ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství 6 - 9

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EVROPSKÁ UNIE Mgr. Iva Lulayová.
Advertisements

EVROPSKÁ UNIE – TEST ZÁKLADNÍCH ZNALOSTÍ
ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Základní škola Evropské unie
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_19.
Evropská unie.
PRÁZDNINOVÝ TEST NEJEN NA CESTY PO EVROPĚ Na prázdniny pro vás redakce Evropských zpráv připravila vědomostní test. Každý týden budeme uveřejňovat 10 otázek,
ZÁKLADNÍ TENDENCE SOUČASNÉHO VÝVOJE MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
Evropská unie Petr Machala.
VY_32_INOVACE_15_Státy evropské unie (1) (2) (SADA ČÍSLO 6)
Evropa Jan Šafařík Daniel Jindřichovský Informace o Evropě 2007.
EVROPSKá UNIE.
Co je Evropská Unie Evropská unie (EU) je svazek demokratických evropských zemí, které se zavázaly ke společnému úsilí o mír a prosperitu. Není státem,
Symboly EU Nobelova cena míru
Symboly Evropské unie.
Evropská Integrace Aneb jak to vše začalo
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_101.
EU € Evropská unie BRUSEL ŠTRASBURK ÓDA NA RADOST
Euro – měna Evropanů Eurem lze platit kdekoli v tzv. eurozóně.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Evropská Unie.
Postavení Evropy ve světě
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Úkol: Vysvětli pojmy MIGRACE EMIGRACE IMIGRACE NÁROD NÁRODNOST.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
Naše vlast - ČESKÁ REPUBLIKA
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborné učiliště nábytkářské a.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): ČR a evropská integrace N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku.
VY_32_INOVACE_Fi_III_23 Název Politická a hospodářská seskupení států světa, mezinárodní organizace, OSN Název projektu: OP VK Registrační.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_170 Předmět: Český jazyk – Náš svět (Člověk a jeho svět)
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
EVROPSKÁ UNIE.
EVROPA EVROPSKÁ UNIE VY_32_INOVACE_07-48 Ročník: VIII. ročník
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství 6 - 9
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Téma: Člověk a jeho svět –Vlastivěda
Evropská integrace= SCELOVÁNÍ, SJEDNOCENÍ
zpracovaný v rámci projektu
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost 6. -9
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Evropská unie VY_32_INOVACE_20
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/10
Název školy: Základní škola Netvořice
ZŠ Brno, Řehořova 3 Zdraví a JÁ Výchova ke zdraví 6 - 9
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Evropské symboly Mgr. Vladimír Velešík.
EVROPSKÁ UNIE. EVROPSKÁ UNIE VLAJKA – 12 zlatých hvězd – původní počet členů - nyní symbol jednoty a harmonie.
Evropské hospodářství
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Mezinárodní vztahy prezentace č.1.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
STÁTNÍ SYMBOLY ČR VY_32_INOVACE_F20
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Evropská unie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Evropská unie Autor: Mgr. Marta Samlerová.
Evropská unie VY_32_Inovace_07KR-7
VY_32_INOVACE_60_Svět kolem nás
EVROPSKÁ UNIE. Evropská unie ●Evropská unie (EU) je oficiálně politická a ekonomická unie, která si klade za cíl zlepšit spolupráci v Evropě. ●Unie je.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství 6 - 9 ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství 6 - 9. ročník III2-12-03

EVROPSKÁ UNIE - SYMBOLY Výchova k občanství EVROPSKÁ UNIE - SYMBOLY Mgr. Vilém Nejezchleb

Evropská unie http://www.euroesprit.org/

kruh zlatých hvězd na modrém pozadí. EU – symboly EU používá několik symbolů, z nichž nejznámější je: kruh zlatých hvězd na modrém pozadí.

EVROPSKÁ VLAJKA Evropská vlajka má podobu kruhu dvanácti zlatých hvězd na modrém pozadí. Hvězdy symbolizují ideály jednoty, solidarity a souladu mezi evropskými národy. Tento kruh vyjadřuje evropskou jednotu, avšak počet hvězd v něm nemá nic společného s počtem členských států EU. Pro zajímavost: Evropská vlajka je také jediným znakem výkonného orgánu EU – Evropské komise. Ostatní orgány a instituce EU používají kromě evropské vlajky i svůj vlastní znak.

EVROPSKÁ HYMNA Melodie hymny je převzata z Deváté symfonie Ludwiga van Beethovena, kterou v roce 1823 složil na slova lyrické básně Friedricha Schillera „Óda na radost“ z roku 1785. Hymna symbolizuje nejen Evropskou unii, ale i Evropu v širším smyslu. Báseň „Óda na radost“ představuje Schillerovu idealistickou vizi bratrství všech lidí, kterou sdílel i Beethoven. POSLECH: http://www.youtube.com/watch?v=Wod-MudLNPA (zdroj: youtube.com)

DEN EVROPY – 9. KVĚTNA Den Evropy se slaví 9. května, což je výročí tzv. „Schumanovy deklarace“. Francouzský ministr zahraničních věcí Robert Schuman během svého projevu v roce 1950 v Paříži navrhl novou formu politické spolupráce v Evropě, která by napříště vyloučila válečný konflikt mezi evropskými národy. Tento návrh se považuje za počátek toho, co dnes nazýváme Evropskou unií. Že se 9. květen bude slavit jako „Den Evropy“ rozhodli vedoucí představitelé členských států na svém summitu v roce 1985 v Miláně. Den Evropy je příležitostí k oslavám a akcím, jejichž účelem je přiblížit práci orgánů EU jejím obyvatelům.

MOTTO EU Motto Evropské unie „Jednotná v rozmanitosti“ se začalo užívat v roce 2000. Vyjadřuje společné odhodlání Evropanů, kteří prostřednictvím EU usilují o mír a prosperitu a zároveň jsou obohacováni různými kulturami, tradicemi a jazyky tohoto kontinentu