Téma (název prezentace)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_07_Čtení slabik S, V, T (SADA ČÍSLO 1)
Advertisements

VY_32_INOVACE_08_Čtení slabik J,P (SADA ČÍSLO 1)
VY_32_INOVACE_20_Hrajeme si s písmenky (SADA ČÍSLO 1)
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Instrukce: Vítejte! Pokud si přejete naučit se kreslit králíčka Ryzyho ( ohnivě zbarvený králíček na obálce knihy), teď máte příležitost! Potřeby: Stačí.
VY_32_INOVACE_12_ Čtení slov s porozuměním 1 (SADA ČÍSLO 1)
VY_32_INOVACE_06_Čtení slabik (SADA ČÍSLO 1)
Kocourek Mňau Klikej.
VY_32_INOVACE_08_Hláska a písmeno Ž, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_13_ Čtení slov s porozuměním 2 (SADA ČÍSLO 1)
O kohoutkovi a slepičce
Anotace: přímá řeč – rozšiřující učivo, oslovení Autor: Mgr. Michaela Vacková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Očekávaný výstup:
VY_32_INOVACE_01_Hláska a písmeno K, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_10_Hláska a písmeno G, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_11_ Český jazyk – čtení 2.ročník ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření.
VY_32_INOVACE_03_Hláska a písmeno C, Č, čtení slabik, slov
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
VY_32_INOVACE_02_Hláska a písmeno B, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_09_Hláska a písmeno F, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_06_Hláska a písmeno R, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_28.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
DEUTSCH MIT MAX LEKTION 8 Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola.
Deutsch mit Max Lektion 0. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola.
Deutsch mit max lektion 1
Hlava VY_52_INOVACE_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š04_s01_01.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š12_s01_01.
Příslovce Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Práce s textem – čtení s porozuměním VY_32_INOVACE_1B_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 2 Jazyková komunikace Mateřská škola, Základní škola.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_04_01_07.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_28_Z POHÁDKY DO POHÁDKY ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY.
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Podstatná jména Výkladová prezentace.
Slovesný rod.
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Odchylky od pravidelného skloňování podstatných jmen
CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY (ŘEŠENÍ)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Štěpánka Vaňková Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_II.JZ_ČTENÍHŠ_HLÁSKY.
VY_32_Inovace_4.3.7 Násobení a dělení 7 Matematika 3. ročník
Okamžitá kontrola animacemi.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Předložky.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346,příspěvková org.
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_12_ČTENÍ S POROZUMĚNÍM
Čtení s porozuměním - básničky Vybírání vhodné ilustrace k textu.
Čtení s porozuměním - básničky Vybírání vhodné ilustrace k textu.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Slovesné třídy.
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Slovní druhy.
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY
Téma (název prezentace)
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Téma (název prezentace)
Spojky.
Český jazyk a literatura 3. ročník
Téma (název prezentace)
Zájmena.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy
Transkript prezentace:

Téma (název prezentace) Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3655, Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_12_INOVACE_27 Předmět Český jazyk a literatura Téma (název prezentace) Kocour Modroočko I. – ilustrace a text Autor Mgr. Světlana Kopecká Metodický popis (anotace) Vhodné pro 2., 3. ročník ZŠ. Čtení s porozuměním. Na str. 2 děti postupným hádáním písmen skládají název knihy, ze které je ukázka. Při kliknutí na otazník kontrola. Str. 4 – 6: k ilustraci jsou vždy tři texty, děti vybírají, který text přesně vystihuje ilustraci. Okamžitá zpětná vazba animacemi – při kliknutí na nesprávnou volbu text zmizí. Při volbě správné se text zvýrazní.

Z D E N Í K U K O C O U R A M O D R O O Č K A Hádej písmenka a pokus se zjistit, název knihy, ze které budeme pracovat. Z D E N Í K U K O C O U R A M O D R O O Č K A A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R Ř S Š T U V Y Z Ž

DOBŘE SI PROHLÉDNI OBRÁZEK, POTOM POZORNĚ PŘEČTI VŠECHNY TEXTY. URČI, KTERÝ TEXT PŘESNĚ VYSTIHUJE ILUSTRACI.

„To se musíš nejprve přikrčit!“ – a přikrčila se. „Pak musíš nabrat dech!“ a nabrala dech, až se jí hřbet naježil. „Teď musíš hodně vysoko vyskočit a přitom divoce a hodně zvláštně zakňučet a zabručet!“ - a zakňučela a zabručela a byla na stromě. Jsi dobrý čtenář ! 1 Tak jsem to zkusil. Skrčil jsem se, zabručel, vyskočil, zasekl drápky. To bručení mi šlo. Ale strom byl nahoře hladký, drápky mě nechtěly držet, spadl jsem. „Jako zralá hruška,“ povídá Zelenoočka. 2 Seděli jsme vysoko a dívali se daleko do světa. Zelenoočka se dívala a předla. Já se díval docela vyjeveně a mlčel jsem. Myslel jsem na to, ona je tak moudrá, ale nikde nemá teplý pelíšek. A nikdo ji nepohladí. Bylo mi to moc líto. Přitiskl jsem se k ní, pohladil ji čumáčkem po krku a něžně ji vrněl do ouška. 3

Jsi hlavička ! Ty Zrzundo, ta koťátka jsou ošklivá, viď? Vždyť ona jsou i slepá.“ Zelenoočka vyskočila a vlepila mi z každé strany jednu. Pak popadla do tlamičky to děťátko, které zrovna domyla a utíkala s ním pryč. 1 „Buď zdráva Zelenoočko! Jakpak se ti daří?“ Zelenoočka po mně otočila oči. Vůbec nebyly zelené, ale celé tmavé, a řekla: „Buďte zdrávi, blíž ani krok!“ Tak jsme se slušně posadili, ocásky otočili kolem předních nožek a koukali na ty kočičí děti. 2 Když jsme byli uvnitř, vedl mě do tmavého kouta a tam v pelíšku ze suché trávy ležela Zelenoočka. U ní kvikaly malé živé drobečky. Jednoho z nich Zelenoočka zrovna velmi důkladně myla. 3

Jsi šikulka ! Bylo mi smutno, že teď sedí se Zelenoočkou sami dva a zpívají tenoučce a jemně, a bylo mi ještě víc smutno, když jsem viděl, jak Natrhouško položil Zelenoočce na krk svou hlavu. 1 Natrhouško ho odstrčil a zazpíval mocným hlubokým hlasem. Zelenoočka byla z toho celá pryč. A pak jsme spustili všichni najednou. Bylo to velice krásné. 2 My ostatní jsme se rozutekli. Jen Natrhouško a Zelenoočka zůstali. Seděli proti sobě, čumáček proti čumáčku a zpívali velice s citem. 3

Použité zdroje: Obrázky jsou čerpány z archivu autora nebo z klipartu MS Office Texty upravovány Texty čerpány z knihy: KOLÁŘ, Josef. Z deníku kocoura Modroočka. Praha: Albatros, 1976, ISBN 13-631-KMČ-76 14/45.

Kdepak, tohle písmenko tam není