ZELENINA POZNÁVÁNÍ II. Do tabulky zapisuj poznanou zeleninu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Rozdělení zeleniny Kód VM:
Advertisements

Zelenina.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Druhy zeleniny Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.35
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
VY_32_INOVACE_29_ Prvouka 3.ročník Zelenina
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
TROJÚHELNÍKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Jídlo – das Essen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Nikola Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Jídlo − food Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Nikola Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Zelenina a stín Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
ČERNÝ PETR – DRUHY ZELENINY
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
ZELENINA A JEJÍ POZNÁVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.7 Zelenina Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Poznej druhy zeleniny Mgr. Heppnerová Eva – ZŠ Nádražní 683, Horní Slavkov VY_32_INOVACE_74_ Poznej druhy zeleniny Šablona III/2.
Zelenina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
* Anotace : * Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Potraviny a výživa - Zelenina
PRVOUKA – 2. ročník, ZELENINA
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
VY_32_INOVACE_54_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
AUTOR: Mgr. Marcela Veisová
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Matematika – 4. ročník. Pracujeme s diagramy
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Zelenina Radka Smetanová VY_32_INOVACE_zelenina_01
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A09Prv2_Zelenina
Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov
HOSPODÁŘSKY DŮLEŽITÉ PLODINY
HOSPODÁŘSKY DŮLEŽITÉ PLODINY
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_04_TRIDENI_ZELENINY Název materiálu:
VY_32_INOVACE_56_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
VY_32_INOVACE_55_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
PEXESO – ZELENINA ruský jazyk
POZNÁVÁNÍ PO JEDNOTLIVÝCH OBRÁZCÍCH. ZA KAŽDÉ SPRÁVNÉ URČENÍ BOD.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Na konci si body spočítej a porovnej se svými spolužáky.
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Ruský obrázkový slovník II Zelenina − зелень
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Sčítání, odčítání, násobení a dělení celých a záporných čísel
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zaokrouhlování na desítky a stovky
Rychlé počítání v časovém limitu 15 nebo 30 vteřin
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Sčítání, odčítání, násobení a dělení celých čísel.
Transkript prezentace:

ZELENINA POZNÁVÁNÍ II. Do tabulky zapisuj poznanou zeleninu. Za každou správně určenou si zapiš bod. Na konci si body spočítej a porovnej se svými spolužáky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Tabulka k zapisování číslo název zeleniny 1. 14. 2. 15. 3. 16. 4. 17.   14. 2. 15. 3. 16. 4. 17. 5. 18. 6. 19. 7. 20. 8. 21. 9. 22. 10. 23. 11. 24. 12. 25. 13. 26.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

KONTROLA: číslo název zeleniny 1. KAPUSTA 14. PAPRIKA 2. DÝNĚ 15.  RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA 3.  HRÁCH 16.  SÓJA 4.  SALÁT 17. LILEK 5.  OKUREK 18. ZELÍ 6. RAJČE  19. MELOUN 7.  FAZOLE 20. BROKOLICE 8.  PETRŽEL 21. CUKETA 9.  KVĚTÁK 22. CELER 10.  PAŽITKA 23. ČOČKA 11.  ČESNEK 24. MRKEV 12.  CIBULE 25. ŠPENÁT 13. PÓREK 26. ŘEDKEV

Použité zdroje: Dana Payne[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Artichoke,_tomato,_DSCF1614.jpg Calliope[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cauliflowers_-_20051021.jpg Dinkum[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Au_marché_-_chou.JPG David Cevallos Díaz[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rabano-radish-raphanus-sativus.jpg Jonathunder[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:GarlicBasket.jpg Karelj[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brokolice_1.jpg Bill Ebbesen[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Peas_-_Studio_-_2011.jpg Stephen Ausmus[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:ARS_cucumber.jpg Rasbak[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kropsla_herfst.jpg Penny Greb[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:ARS_Ohio_processing_tomato.jpg Dinkum[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Au_marché_-_Céleri_en_branches_et_céleri_rave.JPG H. Zell[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Allium_cepa_004.JPG Jeffery Martin[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Leeks_on_shelf.jpg Jerzy Opioła[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Allium_schoenoprasum_a1.jpg Nick Saltmarsh[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brussels_sprouts_(4103982312)_(2).jpg?uselang=cs Liveon001[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Painted_Pony_Bean.JPG?uselang=cs Jonathunder[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:7carrots.jpg H. Zell[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Glycine_max_003.JPG Victor M. Vicente Selvas[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Espinac_5nov.JPG Steve Evans[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Watermelons.jpg

Použité zdroje: Shijan Kaakkara[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Green_Lentil_-_പരിപ്പ്.jpg Steve[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pumpkins_1.JPG Rasbak[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Courgette_Cucurbita_pepo.jpg Horst Frank[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Aubergine.jpg MathKnight and Zachi Evenor[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Five-Peppers-Colors-1.jpg MarkusHagenlocher[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: [cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wurzelpetersilie_Wurzel.jpg Dinesh Valke[cit. 2018-2-21 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brassica_oleracea_var._capitata_(4170722993).jpg