Registr spaloven odpadů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyhláška č. 205/2009 Sb., o zjišťování emisí ze stacionárních zdrojů a o provedení některých dalších ustanovení zákona o ochraně ovzduší.
Advertisements

NAŘÍZENÍ VLÁDY 351/2002, kterým se stanoví emisní stropy pro některé látky znečišťující ovzduší a způsob přípravy a provádění emisních inventur a projekcí.
Seminář IRZ a legislativa v ochraně ovzduší, , Praha Nařízení vlády č. 112/2004 Sb. a jeho novela Kurt Dědič, odbor ochrany ovzduší MŽP.
Nařízení vlády č. 352/2002 Sb., kterým se stanoví emisní limity a další podmínky provozování spalovacích stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší.
Ochrana Ovzduší Přednáška 3
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Souhrnná provozní evidence Pavel Machálek ČHMÚ odd
Souhrnná provozní evidence a poplatková agenda
Vyhláška č. 355/2002 Sb. a její novela
Fakulta životního prostředí ČZU v Praze
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů
Nová struktura souhrnné provozní evidence, formuláře pro sběr dat za rok 2008 a technické prostředky Ing. Pavel Machálek ČHMÚ
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
OCHRANA OVZDUŠÍ Ovzduší je pro člověka jednou z nejdůležitějších složek životního prostředí, bez které se nemůže obejít. Vdechovaný vzduch a vše, co obsahuje,
Je Spalovna nebezpečných odpadů v Plzni s. r. o
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu provozovatele a zpracovatele Jiří Krejča DEZA, a.s. Valašské Meziříčí 24. února 2004.
Seminář Zkušenosti z prvního roku aplikace zákona o integrované prevenci v energetice a průmyslu Vazby zákona č. 86/2002 Sb. na zákon č. 76/2002 Sb.
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
EKONOMICKÉ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ Seminář v Senátu PČR „Návrh nového zákona o ochraně ovzduší“ 16. února 2010 Odbor ochrany ovzduší.
Agentura Integrované Prevence (IPPC) založena v dubnu začleněním do ČEÚ (§5) Cíl: odborná podpora státní správy, průmyslu a veřejnosti při implementaci.
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu agentury CENIA.
 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu III. Fáze EU-ETS Pavel Gebauer © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Ekonomické dopady obchodování s povolenkami z pohledu provozovatele velké podnikové energetiky Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Praha 23. listopadu 2006.
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Mgr. Magdaléna Peterková
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Problematika zákona o kogeneraci z pohledu provozovatelů závodních energetik Ing. Petr Matuszek Praha
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Dokumentace k zajištění BOZP
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
PRÁVNÍ REŽIM OCHRANY OVZDUŠÍ JUDr. Ilona Jančářová, Ph.D. PODZIM 2007.
Právní režim nakládání s odpady
ZEVO SAKO Brno, a.s. jako součást imisního prostředí
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Informace o spalovacích pecích k likvidaci kadáverů MVDr. Marek Žižlavský, Ph.D. SEVARON.
Poplatkové přiznání a Souhrn provozní evidence Ing. Zbyněk Krayzel
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 13 - TEXTOVÁ ČÁST.
Reaktor na odstranění organických plynných látek D. Jecha
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Strana 1 INTEGROVANÉ VERSUS SLOŽKOVÉ POVOLOVÁNÍ Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of Environmental.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 IRZ Mr. Nepimach ČEU.
Ostravice, Obsah přednášky Průmyslové činnosti v režimu IPPC v MSK Monitoring emisí látek znečišťujících ovzduší Prezentace výsledků monitoringu.
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
Česká inspekce životního prostředí
Odbor životního prostředí MHMP
Nový zákon o ochraně ovzduší
INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ SMĚRNICE IPPC: NEJLEPŠÍ POSTUPY
Integrovaná prevence a omezování znečisťování (IPPC)
Velká spalovací zařízení Průběh fóra podle čl
Unikátní řešení odpadové agendy pro kompostárny
Vztah mezi směrnicí o IPPC a jinými směrnicemi EU
Praktické zkušenosti z kontrol provozovatelů významných zdrojů znečišťování ovzduší Ing. Radomír Štěrba ENVIRO 2016, Ostravice.
EMISNÍ INVENTURA TĚŽKÝCH KOVŮ
Inventarizace emisí a údaje emisní bilance za roky
Nařízení o Evropském registru úniků a přenosů znečišťujících látek
Registr spaloven odpadů
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Inspekční činnost ČIŽP v rámci integrované prevence
Znečištěné místa na Slovácku
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Novinky z EU Ing. Jan Slavík, Ph. D. XXVIII
Transkript prezentace:

Registr spaloven odpadů Ilona Dvořáková ČHMÚ

1. Zdroje spalující odpad v ČR 3 spalovny komunálního odpadu, všechny jsou v provozu 51 spaloven ostatních odpadů (průmyslový, zdravotnický, odpadní oleje), v provozu 31 zdrojů 4 zařízení spoluspalující odpad

2. Poskytování informací veřejnosti měsíčně aktualizovaný přehled spaloven a zařízení spoluspalujících odpad (http://www.chmi.cz/uoco/emise/spalovny/index.html) ročně aktualizovaný geografický navigátor (http://www.chmi.cz/uoco/emise/geoprehled/gnav.html) evidence povolení k provozu spaloven a zařízení spoluspalujících odpad podle § 17, odst. 1 a 2 zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší (http://www.chmi.cz/uoco/emise/spalovny/evidence/index.html)

3. Zdroje informací o provozu spaloven Česká inspekce životního prostředí: poskytuje pravidelná měsíční hlášení na základě informací oblastních inspektorátů, které oznamují aktuální změny v provozu spaloven − změny názvu nebo provozovatele, změny technologií, stavební úpravy, změny složení spalovaného odpadu, odstavení zdroje z provozu nebo uvedení do provozu, poskytují informace o provedených měřeních a plnění emisních limitů, provádějí průběžné kontroly jednotlivých provozoven. Krajské úřady: poskytují potřebné doplňující údaje, vydávají rozhodnutí o povolení k provozu spaloven. Formuláře souhrnné provozní evidence zdrojů znečišťování ovzduší: obsahují souhrnné roční údaje o provozovatelích a provozovnách, spalovacích zařízeních, používaných technologiích, palivech, odlučovačích, složení a množství spáleného odpadu, emisích znečišťujících látek a provedených měřeních. Provozovatelé jednotlivých zdrojů: odpovídají na konkrétní dotazy, vyjadřují se k formulářům souhrnné provozní evidence.

4. Reporting o provádění směrnice 2000/76/ES Dne 20. 2. 2006 bylo vydáno Rozhodnutí Komise 2006/329/ES, kterým byl stanoven dotazník pro podávání zpráv o provádění směrnice 2000/76/ES o spalování odpadu. První zpráva zahrnuje tříleté období od 1. 1. 2006 a má být zaslána Komisi nejpozději do 30. 9. 2009.

5. Rozdělení bodů dotazníku 5.1. Informace založené na povolení k provozu 5.2. Provozní informace 5.3. Emisní limity 5.4. Informování veřejnosti

5.1. Informace založené na povolení k provozu počet povolení vydaných pro nová/stávající zařízení ke spalování/spoluspalování odpadu, pro mobilní spalovny (v ČR žádná neexistuje) ustanovení přijatá pro zajištění ochrany půdy, povrchových a spodních vod ustanovení přijatá pro snížení množství a stupně škodlivosti reziduí ustanovení přijatá pro sledování parametrů, podmínek a hmotnostních koncentrací, pro odchylky z provozních podmínek ustanovení ke kontrole zařízení během abnormálního provozu (odstávek, poruch, výpadku čisticího nebo monitorovacího zařízení)

5.2. Provozní informace celková objemová kapacita odpadu kategorie a množství odpadu podle mezinárodního katalogu odpadů využití tepla vzniklého procesem spalování  

5.3. Emisní limity výjimky z emisních limitů emisní limity pro další znečišťující látky, než které jsou specifikovány ve směrnici 2000/76/ES

5.4. Informování veřejnosti výroční zprávy pro zařízení s nominální kapacitou větší než 2 tuny za hodinu dostupnost informací o zařízeních s nižší nominální kapacitou zajištění veřejné účasti v povolovacím řízení

6. Zdroje údajů potřebných k naplnění dotazníku souhrnná provozní evidence zdrojů znečišťování ovzduší evidence povolení k provozu spaloven bude vytvořen podrobný dotazník pro provozovatele jednotlivých zařízení spadajících pod směrnici 2000/76/ES

Děkuji za pozornost! ilona.dvorakova@chmi.cz