KONEC LEVNÉ PRÁCE V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Míra nezaměstnanosti mírně klesla
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.,. Vznik zákona •Na tento zákon jsme všichni čekali víc jak 10 let •Přináší veliké změny do sociální práce.
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY V ČESKÉ REPUBLICE Ing. Jiří Horecký, MBA prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Dětský domov Jesenské – Projekt Česko-slovenská výměna zkušeností v oblasti práce a sociálních věcí CZ.1.04/5.1.01/ Tento projekt.
Naši sou č asní politici Ivana Pavlí č ková 7A/
Poznej politiky Kristýna Dudová. předseda vlády, poslanec PČR předseda strany ODS, člen regionální rady, místopředseda oblastního sdružení.
Prezentace podnikatelských ploch pro investory 1 Prezentace průmyslových ploch pro investory STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV Propojení dálnice D1 a propojení Přerova.
Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Závěrečná konference k projektu
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Sněm Rady vysokých škol1 Ekonomické informace.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Hospodaření Jihočeského kraje. Jihočeský kraj.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Navyšování platů zdravotníkům MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní pojištění.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Síť pobytových služeb pro seniory Pobytové služby nesmějí řešit nedostatek financí uživatelů terénních služeb, ani nedostatečnou síť terénních služeb.
Informace o speciálním vzdělávání a primární prevenci Harrachov, 25. září 2015.
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Olomoucký kraj Mgr. Yvona Kubjátová náměstkyně hejtmana.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Zajištění dostupnosti lékařské péče Česká lékařská komora MUDr. Tomáš Šindler.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Katedra sociální práce a sociální politiky Katedra sociální práce a sociální politiky.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem. FINANČNÍ GRAMOTNOST ZADLUŽOVÁNÍ RODIN Spolek pro obnovu venkova Senát Parlamentu.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Makroekonomické aspekty demografického vývoje doc. Ing. Miroslav Kuře, CSC., Ing. Lucie Marková, Ph.D. SVŠES.
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Kvalita v sociálních službách jako proces
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb
Domov pro osoby se zdravotním postižením
DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
Dagmar Žitníková Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR
Dotační program „Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji 2019“
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Financování sociálních služeb
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
V. VÝROČNÍ KONGRES POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Transkript prezentace:

KONEC LEVNÉ PRÁCE V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH!

KONEC LEVNÉ PRÁCE V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH!

Nedostatek pracovníků v přímé péči POČÁTEK KONCE? Personální krize Nedostatek pracovníků v přímé péči Na 12 hodinovou denní směnu 3 až 4 PSS na 50 většinou imobilních uživatelů Na 12 hodinovou noční směnu 1 PSS na většinou 50 imobilních uživatelů V České republice chybí 5 – 10% PSS

DŮVODY KRIZE V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH PROČ? FINANČNÍ OHODNOCENÍ PSYCHICKÁ A FYZICKÁ NÁROČNOST

KONEC LEVNÉ PRÁCE V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH – ÚSTECKÝ KRAJ

ÚSTECKÝ KRAJ – ZÁKLADNÍ INFORMACE POČET OBYVATEL K 31.12.2014 823 972 PODÍL SENIORŮ 17,1% = 140 543

PROJEKCE OBYVATELSTVA DO ROKU 2050 POKLES OSOB O 12, 5% U OBYVATEL VE VĚKU 65 + BY MĚLO DOJÍT K NÁRŮSTU O 2/3

CÍL KAMPANĚ CÍLEM KAMPANĚ JE ZAHÁJENÍ DISKUZE S POLITICKOU REPREZENTACÍ NA MĚSTSKÉ, KRAJSKÉ I CELOSTÁTNÍ ÚROVNI OHLEDNĚ NEÚNOSNÉ SITUACE V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH

POŽADUJEME - Okamžité řešení krizové situace v sociálních službách. - Zrušení přílohy č. 1 a 2 nařízení vlády č. 564/2006Sb. - Zaměstnance uvedené v příloze č. 1 zařadit do přílohy č. 3 nařízení vlády 564/2006 Sb. - Zaměstnance uvedené v příloze č. 2 zařadit do přílohy č. 6 nařízení vlády 564/20006 Sb. - Zavedení minimálního personálního standardu. - Vyčlenit finanční prostředky na navýšení platů zaměstnanců v sociálních službách ze státního rozpočtu. - Zahájení diskuze o problematice sociálních služeb.

KOHO OSLOVUJEME Miroslava Jánská – předsedkyně regionální rady ČMKOS Miloslav Borovička – místopředseda regionální rady ČMKOS Ing. Markéta Stará – náměstkyně primátora města Most Gabriel Nekolová, DiS – náměstkyně na MPSV, předsedkyně HSR-ÚK, zástupkyně zmocněnce vlády Oldřich Bubeníček – hejtman ÚK Mgr. Martin Klika – 1. Náměstek hejtmana ÚK Ing. Hana Aulická Jírovcová – poslanec Mgr. Marie Benešová – poslanec Jaroslav Foldyna – poslanec

DĚKUJI ZA POZORNOST