Stavba koksárenských pecí u dolu Jan, později ČSA v době od vzniku v r

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jaderná elektrárna Dukovany Dan Havlíček. Historie • Historie elektrárny začíná v roce 1970, kdy Sovětský svaz a Československo podepsaly dohodu o stavbě.
Advertisements

 výstavba národní školy  1954 – přízemí školy přebudováno pro potřeby Zvláštní školy internátní – zřizuje se jídelna, kuchyně, dvě ložnice,
Naše město a škola Jakub Jakuba 9.C.  Vizovice jsou město v okrese Zlín ve Zlínskem kraji  Dominantou města je barokní zámek  jsou zde dvě trojúhelníková.
© 2007 Verze Katedra textilních a jednoúčelových strojů Stavba mechanismů Návrh excentrického kulisového mechanismu pro dvě dané konečné polohy.
Katedra textilních a jednoúčelových strojů
DM Lovosická a Dittrichova
III/2 XV A
Významní čeští panovníci
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Musilová Kateřina – začalo se tu těžit uhlí.
MikulÁŠovice Zdeněk Plešinger.
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.
Mlýn Krkavec.
Jednota byla založena roku 1920 vlastní budovu získala až přestavbou stodoly získané při parcelaci panského dvora Dol v 60. letech proběhla velká rekonstrukce.
Elektrárna Počerady Leží v severozápadní části České republiky, přibližně uprostřed trojúhelníku měst Louny, Žatec a Most. Vlastní výstavba probíhala.
Chrám sv. Bartoloměje Nachází se v Plzni na náměstí Republiky.
Vypracovali: P. Halámek, P. Seifer, T. Makovec, P. Kmoníček.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Jakub Stojaník,Matouš Falout,Fabián Strecker
Tento digit á ln í učebn í materi á l (DUM) vznikl na z á kladě ře š en í projektu OPVK, registračn í č í slo CZ.1.07/1.5.00/ s n á zvem „ Výuka.
Historie automobilů OB21-OP-EL-AUM-JEŘ-U Ondřej Jeřábek
Kubásková Petra Prezentace 5MB
Vzájemná poloha přímek v prostoru Vzájemná poloha přímek v prostoru Autor:Jana Buršová.
Období vlády Jagellonců a Habsburků v českých zemích
Změny struktur vzdušného prostoru Účinnost od
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Důl DUKLA
PRAHA po sto letech Ruční posun snímků.
Nela Ševčíková, 9.A.  Osada Vizovice byla založena v době pohanské, roku 864.  První písemná známka o Vizovicích je z roku  Roku 1570 byly Vizovice.
Olomouc.
LOKOMOTIVY A ŽELEZNICE
Projekt: Ostrava Město průmyslu
Vytvořil: Matěj Kubáník Vojta Obdržálek
Ahoj, jsem Vítkovický zámek a provedu Vás svou historií.
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702
Důl Jindřich. Důl Jindřich byl založen rakouským státem roku Před jeho založením probíhal v důlním poli rozsáhlý průzkum, při kterém byla vyhloubena.
Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Jiří Mejda Datum NázevVY_32_INOVACE_19_CH9_uhlí TémaUhlí.
Karlovy Vary Prezentace 2016 – 07 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků.
stavba zahájena roku 1060 jako románská bazilika architekti – Petr Parléř a Matyáš z Arrasu ukončena r architektem Kamilem Hilbertem.
Karel IV. Jolana Muchová Obsah: Obecné informaceKarel IV. BylJeho StavbyManželkyDětiKvíz.
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.
SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke. LOGO ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně.
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Rozhledny na Slovácku. Rozhledna Travičná Rozhledna leží v nadmořské výšce 380 m.n.m. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,6m nad zemí. Z Tvarožné.
MELODIE.
VLAKY Od koněspřežky po super vlaky Autor: Eduard Špička.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství.
19. století opakování.
Šablona III/2 VYNÁLEZY A OBJEVY 18. – 20. STOLETÍ Mgr
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 3-4. ročník oboru strojírenství.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Gymnázium B. Němcové Hradec Králové v rovině a prostoru
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 3-4. ročník oboru strojírenství.
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Železo Vypracoval: Lukáš Karlík
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 02.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Test Určen pro: ročník oboru strojírenství.
KNAUF INSULATION spol. s r. o
Česko-německo-židovské soužití v Brně
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
PRAHA po sto letech Ruční posun snímků.
Železniční doprava 19. stol.
Dějiny Austrálie
STROJE OVLÁDLY ŽIVOT 2. pol. 19. stol.
Transkript prezentace:

Stavba koksárenských pecí u dolu Jan, později ČSA v době od vzniku v r Stavba koksárenských pecí u dolu Jan, později ČSA v době od vzniku v r. 1843 do rozpadu Rakousko-uherska v r. 1918 Rudolf Hrubý ml. 2018

První koksovací pece v prostoru Na KRYKU 1843 Ü

Počátky koksování jsou podle ověřených dokladů od r. 1843 Počátky koksování jsou podle ověřených dokladů od r. 1843. Výrobu zavedl Jindřich Larisch. Ve vceňovacím operátu se píše, že je v Karvinné jeden kamenouhelný důl se třemi parními stroji a jednou koksovací pecí. První pokusy se prováděly v milířích, nebo úlových pecích. Do pece se shora zavážely čtyři vozíky uhlí. Koks se kutal z pecí ručně pomocí háku. Výroba koksu: metr. centů koksu počet pecí 1843 1 56 390 35 54 807 35 203 440 55 455 874 160 945 874 185 1899 1 260 000 344

Poloha 35 pecí typu LÜrmann

344 koksovacích pecí mezi nimi i pece Gobiet

Snímek asi z roku 1898. Na koksovně Jan se nacházelo 344 pecí různých typů, mezi nimi i pece Gobiet. Uvedené pece byly po poškození odstaveny a přestavěny. Pece byly ve dvou řadách.

Čtyři zrušené baterie otto - Hofmann

Skupiny pecí Otto-Hoffmann z let 1898 až 1904 byly číslovány I. , II Skupiny pecí Otto-Hoffmann z let 1898 až 1904 byly číslovány I., II., III. A IV. Vlevo jsou budovy laboratoře, benzolky a kondenzace. Na druhém snímku jsou zrušené skupiny Otto-Hoffmann na koksovně Jan. V levé části obrázku jsou zbytky ze čtyř skupin. Po zrušení sloužily, jako podklad pro zauhlovací vůz skupin Koppers I. a II. Tyto pece stály v místech posledních baterií Koppers IV., V., VI. a VII., provozovaných do roku 1997.

Dvě zrušené baterie Otto-Hofmann v místě dnešní Benzolky

Baterie Otto-Hoffmann postavené v letech 1906 až 1908 v místě, kde byla v době druhé sv. války zahájena výstavba chemických provozů firmou Hugo Ibing.