K jednotlivým písmenům uveďte kraj nebo stát:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Liberecký kraj – opakování
Advertisements

Liberecký kraj Rozloha – km2 (nejmenší) Počet obyvatel –
LIBERECKÝ KRAJ.
LIBERECKÝ KRAJ.
Učebnice: Český jazyk v kostce, str. 18 a další. je-li součástí názvu další vlastní jméno, zachovává si rovněž své velké písmeno Spolková republika Německo,
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Kraje ČR Karlovy Vary Ústí n. L. Jihlava Zlín Hradec Králové.
JIHOČESKÝ KRAJ MĚSTO TÁBOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Liberecký,Královéhradecký a Pardubický kraj územní jednotka- Severovýchod Liberecký kraj- jedná se převážně o horský kraj, proto zde žije jen přes 430.
Povrch dnešní krajiny povrch ČR je pestrý – střídají se roviny, pánve, kotliny a vysočiny nejvyšší pohoří se rozkládají při státní hranici.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Klenotnické zboží a bižuterie Zbožíznalství 3. ročník.
Projektový záměr Libereckého kraje pro období Projekt na podporu SAS a NZDM Krajský úřad Libereckého kraje.
VY_32_INOVACE_12 Napiš své jméno:.  Strana 3 Doplň správněsprávně  Strana 4 Vyznač tužkou Českou rep.tužkou Českou rep.  Strana 5 Spoj čarou státní.
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Tereza Jechová Název:VY_32_INOVACE_17_LIBERECKY_KRAJ Předmět ZEMĚPIS.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Anotace Žáci se během prezentace seznamují s přírodními zajímavostmi a historickými pamětihodnostmi, které mohou během prázdninového cestování navštívit.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_16_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: ČESKO - SEVEROVÝCHOD Základní škola Libina, příspěvková.
STŘEDOČESKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_08_Středočeský kraj Téma: Vlastivěda.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_03_ZEMĚPIS Téma: Liberecký kraj Ročník: 9. Číslo.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
VY_32_INOVACE_Vac_III_02 Povrch ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Plzeňský kraj. Základní údaje Plzeňský kraj má výhodnou polohu mezi Prahou a zeměmi západní Evropy. Turisticky významnou oblastí je NP Šumava.
Česká republika – Ústecký kraj VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS_Česká republika Ústecký kraj Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov, Školní 1, příspěvková.
VY_32_ INOVACE_ 13_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VÝZNAMNÁ MĚSTA Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Královéhradecký kraj. Základní údaje Na severu kraje se vypínají Krkonoše a Orlické hory, směrem k jihozápadu se krajina svažuje do úrodné Polabské nížiny.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a Základní umělecká škola Libochovice Autor: Mgr. Zuzana Chloubová Název: VY_32_INOVACE_08 _ ČJ_Vlastní jména.
ČESKÁ REPUBLIKA I. Česká republika - mapa STÁTNÍ SYMBOLY Velký státní znakMalý státní znak.
P OVRCH Č ESKÉ REPUBLIKY Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s povrchem ČR.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Aleš Hladík Název: VY_32_INOVACE_6A_3_Vlastní a obecná jména Téma: 6A_ČJ7.roč.
Obsah  Základní informace  Navštěvované oblasti  Zdroje.
Vítejte v Jičíně!!!.
Plzeňský kraj mapy.cz.
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
Královéhradecký kraj Rozloha:4759 km2 Počet obyvatel:
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Identifikátor materiálu: EU
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ČR-test pro 4. třídu první čtvrtletí
LIBERECKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Česká republika – Pardubický kraj
KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ Kraj spisovatelů: Alois Jirásek (Hronov)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 01 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
LIBERECKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-28 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_296_Jesenicko – řeky regionu
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Francie a Velká Británie Autor: Mgr. Marta.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
OP VK Využívání ICT Sada č. 3 - Z - 8. ročník
KRAJ VYSOČINA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-20-Zlínský kraj-procvičování.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Zeměpis, Liberecký kraj Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název.
JIHOČESKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_18_VLASTIVĚDA
Jablonec nad Nisou Jablonec nad Nisou (německy Gablonz an der Neisse, polsky Jabłoniec nad Nysą) je město na severovýchodě Čech nedaleko (asi 13 km) od.
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Jak znáš Českou republiku?
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_LIBERCKY_KRAJ.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Autor: Mgr. Radana Marelová
Ústecký kraj Marková Vendula.
Liberecký Kraj Ondřej sedlák.
Obrázky z fotogalerie 3 Autor prezentace : Herbert Novotný.
Transkript prezentace:

K jednotlivým písmenům uveďte kraj nebo stát: A – Ústecký B – Středočeský C – Královéhradecký D – Německo E – Polsko max.5 bodů

Liberecký kraj Severní hranici kraje vyplňují pohoří L _ _ _ _ _ _ H _ _ _ a J _ _ _ _ _ _ H _ _ _, na SV pak nejvyšší české pohoří K _ _ _ _ _ _ _ . (max. 3 body) U Ž I C K É O R Y I Z E R S K É O R Y R K O N O Š E

Liberecký kraj Na území kraje se nachází kromě KRNAPU 5 CHKO: J _ _ _ _ _ _ _ H _ _ _ L _ _ _ _ _ _ H _ _ _ K _ _ _ _ _ _ _ _ _ max. 5 bodů E S K Ý Á J E S K É T Ř E D O H O Ř Í I Z E R S K É O R Y U Ž I C K É O R Y O K O Ř Í N S K O

Liberecký kraj Doplň věty správnými pojmy: A) Největším rybníkem kraje je tzv. Velký, známější pod názvem M _ _ _ _ _ J _ _ _ _ _ B) Město s bohatou sklářskou tradicí (křišťálová kopačka) v okrese Česká Lípa: N _ _ _ B _ _ C) Zřícenina hradu v Českém ráji, spojená např. s Václavem II., který zde byl v mládí vězněn: B _ _ _ _ _ max. 3 body Á CH O V O E Z E R O O V Ý O R E Z D Ě Z

Liberecký kraj B C F E D A Spoj správně obrázky s pojmy 1) Ještěd 2) Trosky 3) Hrubá Skála 4) Harrachov 5) Jablonec nad Nisou 6) NPR Čertova zeď B C F E D A D

Liberecký kraj Vyber správnou odpověď: A) Ve Stráži pod Ralskem se donedávna těžily rudy: a) železné b) uranové c) zlata d) stříbra B) Město proslulé bižuterií: a) Česká Lípa b) Semily c) Jablonec nad Nisou d) Liberec C) Euroregion na pomezí Čech, Polska a Německa: a) Nisa b) Egrensis c) Silva Nortica d) Silesia D) Přezdívka extraligového hokejového týmu Liberce: a) Oceláři b) Modrobílá šlechta c) Bílí tygři d) Mocní kačeři E) Jméno rodačky z Jablonce, olympijské vítězky v hodu oštěpem, Barbora: a) Sudová b) Špotáková c) Novotná d) Železná

Liberecký kraj max. 5 bodů F) Města jako Kamenický Šenov, Železný Brod, Nový Bor spojuje: a) řeka Ploučnice b) sklářství c) Podkrkonoší d) CHKO Český Ráj G)Nejvyšším vrcholem Jizerských hor na české straně je (1124m): a) Smrk b) Jizera c) Wysoka Kopa d) Černá hora H) Ve kterém městě sídlí výrobce šperků z drahých kamenů, firma Granát? (možná napoví znak města) a) Tanvald b) Chrastava c) Jilemnice d) Turnov I) V roce 2009 hostil Liberec MS v: a) hokeji b) klasickém lyžování c) plavání d) boxu J) Nejznámější sklářská firma v Jablonci: a) Crystalex b) Preciosa c) Sklárny Bohemia d) Kavalier