Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_1_xx_ Květen Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Prezentace pro 8. ročník. K výkladu a seznámení s látkou. Svátky během roka – dozví se o svátcích během měsíce května, shlédne video o významných událostech tohoto měsíce.

2 KVĚTEN

3 Pranostiky na květen Máj má být chladný, ale ne studený.
Svatí Servác, Pankrác a Bonifác, ledoví bratři, přinesou chladna jak se patří. Pankrác, Servác, Bonifác = ledoví muži Před Servácem není léta, po Serváci s mrazy veta.

4 Květen Květen – Svátek práce
Vyhlášen roku1889 na památku stávky chicagských dělníků v roce 1886 a jejích popravených vůdců. 8. Květen – Den vítězství V tento den skončila v Evropě 2. světová válka

5 Významné dny Druhá květnová neděle – DEN MATEK

6 Den Evropy v tento den, v roce 1950 přednesl francouzský ministr zahraničí Robert Schumann významný projev k založení Evropského společenství uhlí a oceli Slaví se jako den vzniku EU Světový den bez tabáku - vyhlásila v roce 1988 Světová zdravotnická organizace (WHO)

7 Významné dny v květnu Den, kdy v Evropě skončila 2.sv.válka
Den, kdy byla otevřena Eiffelova věž Den, kdy začal nejslavnější přelet atlantiku

8 Použitá literatura a odkazy:
Obrázky použity ze sady Office Není-li uvedeno jinak je materiál dílem autorky podle učebních osnov odpovídajících ŠVP vyučovaných podle učebnic: SKÁCELOVÁ, J., MRÁZOVÁ, L. Výchova k Občanství pro 6. ročník. 1st ed. Brno: Nová škola, ISBN VELEBNÁ, E., MAJER, K. Lidové zvyky a obyčeje v křesťanském roce. Albra, 1996. Citováno dne DUM uložen na-


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr"

Podobné prezentace


Reklamy Google