Projekt BV MV „PAHDE“ - VI20152019030 Výzkum a vývoj podávacího agregátu pro vysokokapacitní moduly čerpání Období řešení: září 2015 – prosinec 2019 Hlavní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

ANO? Zajímáte se o některou z těchto oblastí?
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Odborná příprava jednotek sborů dobrovolných hasičů
Čerpadla Zubové čerpadlo Rotační zubové čerpadlo
Strojírenství Technologie Montáž strojů a potrubí (ST8)
Návrh výukového materiálu pro strojníky dobrovolných jednotek požární ochrany Příloha č. 3 Čerpadla Lukáš Žejdlík Ostrava 2011.
SUPERBEL Projekt elektromobilu Škoda Superb. Partneři projektu Škoda Auto a.s. Vysoké učení technické v Brně, FEKT, CVIS Sdružení Elektromobily EVC group.
Informační systémy Analýza systému. Sestavení týmů a potvrzení téma projektu.
Bc. Vladimíra Kováříková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava 1. setkání českých uživatelů systému 24. dubna 2008 DSpace na VŠB-TU Ostrava.
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Praha Realizátor projektu: AC.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Vypracoval: VELČOVSKÝ Pavel Předmět: Ročníkový projekt Vedoucí práce: Bílek Ondřej.
Ochrana kritické infrastruktury
Nanočástice – jejich vliv na lidský organismus
Autorotor Magnum 90 Inovativní systém pro velká stáda.
Postup návrhu a výroby DPS modulu P-pregulátoru pro řízení Maxon DC motoru Jan Babjak Vysoká škola báňská – technická univerzita Ostrava Fakulta strojní.
Tekutinové mechanismy
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Dr. Kurimoto převzato z přednášky Obsah přednášky -
PŮSOBENÍ FAKULTY STAVEBNÍ VŠB-TU OSTRAVA V KLASTRECH
KOALESCENČNÍ ODLUČOVAČ ROPNÝCH LÁTEK KOR4-05 MOBIL POUŽITÍ SOUPRAVY
Tato prezentace byla vytvořena
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Frekvenční řízení motoru čerpadla s rekuperací energie
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
VŠB Technická univerzita Ostrava
1. 2 VÝZKUMNÉ CENTRUM JOSEFA BOŽKA Katedra elektrických pohonů a trakce K ČVUT Praha ELEKTROMOBILY A HYBRIDNÍ ELEKTROMOBILY Díl VI Prof. Ing. Zdeněk.
doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D.
BIC Ostrava s.r.o. PODNIKATELSKÉ INOVAČNÍ CENTRUM Úspěšné příklady TTT v projektu BISONet Lukáš Gottesman, BIC Ostrava s.r.o , Praha.
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
TROJFÁZOVÉ OBVODY V USTÁLENÉM NEHARMONICKÉM STAVU
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Praha Realizátor projektu: AC.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
1 ODPADY 21 Důlní vodní přečerpávací elektrárna Ing. Pavel Bartoš, FITE a.s. předseda představenstva FITE a.s. prezident Sdružení pro rozvoj MSk člen Rady.
Česká asociace pro hydrauliku a pneumatiku (CAHP) Vybrané aplikace tekutinových mechanismů v automobilech 1. března 2016.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Grafické systémy II. Ing. Tomáš Neumann Interní doktorand kat. 340 Vizualizace, tvorba animací.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání (179/2006 Sb.) Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
Hydraulická soustava vrtulníku EC 135 Poslední aktualizace: Verze: 1.0 © Použití pouze se svolením autora. ČVUT FD, Ústav letecké dopravy.
Technické prostředky v požární ochraně Sací koš. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
ESZS Přednáška č.12.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Vypracovala: Alena Šarmanová Předmět: Říční inženýrství a morfologie
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Kompresní stanice Jirkov
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
NÁZEV PROJEKTU: INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ NESOU NEJVYŠŠÍ ÚROK
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
o vodovodech a kanalizacích
Vysoká škola technická a ekonomická
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Ing. David Havlíček, Ph.D. 22. září 2016
Katedra výrobních strojů a konstruování – 340
Administrativní budovy
Dlouhodobobý smluvní výzkum z veřejných prostředků HS „Krizová rizika pro MŽP ČR, 2016“ Výzkum a vývoj podávacího agregátu pro vysokokapacitní moduly.
Program bezpečnostního výzkumu České republiky
LIEBHERR-STAVEBNÍ STROJE CZ s.r.o.
Návod k použití 1 Odstraňte čáry a texty, které nepotřebujete. 2
Tlak v kapalině Pascalův zákon.
Aplikovaný výzkum Program Beta:
E1 Přednáška č.7.
Transkript prezentace:

Projekt BV MV „PAHDE“ - VI20152019030 Výzkum a vývoj podávacího agregátu pro vysokokapacitní moduly čerpání Období řešení: září 2015 – prosinec 2019 Hlavní řešitel projektu: Centrum Hydraulického výzkum, spol. s r.o. , Lutín. Další řešitelé: SIGMA, Výzkumný a vývojový ústav, s.r.o. VŠB-TUO, Fakulta bezpečnostního inženýrství Hlavní plánovaný výsledek: 1x prototyp hydrodynamického podávacího čerpadla 1x prototyp elektrického podávacího čerpadla zabývá nástinem základních možných variant řešení sací sítě pro vysokokapacitní moduly čerpání, k překonání sací (a výtlačné) výšky 20 až 40 m vodního sloupce - od hladiny vodní plochy k robustnímu silovému agregátu, při použití tří různých typů podávacích čerpadel (s hydrodynamickým, elektrickým a hydraulickým pohonem). Dvě z těchto čerpadel, využívajících hydrodynamického a elektrického pohonu, by měly být v průběhu následujících 3-4 let navrženy a testovány v rámci nového projektu bezpečnostního výzkumu Ministerstva vnitra, č. VI20152019030 (PAHDE), navazujícího na výsledky ukončeného projektu č. VG20132015111 (VYMOCERMIS).

Projekt BV MV „PAHDE“ - VI20152019030 Projekt se návrhem, konstrukcí a testováním 2 nových (alternativních) variant podávacích čerpadel (hydrodynamické, elektrické)do sací sítě pro vysokokapacitní moduly čerpání (VKMČ), k překonání sací (a výtlačné) výšky 20 až 40 m vodního sloupce - od hladiny vodní plochy k robustnímu silovému agregátu, při použití 2 různých typů podávacích čerpadel (s a hydraulickým pohonem). V roce 2016 jsme v úvodní návrhové části projektu – testují se možnosti 3D tisku v kovu za účelem odlehčení hydrodynamické (HD) podavačky. S VUT Brno konzultují zástupci CHV mechatronický vývoj elektrické podavačky (elektromotor výkonově navržen vzhledem k potřebnému výkonu axiálně připojeného čerpadla). VŠB-TUO napsala k projektu zatím 1x článek do sborníku konference PO 2016 (bez nároku na body) a 1x článek na konferenci SGEM Green (Vídeň, listopad 2016, D článek s nárokem na body). Zabývali jsme se také alternativní možností konstrukce hydraulické požadavky, kterou mají naše české jednotky HZS stále v oblibě, přestože je nepříliš oblíbená (hrozí úniky oleje). Zabýváme se také taktikou nasazení podavaček a propočty souvisejícími se možnými sacími sítěmi pro VKMČ. Pomáháme s projekčními pracemi v prostředí nástrojů CAD a se související vizualizací (viz následující příklad vizualizace ideového návrhu HD podavačky). Dobeš, Šoukal, Komárek, Sedlář, Poledňák, Jánošík, Trčka: Problematika vývoje nových podávacích agregátů pro vysokokapacitní moduly čerpání. SPBI, Požární ochrana, Ostrava, 2016. Dobeš, Šoukal, Komárek, Poledňák: ENVIRONMENTALLY FRIENDLY FEEDING UNITS FOR HIGH CAPACITY PUMPING MODULES. SGEM Green, Vídeň, 2016 (->WoS, Scopus)

Ideový návrh hydrodynamické (HD) podavačky (BV PAHDE)

Uvažované varianty sací sítě pro VKMČ (PAHDE) S HD podavačkou S elektrickými podavačkami X

Projekt BV MV „PAHDE“ - VI20152019030 Ve vazbě na předchozí úspěšný projekt BV VYMOCERMIS jsme letos měřili tlakové ztráty a průtoky na 1 až 3 km dálkovém vedení na Hlučínském jezeře, cvičení jednotek HZS Hlučín, březen 2016.