AUTOR: Mgr. Helena Dobešová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_02

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Př.4.01-domácí zvířata-prezentace
Advertisements

Pří_183_Rozmanitost přírody_Krtek obecný Autor: Mgr. Eliška Galíková
Kočka domácí Felis Catus.
Pří_178_Rozmanitost přírody_Kočka domácí Autor: Mgr. Eliška Galíková
Čeleď: Šelmy kočkovité
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Základní škola a Mateřská škola Bělkovice – Lašťany
Pří_178_Rozmanitost přírody_Kočka domácí Autor: Mgr. Eliška Galíková
Tropický deštný les SAVCI.
Kočka domácí, pes domácí
Pes a kočka Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.32
Masarykova univerzita v Brně Pedagogická fakulta předmět: ZS1BK_DIT1 Informační technologie téma práce: Kočkovité šelmy vypracovala: Markéta.
Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyV/2 Inovace.
Vypracovala Martina Šanderová
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
Poznáváme zvířata podle stop
VY_32_INOVACE_PŘ.4.02-domácí zvířata-PREZENTACE
VY_32_INOVACE_Př.5.06_Krtek obecný-prezentace
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/
ČR - mírný podnebný pás (živočichové)
ŠELMY Řád savců přizpůsobených k lovu živé kořisti. Mají zvětšené špičáky, poslední třenové zuby a první dolní stoličky, což usnadňuje trhání kořisti.
Čeleď: šelmy kočkovité
Pří_183_Rozmanitost přírody_Krtek obecný Autor: Mgr. Eliška Galíková
Název projektu: Živá příroda ve škole
PRIMÁTI OD ČEHO JE ODVOZEN NÁZEV SKUPINY PRIMÁTI? od slova primates = první mají nejdokonaleji vyvinutý mozek ze všech skupin živočichů jsou vývojově nejpokročilejší.
LESNÍ SAVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt.
PES DOMÁCÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
PES DOMÁCÍ 1. Šablona : V/2 Sada: 2/16 Ověření ve výuce: Třída: 4 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Hrachovská NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_14.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Gabriela Hnátková NÁZEV: VY_52_INOVACE_03_PRV_3.
Kočka domácí, pes domácí
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
VY_32_INOVACE_15_Kočka domácí
AUTOR: Mgr. Gabriela Hnátková NÁZEV: VY_52_INOVACE_03_PRV_4
KOČKA DOMÁCÍ KOČKA DIVOKÁ
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Období: září – prosinec 2011
Prezentace Pavlíková Zuzana
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
PRIMÁTI od slova primates = první mají nejdokonaleji vyvinutý mozek
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_18_lidské tělo
AUTOR: Mgr. Andrea Kunovjánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_HV_13
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Kočka domácí - opakování VY_32_INOVACE_34_Kocka_domaci_opakovani
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Mgr. Jitka Plaširybová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘI_28
AUTOR: Mgr. Jitka Plaširybová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘI_31
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6C_10
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
KRTEK OBECNÝ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
AUTOR: Mgr. Jitka Němcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_HV_15
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
AUTOR: Mgr. Andrea Kunovjánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_CJ_12
TANY CHUDOZUBÍ LUSKOUNI ZAJÍCOVCI
ŠELMY PLACENTÁLOVÉ.
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Helena Dobešová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_02 TÉMA: PŘÍ – 4.B – Kočka domácí ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.1616

ANOTACE Metodický list je určen pro žáky 4. tříd Je použit Power Point Je určen pro interaktivní tabuli Je zařazen v opakovací části hodiny Žáci byli pozorní, doplňovali informace i zajímavosti o kočce.

Všeobecné informace Kočka domácí je zdomácnělá příbuzná kočky divoké. Má pružné a svalnaté tělo, dokonale přizpůsobené lovu, ostré drápy a zuby a vynikající zrak, sluch a čich. Kočka domácí vždy sloužila člověku především jako lovec hlodavců, v současnosti se uplatňuje také jako společník člověka.

Popis kočky OCAS UŠI OČI TLAMA KONČETINY DRÁPY

Zajímavosti Nejlépe vyvinutým smyslem je u kočky rozhodně zrak. I v přírodě si kočkovité šelmy vyhledávají svou kořist převážně díky svým dokonale vyvinutým očím. Kočka má na přední tlapce pět drápů a na zadní tlapce čtyři drápy. Nášlapné polštářky i polštářky prstů jsou holé a citlivé, a když je kočka v klidu nebo se snaží chodit tiše, jsou drápy zataženy v pouzdrech. Drápy jsou vytažené, když kočka šplhá, rychle se pohybuje po zemi, při snaze usmrtit kořist, při sebeobraně.

Příbuzní kočky domácí

CITACE Ilustrace: www.office.microsoft.com Text: www.wikipedia.cz