Prohlášení ze Salamanky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role vzdělávání v soudobé společnosti na příkladu České republiky
Advertisements

VOICE of European TeacherS (VOICES) je partnerská síť, která spojuje akademické pracovníky, učitele z praxe, studenty učitelských oborů a instituce, které.
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Lucie Obrovská Kancelář veřejného ochránce práv
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Poradenství jako specifický druh psychologické pomoci
EDINBURGH NAPIER UNIVERSITY
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
ECPCP- European Confederation of Primary Care Paediatricians Organizace, která vznikla zánikem organizace SEPA- Societé européenne de pédiatrie ambulatiore.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
O nás –Tradiční a nejstarší ústav Fakulty technologické (1969) –Výzkum, vývoj a inovace v oblasti plastů a kaučuků –Vzdělávání v polymerech na všech úrovních.
 systematická tvůrčí činnost v oblasti inkluzivního vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v základní škole  s důrazem na implementaci.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Kvalita praktické výuky a masové vzdělávání: zkušenosti PdF Vlastimil Švec & Tomáš Janík Edukační praxe v éře masového vzdělávání 6. listopadu 2013.
Ústav pedagogických věd
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
 je systematická tvůrčí činnost v oblasti inkluzivního vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v základní škole  s důrazem na implementaci.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
1. Setkání – Program seminářů, požadavky k zápočtu, požadavky ke zkoušce.
„Finanční řízení podniku“ Doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D.
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
Jiří HAVEL - Jana KRATOCHVÍLOVÁ Katedra primární pedagogiky PdF MU
Projekt ATIS4all Asistivní technologie a inkluzívní řešení pro všechny Mgr. Marie Svobodová, MV ČR Workshop k asistivním technologiím Praha, 23. listopadu.
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Opatření německé vzdělávací politiky vycházející z výzkumů PISA, zaměřená na zlepšení čtenářské gramotnosti žáků PaedDr. Věra Ježková, Ph.D. Seminář UNCE,
Speciální pedagogika jako pedagogická disciplína
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Postavení pedagogiky mezi vědami
Podpora vzdělávání na vysokých školách: Mezinárodní zkušenosti a doporučení Petr Pabian, Univerzita Pardubice, Telč, Podpora.
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Pedagogika II. Lekce 8: Poruchy učení a chování
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
V rámci HR Akademie Vás srdečně zveme na odbornou přednášku: Termín:úterý / 14,00 – 16,00 Místo:Vzdělávací centrum Na Karmeli Přednáškový sál.
Soukromá vyšší odborná škola sociální, o.p.s. Jihlava Matky Boží Jihlava, IČ tel
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem.
Studentská mobilita LS 2014/2015 v rámci dotace z grantu Norských fondů CZ07/MSNG/MOPNG01.
BIBS - vysoká škola Název programu MBA Senior Executive Délka studia
9. Tvorba individuálního plánu
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
4. Pedagogika sportu v systému věd
KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Pedagogika jako vědecká disciplína
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
9. Tvorba individuálního plánu
Tisková konference Štrasburk dva roky poté
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Inkluzivní vzdělávání pro všechny
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Benediktbeuern Hochschule
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Prohlášení ze Salamanky Evropský magisterský titul z inkluzivního vzdělávání Postgraduální magisterský program v oblasti inkluzivní pedagogiky Přehled Porozumění teorii C1 Pedagogika pro všechny C2 Vyučovat a učit se Výzkum pedagogiky pro všechny C3 Mezinárodní perspektivy výchovy pro všechny C4 ZÁKLAD min. 7.5 kred. min. 7.5 kred. min. 7.5 kred. min. 30 kreditů min. 7.5 kred. Teorie v praxi O1 Vedení a management APP Další profesionalizace Od pozorování a deskripce … k analýze a syntéze vycházející z faktů (studie z praxe, raději ze zahraničí) O2 Inkluze a sociálně-emoční vývoj min. 30 kreditů O3 / O4 Rozvoj a evaluace inkluze – část I / II Interkulturní výchova VOLITELNÉ O5 O6 / O7 Informační a komunikační technologie (ICT) a asistivní technologie(AT) – část I / II O8 Dojednaný modul 2 x min. 7.5 kred. Další volitelné moduly O9 … min. 15 kred. Vlastní přínos MT MAGISTERSKÁ PRÁCE mind. 30 kred. Prohlášení ze Salamanky ve spolupráci s ... „Základním principem je... že školy by měly být určeny pro všechny děti – bez ohledu na jejich tělesné, duševní, sociální, emoční nebo jiné možnosti. Měly by zahrnovat postižené a nadané děti, děti ulice a pracující děti, děti ze vzdálených a kočovných populací, členy jazykových, etnických nebo kulturních menšin a děti z jiných znevýhodněných nebo marginalizovaných skupin... Tyto podmínky pro školství vytváří velkou škálu nejrůznějších úkolů, jsou velkou výzvou." Prohlášení ze Salamanky o principech, postupech a praxi týkající se vzdělávání jedinců se speciálními potřebami (1994, 3-5) Högskolen i Hedmark Kari Nes, Harald Smedstad Faculty of Education http://www.hihm.no Universität Bremen Georg Feuser Fachbereich 12 - Erziehungs- und Gesellschaftswissenschaften http://www.uni-bremen.de Universität zu Köln Walther Dreher, Andrea Platte Heilpädagogische Fakultät Seminar für Geistigbehindertenpädagogik http://www.uni-koeln.de J.W. Goethe-Universität Frankfurt Helga Deppe Fachbereich Erziehungswissenschaften Institut für Sonderpädagogik http://www.uni-frankfurt.de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Linus Cornelissen, Willem Vinkenvleugel PABO - Arnhem http://www.han.nl University of Glasgow Louise Hayward, Nicki Hedge Faculty of Education http://www.gla.ac.uk Eötvös Lórand Tudományegyetem Franz Schaffhauser, Csilla Schiffer, Maria Réthy Faculty of Education http://www.elte.hu Universidad de Malaga Miguel López Melero Didactica y Organizacion Escolar http://www.uma.es Pädagogische Akademie des Bundes in OÖ Ewald Feyerer, Siegfried Kiefer Institut für Inklusive Pädagogik http://www.phlinz.at Pädagogische Akademie des Bundes in Wien Marianne Wilhelm, Sonja Tuschel Institut für Integrative Pädagogik, Reformpädagogik und Schulentwicklung http://www.pabw.at http://eumie.phlinz.at