Antarktida lednice naší Země Pohled na Antarktidu z družice J@

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POČASÍ PODNEBÍ je okamžitý stav troposféry v určitém místě na Zemi, který lze vyjádřit pomocí tzv. meteorologických prvků je dlouhodobý stav troposféry.
Advertisements

ATMOSFÉRA.
PODNEBÍ.
Polární oblasti Anotace
Planety sluneční soustavy
Ozonová díra.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 6.
Život v polárních mořích
AUSTRÁLIE Podnebí Austrálie.
Rozlišujeme 5 základních klimatických pásem:
Antarktida Satelitní snímek Kontinent Antarktidy se nachází na jižním pólu naší planety. Zeměpisné, klimatické a geologické podmínky poskytují unikátní.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
ARKTIDA v Severním ledovém oceánu
Antarktida Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_053 Vzdělání
Devátá Marta Devátá Monika
Počítačová prezentace
Oteplování a vliv na flóru Země
Čadské jezero Hana Krátká 7.třída
ATMOSFÉRA atmosféra = plynný (vzdušný) obal Země Složení vzduchu:
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Polární oblasti.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Polární pásy se rozkládají na nejsevernější části severní polokoule - což je Arktida a nejjižnější části jižní polokoule - což je Antartktida.
POLÁRNÍ OBLAST.
Přírodověda 5.ročník podnebí podnebné pásy.
Země jako planeta Lucie Racková KVA.
Atmosféra Opakování – znáte z P: vzdušný obal Země
Jana Štěpánková, Daniel Šuška
VODA – ZÁKLADNÍ PODMÍNKA ŽIVOTA
Šířkové pásy studený pás.
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Informace a fotografie
Glóbus Glóbus - zmenšený model Země - má své měřítko
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Podnebí.
Atmosféra.
PODNEBÍ AMERIKY A Kliknutím na obrázky spustíte video – hurikány a tornáda.
Atmosféra Adéla Hegarová.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Atmosféra Země a její složení
Světadíly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Rudická. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Atmosféra autor: Mgr. Jana Mikešová
Počasí. obsah počasí sluneční záření, teplota vzduchu, vlhkost vzduchu, oblačnost, vodní srážky, tlak vzduchu, vítr předpověď počasí pozorování počasí.
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
Podnebí, podnebné pásy.
Podnebí Severní Ameriky
PODNEBÍ AUSTRÁLIE.
Antarctica Satellite View The Antarctic continent is located in the South Pole of our Planet. Its geography, climate and biological conditions provide.
Antarktida Antarktida lednice naší Země Pohled na Antarktidu z družice
VY_32_INOVACE_ Tomáš Kvasný Atmosféra - podnebí I. – teplotní pásy Tomáš Kvasný Zeměpis Březen ročník Pomocí práce ve dvojicích a výkladu.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Biosféra. obsah  úvod  životní podmínky  vlivy působící na životní podmínky  závislost přírodních krajin na podnebí  kontrolní otázky.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Eva Ježková Název materiálu: VY_32_INOVACE_7_ZEMEPIS_17.
Subtropický podnebný pás
ANTARKTIDA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Neživá příroda – roční období, střídání dne a noci
VY_32_INOVACE_15_32_STŘÍDÁNÍ ČTYŘ ROČNÍCH OBDOBÍ
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
Antarctica Satellite View.
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
ATMOSFÉRA PLYNNÝ OBAL ZEMĚ.
11. e Mírný podnebný pás Zelená Mezi 40o až 60o 4 roční období
KRAJINNÁ SFÉRA PŘÍRODNÍ SLOŽKA ČLOVĚKEM TVOŘENÁ SLOŽKA
PODNEBÍ.
Jediná obyvatelná planeta naší sluneční soustavy.
VY_52_INOVACE_35_ Země ČLOVĚK A JEHO SVĚT 5. ročník Ing. Hana Adamcová
Transkript prezentace:

Antarktida lednice naší Země Pohled na Antarktidu z družice J@

Kontinent Antarktidy se nachází na jižním pólu naší planety. Zeměpisné, klimatické a geologické podmínky poskytují unikátní prostředí.

Antarktida má nejnižší teploty na naší planetě, které dosahující - 70° C, s větry až 300 km v hodině. Antarktida obsahuje 90 procent ledu naší Země a je tímto zároveň největší sladkovodní rezervou .

Přibližně 90 % Antakrtidy je pokryto ledem, o průměrné tloušťce 2 500 metrů, který dosahuje na některých místech až 4 776 m. Kdyby tato vrstva ledu roztála, hladina zemských oceánů by stoupla o 70 metrů nad dnešní úroveň.

Kontinent Antarktidy působí jako jedna ze Zemských „lednic“, regulující proudy oceánů a podnebí na zeměkouli. Každá podstatná změna v podmínkách Antarktidy výrazně ovlivňuje globální systémy počasí s katastrofálními důsledky.

Navzdory krutému a nepříznivému počasí má Antarktida bohatou faunu, která se překvapivě dobře přizpůsobuje těžkým životním podmínkám.

Příchod prvních turistů v 50 –tých letech způsobil obavu o znečištění prostředí. Přísná opatření a nařízení chrání její původní obyvatele od návštěvníků. Byla zpřístupněna pouze určitá místa, v bezpečné vzdálenosti od zvěře, se zákazem krmení, přístupu ke zvířatům a ptákům a s přísnou kontrolou odstraňování odpadků.

Během letních měsíců / s vrcholem léta v lednu / je světlo téměř 24 hodin denně, zatímco v zimním období mohou být dny, kdy je 24 hodin polární noc s pološerem nebo s naprostou tmou.

Thorsten Bübelbergusex Christa and Berd Zeitl J. Ens J Lowrence Foto: Hans Rieteco Thomas Kunz Veronique Soulier Thorsten Bübelbergusex Christa and Berd Zeitl J. Ens J Lowrence Han Wilhem Prech Uwe Möokelmann

Hudba: Royal Philharmonic Aria di amore ( Tosca ) Conducted and arranged by Luis de Cobos from Spain. Created by: Manuel, Mérida, Yucatán, México. Překlad: J@