CUBA KUBA Business on the Largest Island in the Caribbean

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Česká exportní banka klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků Cesta k novým trhům.
Advertisements

SBERBANK CZ – VÁŠ PARTNER V EU I EUROASIJSKÉ UNII Květen 2016.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ Factoring: Financování vašeho podnikání Ing. Kateřina Bůžková 30. září 2015, Plzeň.
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Projekt zvýšení vývozu služeb Ing. Radek Vaníček Ministerstvo průmyslu a obchodu.
ZEMĚDĚLSTVÍ A POTRAVINÁŘSTVÍ ČR SOBĚSTAČNOST - ZÁVISLOST NA EU 195. ŽF – EGON ČIERNÝ - KOMERČNÍ BANKA, A.S.
EGAP- spolehlivý partner českého exportu Tomáš Krampera Ředitel pro akvizice a koordinaci procesů.
EGAP a Bulharsko Michal Janků EGAP- spolehlivý partner českého exportu 23 let existence Pojištěný export za 750 miliard korun.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Factoring partnerem exportu Jak úspěšně exportovat do Turecka FKB – Radim Pospíšil Praha 24. října 2012.
Hospodaření s oběžným majetkem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Švejdová. Dostupné z Metodického portálu cz,
Koncept úhrad v roce Výběr pojistného od roku 2012 Výběr pojistného za zaměstnance a osvč (2015  2016) + 7,4 mld. Kč Platba státu za státní pojištěnce.
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU 8. ročník soutěže pro malé a střední exportéry Exportní cena DHL Nejúspěšnější klient CzechTrade 10. listopad 2005 Jitka.
Exportní a podnikatelské příležitosti v Ázerbájdžánu Karel Bureš, generální ředitel Česká exportní banka, a.s. odborný seminář Hospodářská komora ČR 30.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO52 Název.
EGAP – Spolehlivý partner českého exportu Ing. Jan Procházka
MSV Brno 2013 Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
Teritoriální setkání Singapur Česká exportní banka - aktuality ve financování exportu.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | Jan Ernest ČESKÝ PRŮMYSL V ROCE 2013 Tisková konference, 6. listopad 2013, Praha.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Zajištění rizik v zahraničním obchodě a INCOTERMS 2000 Ing. Frantisek Janatka, CSc. IMODS o.p.s.
Exportní a předexportní financování obchodu MSV – Business den Běloruska,
Business den Ruské federace 4. října 2016, Brno. 2 | Cílových zemí podpořeného financování Realizovaných obchodů Mld. CZK objemu podpořeného.
1 | FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO EXPORTU Peru a Ekvádor Michal Nejedlý vedoucí oddělení Trade Finance Září 2016.
1 | Financování exportu do Běloruska Monika Vilhelmová ředitelka oddělení Trade & Export Finance září 2016.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Publicita projektu
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
EGAP a podpora exportu do Běloruska Marek Dlouhý 5. října 2016.
% A1 AA- 3, Založení banky Vlastněno státem
Podpora exportu do Íránu
Pojišťování exportu do Iránu
Česko-čínské obchodní a ekonomické vztahy
PODPORA AGROEXPORTÉRŮ
PODPORA ČEB PŘI EXPORTU DO AFRIKY – NIGÉRIE
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
EXPORTNÍ GARANČNÍ A POJIŠŤOVACÍ SPOLEČNOST, A.S. září 2011
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Role EGAP v podpoře exportu mimo EU
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Závěrečná konference Zlín,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Inovační potenciál České republiky
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
ESZS Přednáška č.4 Tepelný výpočet RC oběhu
Role ČEB v podpoře exportu
Případová studie - investiční úvěr na privatizaci vodních elektráren Srovnání pojištění „If“ s pojištěním „D“ a „F - I“ Michal Pravda
Portál naměřených dat 13. – , Říčany u Prahy Josef Mádlo.
Teritoriální setkání Island Praha, ing
ICC - Teritoriální setkání Island
Teritoriální setkání - Finsko
Česká exportní banka 16. března 2017.
ICC - Teritoriální setkání Kuvajt a Katar
Teritoriální setkání Ukrajina
Pojištění českého exportu do ZEMÍ SNS
Role ČEB při realizaci exportní strategie
Business den Ruské federace
Pojišťování exportu do ruska
Prodeji produktu nebo služby
Organizace práce na prodejně
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Česká exportní banka 7. března 2017.
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
zástupce ředitele odboru Trade & Export Finance
Pojišťování exportu do běloruska
Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1
Elektronická aukce směnek možnost rozšíření E-ZAKu
Index Exportu Chladnoucí poptávka v zahraničí a nevyužitý potenciál některých teritorií Ing. Otto Daněk – místopředseda AE.
Transkript prezentace:

CUBA KUBA Business on the Largest Island in the Caribbean Teritoriální setkání

založení České exportní banky, a.s. Česká exportní banka v kostce 1995 založení České exportní banky, a.s. 100% vlastněno státem A1 (stabilní) rating Moody‘s AA- (stabilní) rating S&P 1400 realizovaných obchodů >14 mld. EUR financovaného exportu 80 cílových zemí podpořeného financování

Česká banka pro český export Stopy ČEB ve světě

zařízení na výrobu potravin Příklady naší činnosti CNC brusky, vrtačky, obráběcí stroje motory, náhradní díly elektrárny výrobní závody turbíny, kotle, kondenzátory zařízení na výrobu potravin zemědělské produkty dopravní prostředky

Platební podmínky vývozních kontraktů s kubánskými odběrateli KUBA - platební podmínky a způsob financování Platební podmínky vývozních kontraktů s kubánskými odběrateli neodvolatelný dokumentární akreditiv vystavený místní (kubánskou) bankou, obvykle Banco Internacional de Comercio S.A. (BICSA) vystavený v/p českého exportéra použitelný u české banky použitelný odloženým platem (obvykle do 1 roku) úhrada v EUR Dostupné schéma financování odkup pohledávek z dokumentárního akreditivu bez postihu akreditiv vystavený bankou Banco Internacional de Comercio S.A. odložená splatnost pohledávky do 1 roku od dodávky pojištění pohledávky EGAP (produkt Bf)

Aktivity ČEB na Kubě v roce 2017 a 2018

Energetika - reference Průmyslové zboží – v realizaci či přípravě oprava rotorů turbíny pro elektrárnu na Kubě cca 0,5 mil. EUR L/C s odloženou splatností 360 dnů od data dodávky Průmyslové zboží – v realizaci či přípravě náhradní díly pro elektrárnu Transimport ACINOX čerpadla a příslušenství METALCUBA náhradní díly pro cementárnu AZUIMPORT ENERGOIMPORT tiskařské desky CEXNI IMECO ocelové profily ENCOMIL náhradní díly pro automobily

Potravinářství - reference dodávky potravinářské pšenice a sušeného mléka celkově > 30 mil. EUR L/C s odloženou splatností 360 dnů od data dodávky další obdobné obchody v přípravě či realizaci Potravinářství - reference

www.ceb.cz/es/

ryze česká banka s úzkou specializací na exportní financování Shrnutí – proč využít Českou exportní banku, a.s.? 1. ryze česká banka s úzkou specializací na exportní financování 2. individuální přístup ke každému klientovi a obchodnímu případu – velikost transakce není rozhodující 3. přizpůsobení struktury financování specifikům jednotlivých obchodů 4. konzultace k vývozním kontraktům a pomoc v jejich přizpůsobení požadovanému financování 5. spolupráce s komerčními bankami 6. bohaté zkušenosti s financováním obchodů na Kubu

vedoucí oddělení Trade Finance Michal Nejedlý vedoucí oddělení Trade Finance michal.nejedly@ceb.cz 111 21 Praha 1, P.O. Box 870 Vodičkova 34 www.ceb.cz Sledujte nás Děkuji za pozornost Spolehlivý partner s unikátním servisem pro financování exportních příležitostí na zahraničních trzích.