ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Živočichové lesů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.24
Advertisements

Lesy mírného pásu Vypracoval: Honza Mazánek.
Lesní obratlovci – savci
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Volně žijící zvířata-I savci
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Lasicovité šelmy.
Ahoj! Já jsem medvěd hnědý.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Savci lesa šelmy.
Živočichové našich polí Savci 4. ročník
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk:
Živočichové našich polí PTÁCI 4. ročník
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
KUNOVITÉ ŠELMY.
ŽIVOČICHOVÉ NAŠICH LESŮ
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
Savci.
Savci.
Tajga Jehličnatý les.
CZ.1.07/1.4.00/
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: září 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Škola:. Základní škola a Mateřská škola,. Kostelní 560, Svoboda n
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
LESNÍ SAVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt.
EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I) Téma: Volně žijící zvířata I. – savci (srnec.
ZVÍŘÁTKA V ZIMĚ Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost
VY_32_INOVACE_16 Zvířata v lese. 4. ročník. Jméno:
LASICE KOLČAVA Latinsky: Mustelem Zpracovala: VERONIKA POLLAKOVÁ.
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
BAŽANT OBECNÝ.
Ekosystém pole Ptáci Přírodověda 4. ročník
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
ŠELMY LASICOVITÉ drobné (lasice kolčava), středně velké šelmy (jezevec, vydra)‏ nemají zatažitelné drápy proto kuny našlapují jen na prsty, aby jejich.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
LOUKA živočichové.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Ekosystém les Živočichové
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Lesní zvířata.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Zvířata v Lese –test savci 2 autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_PŘÍRODOPIS
Zvířata v lese - liška obecná autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Zvířata v zimě 1. ročník.
Živočichové v lese 3. ročník.
Autor: Mgr. Eva Procházková
Bažant obecný.
LES Zvířata Prase divoké je všežravec má jemný čich a přizpůsobený rypák k rytí v zemi živí se lesními plody, kořínky, plži samice (bachyně) se stará.
ZVÍŘATA V ZIMĚ Některé živočichy můžeme vidět ve volné přírodě i v zimě. Tito živočichové si dokážou udržet stálou tělní teplotu, i když je venku zima.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Přírodověda Podnebné pásy ( Mírný pás )
ŽIVOČICHOVÉ Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Transkript prezentace:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Název školy:   ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:  Mgr. Petra Pláničková Název: VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma:  STOPY VOLNĚ ŽIJÍCÍCH ZVÍŘAT, POROVNÁVÁNÍ STOP Z ZIMNÍ PŘÍRODĚ Číslo projektu:   CZ.1.07/1.4.00/21. 2975 Zkopíruj si logo EU do své práce

ANOTACE Prezentace je určena žákům 4. tříd v hodině ČaS – přírodověda, živá příroda, jako výkladová. Žáci vypráví o zvířatech ve volné přírodě, o jejich základních znacích, výskytu, druhu přijímané potravě, přirozených nepřátelích… Popisují, podle čeho v zimě zvířata rozpoznáváme. Společně si popisujeme stopy jednotlivých zvířat.

Živočichové v zimní přírodě

Zajíc nepřátelé - orli, lišky, vlci a další dravci býložravec Vyskytuje se v otevřené krajině – pole, louky, okraje lesů. Jeho hnědé zbarvení ho dobře chrání.

Liška Patří mezi psovité šelmy – masožravec. Mezi její kořist patří – myši, hraboši, mláďata srnek, zajíců a zdechliny. Liška přenáší nebezpečnou nemoc – vzteklinu.

Jelen Ke konci zimy shazuje parohy. býložravec nepřátelé – medvěd, vlk a rys Pasou se na loukách, při ohrožení se stahují zpět do lesů.

Srnec Žije v lesích, je menší než jelen. Samec má krátké parůžky. býložravec nepřátelé - rys Nejaktivnější bývá za soumraku, kdy se stahuje do polí, někdy až na okraje měst.

Vlk Je velmi vzácný a chráněný. U nás se vyskytuje při hranicích se Slovenskem. největší psovitá šelma – masožravec Loví ve smečce – troufnou si na větší zvěř – jelen, sob, bizon, los.

Medvěd Je to největší evropská šelma. U nás je přísně chráněný. Vyskytuje se vzácně na Moravě a ve Slezsku. všežravec – lesní plody, kořínky, houby, ryby, jeleni, daňci, bizoni. mnoho druhů – kodiak, grizzly, brtník….

Kuna lasicovitá šelma Vyskytuje se v lesích, objevit se může i v parcích, na vesnicích a menších městech. V noci se vydává za potravou – malí savci, ptáci, hmyz, žáby, vejce. Sama se stává kořistí vlků, lišek, psů.

Jezevec K jejich lovení byla vyšlechtěna psí rasa – jezevčík. Přes zimu hodně spí. Dá se velmi těžko spatřit. všežravec – hraboši, hmyz, žížaly, houby, kořínky

Bažant Běžně se vyskytuje na polích, v houštinách a v blízkosti lesíků. Je to lovný pták. všežravec - potrava – hmyz, žížaly, semena a bobule

Vrána Přivyklá na člověka, žije v blízkosti lidí a živí se jejich odpadky. všežravec – hmyzem, semeny a plody Žijí samotářsky, pouze v zimě tvoří hejna.

Použité zdroje Program Microsoft Office 2010 Vlastní zdroje