Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj1610324) Farmářská burza – 30. 5. 2018.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Advertisements

Pekařská výroba  Výroba chleba  Výroba běžného pečiva  Výroba jemného pečiva.
ELEKTROTECHNIKA Ing. Pavel Svoboda a Ing. Tomáš Mlčák Ph. D., Katedra elektrotechniky.
Situace na trhu zemědělcům a potravinářům mnoho příležitostí nenabízí Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_541 Spotřeba potravin a výroba mouky 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_119_ Ryby mořské TEMA: Živá.
SŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Libuše Hajná Název šablonyVY_32_INOVACE CHE Název DUMuCHE E Stupeň a typ vzděláváníOdborné.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_C9-011 PředmětCHEMIE 9.ROČNÍK.
Trvanlivost potravin Doc. Ing. Luboš Babička, CSc. ČZU v Praze Katedra kvality zemědělských produktů.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_578_ Masná výroba Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Pyramida zdravé výživy VY_32_INOVACE_02_36. Pyramida zdravé výživy Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_565_ Výkup mléka 2 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_575_ Jatečné zpracování zvířat 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a.
Využití ovoce v kuchyni
Energetická hodnota potravin (EH)
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Aplikace nástrojů marketingového mixu ve vybrané společnosti
Automatické zakládání šroubů na Agregátovou paletu
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Pekařské a cukrářské výrobky a těsta
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
Jak získat stážisty s finanční podporou EU?
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Aktuální problémy potravinářského sektoru – obchodní přirážky a dovozy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Systém odměňování pracovníků
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Procesní management v oddělení logistiky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Moderní trendy v cyklistické dopravě
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_567_ Výroba sýrů a jogurtů 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Ing. Sylvie kršková, Státní zemědělská a potravinářská inspekce
CHEMIE - Rozdělení a vlastnosti tuků
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
Plodiny budoucnosti Vypracovala: Veronika Vojáčková
VY_32_INOVACE_ , upravené tuky Ing. Blanka Kožíšková
Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj ) Farmářská burza –
CHEMIE - Bílkoviny SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Nezaměstnanost absolventů UTB
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Logistický a výrobní proces ve firmě PENAM, a.s. Obhajoba diplomové práce autor diplomové.
Seminář k problematice IPPC
Obecná ekonomie STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry obchodní jednotky C&A
BILLA A SPOLUPRÁCE S ČESKÝM ZEMĚDĚLCEM
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Jak číst nápisy na potravinách
Pojištění českého exportu do ZEMÍ SNS
Výrobní středisko a jeho vybavení
Podnik s unikátním sociálním konceptem..
PROJEKT PŘÍPRAVY A REALIZACE POLYFUNKČNÍHO DOMU
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj1610324) Farmářská burza – 30. 5. 2018 Pavel Smetana JU v Č. Budějovicích, Zemědělská fakulta Katedra potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů

Suroviny Tradiční a/nebo současné plodiny Len setý Konopí technické Cibule Hloh peřenoklanný Bramborové slupky

Vytipované potraviny Pekařské a cukrářské výrobky Mléčné výrobky chléb, tukové pečivo Mléčné výrobky tvaroh, kysané mléčné výrobky Masné výrobky paštiky, jemně mělněné MV (párky, Junior aj.)

Funkčnost Použití předzpracovaných surovin s vysokým obsahem antioxidantů Vysoká stabilita tepelná pH působení mikroorganizmů

Spolupracující firmy Jaroslav Auský – Mlékárna Mláka PEKAŘSTVÍ NODES, s.r.o., Č. Krumlov MAUZ-výroba, s.r.o., Č. Budějovice Ing. Karel Tůma, Chelčice

Další možnosti spolupráce Maso a masné výrobky – základní analytické rozbory – FT-NIR Systém kontroly hygieny – HACCP Základní složky mléka, možnosti optimalizace složení mléka

Další možnosti spolupráce Nutriční hodnoty - energetická hodnota, - tuky, - bílkoviny, - cukry, - sůl.

Další možnosti spolupráce Technologické poradenství zpracování živočišných produktů vybavení porážky, vybavení bourárny, požadavky na tepelné opracování MV, sledování fermentačních procesů v MV.

Další možnosti spolupráce Technologické poradenství Stanovení základních složek v zemědělských produktech (obilí, mléčné složky aj.) Informace na etiketách podle platné legislativy Celkový počet mikroorganizmů (počet KTJ) Koliformní mikroorganizmy

Další možnosti spolupráce Stanovení významných složek v potravinách a jejich surovinách Analýza HPLC – LC/MS Analyzátor piva FunkeGeber Analyzátor složení atmosféry v prostředí výroby (olfaktometricky)

Další možnosti spolupráce Spolupráce se studenty Možnost řešení problémů ve výrobě formou studentských prací (bakalářské, diplomové) Dlouhodobá spolupráce – doktorská disertační práce k řešení problémů ve výrobě (až na 4 roky) Praxe studentů – 1 měsíční v průběhu prázdnin

Děkuji za pozornost smetana@zf.jcu.cz