Logistický systém ve společnosti Těžké strojírenství Plzeň a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Advertisements

Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.08 Ročník2. ročník.
Kalkulace S tudent. Osnova výkladu 1.Kalkulace nákladů a způsoby jejího rozlišení 2.Kalkulační vzorec nákladů 3.Stanovení nákladů na kalkulační jednici.
Ekonomické aspekty jakosti Je levnější dělat věci správně hned napoprvé, než to opakovat!
ŠKODA TVC s. r. o. echnologicko STROJNÍ OBRÁBĚNÍ Váš spolehlivý dodavatel obrobených dílů ýrobníentrum TVC.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
Systém správy dokumentace akreditované zkušební laboratoře Bc. Jan Randl, 4912.
Obnova zauhlování Elektrárna Chvaletice a.s. Chvaletice
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 AnotaceFormou.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
MÁTE VE SVÝCH DATECH NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ. Stávající datový sklad Pasivní homologace adresy Identifikátory subjektu IČ, jméno, příjmení, domácnost (první.
Údaje o firmě: Rok založení 2001 Počet zaměstnanců 15 Výrobní plocha 500 m2 Skladovací a manipulační plocha m2 Kovo PEŠEK.
FINANČNÍ DOPAD OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE SPOLEČNOSTI AVIRE S.R.O. Autor diplomové práce:Bc. Monika Budovičová Vedoucí diplomové práce:doc. Ing.
Ivo Krsička Jedinečné spojení znalostí obchodu a distribuce energií.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Systém odměňování pracovníků
Procesní management v oddělení logistiky
Optimalizace výkonu linek pro stáčení piva do lahví
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Optimalizace materiálového a informačního toku
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ČSOB Leasing : Tržní podíl celkem : 1 –
Edgecam.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_08_Olomoucký kraj
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
Realizace obchodního případu ve vybrané společnosti
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
2. P marketingového mixu Cena. 2. P marketingového mixu Cena.
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Digitální učební materiál
Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka
Digitální učební materiál
Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ
Energetický management
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
SDRUŽENÍ DOPRAVNÍCH PODNIKŮ Hotel Voroněž Brno 18. –
Finanční plán stavební zakázky
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Prodeji produktu nebo služby
Organizace práce na prodejně
Střední škola obchodně technická s. r. o.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
Komplexní servis služeb
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Odbor majetkových účastí a sdruženého nákupu Ing. Slavomír Bretz
Transkript prezentace:

Logistický systém ve společnosti Těžké strojírenství Plzeň a.s. Praktika z podnikové logistiky Logistický systém ve společnosti Těžké strojírenství Plzeň a.s. Vypracovali: Zdeněk Majzlík Václav Sváček Plzeň 2015

Obsah Představení společnosti TS Plzeň a.s. a ukázka její historie Členění výroby podniku Logistický systém Logistický proces Návrhy na zlepšení Používaný informační systém Závěr

Přestavení TS Plzeň a.s. Více než 150 let zkušeností s konstrukcí a výrobou průmyslových strojů a zařízení Nabízí svým zákazníkům kompletní služby, od poradenství a počátečních studií, po vypracování technické dokumentace, výrobu, dodávky, montáž a uvedení dodaného zařízení do provozu Výroba strojů a součástí dle přání zákazníka, zároveň i nabídka vlastních výrobků Nabízí možnosti kooperací Dodává své výrobky po celém světě

Historie TS Plzeň a.s. 2007 – ŠKODA TS a.s. mění obchodní jméno na TS Plzeň a.s. 2004 – ŠKODA TS a.s. se stává členem Železiarne Podbrezová Group 2003 – APPIAN GROUP se stala vlastníkem ŠKODA Holding 2000 – vznik společnosti ŠKODA TS a.s. 1993 – vznik společnosti ŠKODA TS s.r.o. 1965 – zahájení výroby vulkanizačních lisů 1932 – zahájení výroby třtinových cukrovarů 1866 – zahájení výroby válcovacích tratí a hydraulických lisů 1860 – zahájení výroby ozubených kol 1859 – založení závodu ŠKODA

Výrobky společnosti TS Plzeň a.s. Hydraulické lisy Kovací lisy Vytlačovací lisy Montážní lisy a speciální lisy, dle přání zákazníka.

Výrobky společnosti TS Plzeň a.s. Vulkanizační lisy hydraulické lisy ve velikostech 63,5" až 210" mechanické lisy ve velikosti 63,5" až 130" membránové lisy modernizace a generální opravy lisů

Výrobky společnosti TS Plzeň a.s. Zařízení válcoven a ostatní Dodávky zařízení válcovacích tratí a celých linek Modernizace a rekonstrukce stávajících válcovacích tratí, vstupních a výstupních úseků Dodávky jednotlivých strojů a náhradních dílů

Logistický systém společnosti Interní systém jeřábky a kladky paletové vozíky kolejový vůz Externí systém pozemní lodní letecká Výrobek v expedičním poli

Logistický proces

Návrh na zlepšení logistického procesu 1. návrh zlepšení Určení pracovníka, který by ve správný čas připravil potřebný materiál, pomocí sledování zakázky v IS Baan. Výhody: úspora času pracovníka úspora práce pracovníka orientace pouze na svou práci Nevýhody: přetížení určeného pracovníka data v IS nemusí odpovídat skutečnosti nepřesné plánování výroby

Návrh na zlepšení logistického procesu 2. návrh zlepšení Přemístit a upnout materiál z centrálního skladu přímo na výrobní stroj. Výhody: úspora času nedocházelo by ke dvojímu skladování zvýšení efektivnosti Nevýhody: nepřehlednost? nemusel by tento systém vyhovovat

Návrh na zlepšení logistického procesu 3. návrh zlepšení Ve společnosti jsou dva sklady. Jeden na nakupovaný materiál, druhý na nakupované režijní položky. Navrhujeme sloučení těchto skladů. Výhody: úspora času při vydávání materiálu úspora práce pracovníka veškerý materiál na jednom místě Nevýhody: nepřehlednost nemusel by tento systém skladování vyhovovat

Používaný software Společnost TS Plzeň a.s. používá informační systém Baan Jedná se o komplexní rozsáhlý informační systém řešící problematiku financí, nákupu, skladování, prodeje, servisu, řízení jakosti a projektového řízení. Tento informační program je používaný ve všech odděleních podniku, ale přístup k němu mají jen pověření pracovníci. Každý pracovník má své uživatelské menu a možnosti. V systému jsou zaznamenávána veškerá data. TS Plzeň a.s. neplánuje přechod na jiný informační systém

Závěr V rámci řešení této semestrální práce jsme uvedli několik návrhů na možné zlepšení logistického systému ve společnosti Neodhalili jsme žádná vyloženě slabá místa, kde by docházelo k velkým ztrátám nebo problémům Navrhovaná zlepšení jsou pouze návrhem a nejsou nijak ověřená, jedná se pouze o náš subjektivní názor

Děkuji za pozornost!