základní služby Internetu
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: prosinec.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Základy uživatelských a skupinových účtů
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
Dropbox je webová služba, pomocí které můžete: zálohovat a synchronizovat svá data mezi více počítači tato data sdílet i s více uživateli Dropbox můžete.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
Active Directory Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
SAMBA umožňuje linuxovému systému sdílení prostředků a služeb prostřednictvím sítě používá SMB (server message block) protocol - identický protokolu.
Elektronická pošta Název školy
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_166_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
1 Seminář 9 MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu na spoji. MAC adresu v paketu čte switch.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Seminář 12 Obsah cvičení Transportní služby Utilita nestat
Mgr. Milan Šimek. Počítačová síť je skupina počítačů spojených dohromady umožňující více uživatelům přistupovat k jedněm zdrojům, sdílet a využívat tatáž.
Posílání fotek Letecká pošta- První web ne který můžeme umístit velké množství fotek.
CENTRUM BIOSTATISTIKY A ANALÝZ Lékařská a Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita Uživatel počítačové sítě b) Vyučující tým: Daniel KLIMEŠ Ivo ŠNÁBL.
Doména Windows Serveru Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
PV175 SPRÁVA MS WINDOWS I Podzim 2008 Uživatelé a skupiny Anonym poslal otázku na administrátora: „Nezdá se ti blbý odpovídat na anonymní otázky z internetu?“
Internet Využití sítě Internet ve vědě. Způsoby využití sítě FAX Telnet (SSH) FTP (FTPS) Telefon,ICQ, Videokonference Prohlížeče sítě WWW.
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Uživatelské účty, Skupiny
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvým.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE I Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )
Vyhledávání v Internetu
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Živočichopis (taxonomie) sítí
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Tvorba webových stránek – místa v síti
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Informace na dosah ruky
Propojování sítí (1) Propojování sítí je možné realizovat, např. pomocí: Repeater: zesilovač, který předává veškeré informace z jedno-ho síťového segmentu.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Elektronická pošta.
Síť Internet Celosvětová počítačová síť
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Další služby sítě Internet (1)
(6) byl původně určen pro zasílání pouze textových zpráv
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Anonymní FTP Anonymní FTP: služba provozovaná na poměrně velkém množ-ství počítačů (anonymních FTP serverů) v Inter-netu není požadováno, aby uživatel měl zřízen svůj vlastní účet. Místo toho se využívá účtu: username: anonymous password: e-mail address uživatelské jméno anonymous může být nahra-zeno i jiným jménem (ftp, guest), v závislosti na tom, jaký je použit server 16/01/2019

Vyhledávání v FTP (1) Parker: služba dovolující prohledávání obsahu anonym-ních FTP serverů je možné pomocí ní vyhledat, kde se nachází určitý soubor zpřístupňuje se pomocí služby www: http://parker.vslib.cz/ 16/01/2019

Vyhledávání v FTP (2) Archie: služba podobná službě Parker zpřístupňuje se rovněž pomocí služby www seznam Archie serverů je možné nalézt na: http://archie.emnet.co.uk/services.html 16/01/2019