PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropská soukromá společnost s r. o
Advertisements

Obchodní společnosti právní úprava - základní pojmy založení a vznik
Formy vlastnictví stavebních firem – klady a zápory –
Formy vlastnictví stavebních firem, klady a zápory.
VEŘEJNÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST
Podnikání Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Právní forma organizace
PRÁVO OBCHODNÍ SPOLEČNOSTI
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
Společnost s ručením omezeným
11. srpna 2013VY_32_INOVACE_100317_Obchodni_spolecnosti_1_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Blaha. Obchodní.
Podnikání – obchodní společnosti
ZSV – Obchodní společnosti
1. Založení OK = zakladatelské právní jednání - Společenskou smlouvou (je-li 2 a více společníků - Zakladatelskou listinou (je-li 1 společník - lze pouze.
- od nová právní úprava – nově se řídí „Zákonem o obchodních korporacích (ZOK)“ č. 90/2012 Sb., dále Novým občanským zákoníkem (NOZ) č. 89/2012.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 4. duben 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.8.
Podnikání Ing. Vojtěch Jindra
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Formy podnikání Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Obchodní společnosti Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Úvod do ekonomie.
= společenství NEUZAVŘENÉHO počtu osob, založené za účelem podnikání nebo i za jiným účelem (vzájemné podpory svých členů nebo třetích osob) - např. družstvo.
ČVUT v Praze, Fakulta stavební Podnikání ve stavebnictví 126 EMM – Ekonomika a management Zimní semestr 2010 / 2011 Ing.Zdeněk Burda
Obchodní společnosti I. Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Základní pojmy a instituty:
2. Zvolte právní formu Vašeho podnikání Pracovní úkol č. 5: A) - vyhledejte na internetu pojmy FO a PO a objasněte rozdíl mezi nimi. B) - co je právní.
OBCHODNÍ SPOLEČNOSTI opakování
Další vzdělávání v Moravskoslezském kraji Základy podnikání v praxi Ing. Iva Krejčí CZ.1.07/3.1.00/
Charakteristika ručení Společník (ručitel) třetí osoba (věřitel) Obchodní společnost (dlužník) povinnos t platit Povinnost zaplatit, pokud nezaplatí společnost.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Obchodní společnosti.  Obecně  právnická osoba, kterou tvoří společenství osob  (společníci),v níž je provozována podnikatelská  činnost na společné.
MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ.
Obchodní společnosti. veřejná obchodní společnost veřejná obchodní společnost komanditní společnost komanditní společnost společnost s ručením omezeným.
Zákon o obchodních korporacích. Obchodní korporace 90/2012 Sb., zákon o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) Kolizní.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Právní forma organizace Právní formy podniku Veřejnoprávní organizace.
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM. Pojem patří mezi kapitálové společnosti (společníci neřídí přímo společnost, za závazky ručí omezeně s.r.o. je společnost,
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
EKONOMIKA Tematický celek: Podnik a podnikání Téma: Společnost s ručením omezeným – kapitálová obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí,
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Obchodní provoz.
EKONOMIKA Tematický celek: Podnik a podnikání Téma: Akciová společnost – kapitálová obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
© Macura & partner, a.s. Veletrhy řešení 2015 Právní formy podnikání dané zákonem.
FINANCE PODNIKU 3. Přednáška Základní právní formy podnikání ve vztahu k financím podniku.
7. PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ
Kategorizace osob Dosavadní úprava Nová úprava Osoby Osoby člověk
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Výkladová prezentace pro podporu výkladu učitele.
Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání
Obchodní společnosti I.
OBCHODNÍ REJSTŘÍK = veřejný seznam, do kterého se zapisují zákonem stanovené údaje týkající se podnikatelů. Je veden soudem k tomu určeným zvláštním předpisem.
K.S. 1. Pojem: společnost v níž jeden nebo více společníků ručí za závazky společnosti do výše svého nesplaceného vkladu zapsaného v obchodním rejstříku.
Společnost s ručením omezeným
1. PODNIKÁNÍ Ing. Martina Kozáková.
Rozdíly mezi různým podniky právnických osob
Podnik 4.
Obecná úprava obchodních společností a družstev
Veřejná obchodní společnost
Charakteristika veřejné obchodní společnosti
Společnost s ručením omezeným charakteristika
Charakteristika veřejné obchodní společnosti
Charakteristika společnosti
Ekonomika malých a středních podniků
Akciová společnost Výuková prezentace.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ VOLBA PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ

PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ Podniky jednotlivců: živnosti provozované fyzickou osobou ostatní Obchodní společnosti osobní kapitálové Družstva Ostatní Sdružení fyzických osob Tiché společenství

Případy volby právní formy založení podniku, transformace.

KRITÉRIA VOLBY PFP 1) Způsob a rozsah ručení 2) Nároky na počáteční kapitál 3) Počet zakladatelů 4) Účast majitelů na vedení a zastupování podniku navenek 5) Administrativní náročnost a rozsah výdajů spojených se založením a provozováním podniku 6) Daňové zatížení

KRITÉRIA VOLBY PFP Způsob a rozsah ručení podniky, za jejichž závazky ručí majitelé neomezeně celým svým majetkem podniky, za jejichž závazky ručí majitelé omezeně jen do výše svého nesplaceného vkladu

KRITÉRIA VOLBY PFP Nároky na počáteční kapitál podniky, při jejichž založení musí být vložen minimální vklad podniky, při jejichž založení nemusí být vložen minimální vklad

KRITÉRIA VOLBY PFP Počet zakladatelů podniky, které může založit jedna fyzická nebo právnická osoba podniky, které může založit jen více fyzických nebo právnických osob

KRITÉRIA VOLBY PFP Účast majitelů na vedení a zastupování podniku navenek podniky, kde je rozhodnutí o vedení podniku ponecháno na uvážení majitelů podniky, v nichž musí být ustanoveny zákonem předepsané orgány

KRITÉRIA VOLBY PFP Administrativní náročnost a rozsah výdajů spojených se založením a provozováním podniku podniky, jejichž založení, provozování a zrušení je jednoduché a méně nákladné podniky, jejichž založení, provozování a zrušení je složité a více nákladné

KRITÉRIA VOLBY PFP Daňové zatížení u některých právních forem je příjem zdaněn dvakrát, u některých právních forem je příjem zdaněn jednou.

DALŠÍ KRITÉRIA VOLBY PFP Finanční možnosti Účast na zisku Zveřejňovací povinnost

KRITÉRIA VOLBY PFP pro určení vhodné právní formy podnikání se zvolí kritéria, která jsou pro nás důležitá tato kritéria se bodově ohodnotí pro ty právní formy podnikání, mezi kterými volíme tu nejvhodnější volba a ohodnocení kritérií jsou subjektivní záležitostí