Konference Sociální práce v obci Prezentace projektů OSV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Závěrečná konference k projektu
QQT, s.r.o. Mgr. Ilona Čtvrtníková Telefon: Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
„Pilotní ověřování systému sociálního bydlení na lokální úrovni v obci Pardubice“ Realizátor – Magistrát města Pardubic – Oddělení sociálních služeb a.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Pilotní testování koncepce sociálního bydlení v Brně
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Podpora krajského akčního plánování
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Ing. Stanislava Správková
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ – workshop MPSV
Transkript prezentace:

Konference Sociální práce v obci Prezentace projektů OSV 9. 11. 2018 Prezentace projektů OSV Magistrát města Mostu Radniční 1/2 434 69 Most IČ: 00266094 DIČ: CZ00266094 www.mesto-most.cz

Výzva OPZ 03_16_128 Sociální práce Sociální bydlení Komunitní plánování Realizátor Statutární město Most, OSV Délka realizace 24 měsíců 36 měsíců Období 1. 1. 2017 – 31. 12. 2018 1. 1. 2017 – 31. 12. 2019 1. 2. 2018 – 31. 1. 2020 Náklady 5.400.740 Kč 4.502.530 1.868.462,50 Míra podpory 85% EU, 10% státní rozpočet, 5% žadatel Klienti / Výstup 300/80 60/20 IV. KP www.mesto-most.cz

Projekt Sociální práce - cíl Cílem projektu je především rozvoj sociální práce vykonávané pracovníky obce. Díky personálnímu posílení oddělení sociální práce o 4 sociální pracovníky a pilotnímu ověření a aplikaci nových metod a technik sociální práce do praxe, dojde ke zkvalitnění, profesionalizaci a lepší dostupnosti sociální práce v obci. Díky projektu dojde k posílení činnosti sociálních pracovníků při poskytování sociální práce a to především v problematických sociálně vyloučených lokalitách. V projektu bude možné poskytnout pomoc a sociální intervenci většímu počtu klientů. Projekt předpokládá k 31. 12. 2018 podpořit 300 klientů (z toho 80 min 40 hodin přímé práce). Dále projekt zajistí kvalitní vzdělávání a supervizi pro sociální pracovníky, což zvýší kvalitu práce s klienty. Projekt také přinese zlepšení komunikace a hlubší provázání a vyladění spolupráce s dalšími subjekty v rámci systému sociální ochrany, sociálního práva a státní a veřejné správy. www.mesto-most.cz

Projekt Sociální práce - tým 3x Terénní sociální pracovník - min. 60% v terénu 1x Případový sociální pracovník – min. 60%: www.mesto-most.cz

Součinnost v rámci úřadu Spolupráce s MPSV ČR Vzdělávání a supervize Klíčové aktivity Výkon sociální práce Součinnost v rámci úřadu Spolupráce s MPSV ČR Vzdělávání a supervize www.mesto-most.cz

Klíčové aktivita – VÝKON SOCIÁLNÍ PRÁCE Tato KA je zaměřena na výkon sociální práce dle § 63 zákona č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi a dle § 92 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. Jedná se tedy o: Sociální práci - terénní sociální práce, depistáž, monitoring, komunitní sociální práce Případová sociální práce v oblasti koordinace (case management, plánování podpory dle individuálních potřeb, zdrojů a možností klienta) Spolupráci v místních podmínkách - síťování a spolupráce s dalšími sociálními Pilotování dvou typových pozic sociálních pracovníků – terénní sociální pracovník na úřadě a koordinátor sociální podpory (case manager) www.mesto-most.cz

Klíčové aktivita – SOUČINNOST V RÁMCI ÚŘADU Součinnost pracovníků projektu se stávajícími pracovníky úřadu i dalšími pracovníky v rámci organizační struktury úřadu: Pracovníci budou vzájemně intenzivně spolupracovat a sdílet informace. V rámci činnosti budou probíhat pravidelné porady celého oddělení (1x/týden – zápisy). Budou probíhat společné supervize a to jak týmové, tak případové. Projektoví pracovníci budou společně se stávajícími sociálními pracovníky sdílet elektronické prostředí (tzv. JIS). Dle potřeby a spádovosti se budou účastnit případových konferencí (např. případové konference OSPOD, případové konference ke klientům z Chanova) a budou realizovat případové konference vlastní. Budou pořizovány zápisy. Dále budou probíhat individuální konzultace s vedoucí oddělení (každý 1x/měsíc – zápisy). Bude navázáno na dobrou úroveň spolupráce s KoP Most ÚP ČR a poskytovateli sociálních služeb. Za tímto účelem budou využívány pravidelné schůzky poskytovatelů sociální služeb v rámci komunitního plánování, popř. samostatné konzultace s Kontaktním pracovištěm Most ÚP ČR. www.mesto-most.cz

Klíčové aktivita – SPOLUPRÁCE S MPSV ČR Spolupráce s projektem Systémová podpora sociální práce v obcích Identifikace vzdělávacích potřeb sociálních pracovníků v obci – 2x v 2018 Pravidelné hodnocení vzdělávání a hodnocení supervize – 1x/6 měsíců Tvorba odborných textů a podkladů - (bude upřesněno MPSV) Výstupy projektu budou zahrnovat zejména: Podklady pro stanovení minimálního standardu sociální práce v obci, resp. na obecním úřadu Modelový návrh obsahu činnosti uvedených typových pozic sociálních pracovníků obcí, resp. obecních úřadů Návrh vzdělávacího programu pro sociální pracovníky obcí Odborné texty ke vzniku příručky Praxe sociální práce v obcích a Zpravodajů sociální práce 1x příklad dobré praxe v obci 1x řešení případu za obec Zodpovězení vstupního, průběžného a vyhodnocovacího dotazníku Zodpovězení dotazníku pro závěrečnou zprávu 1x měsíčně schůzka s oblastním metodikem a právníkem, tedy 24 schůzek celkem 4x schůzka na MPSV jednou za 6 měsíců 6x účast na workshopech 1x účast na konferenci www.mesto-most.cz

Klíčové aktivita – VZDĚLÁVÁNÍ A SUPERVIZE Realizace zahraničních studijních cest Pracovníci se zúčastní celkem 4 zahraničních cest. Bude se jednat o zahraniční pracovní cestu do Německa, Rakouska, Polska a na Slovensko. Vzdělávání sociálních pracovníků dle zákona č. 108/2006 Sb. (24 hodin/rok) Bude provedeno mapování aktuálních vzdělávacích potřeb. Každý sociální pracovník bude mít svůj vzdělávací plán. Čtyřem nově přijatým i vybraným stávajícím sociálním pracovníkům bude zajištěno další odborné vzdělávání. Dále budou uspořádány 2 vzdělávací semináře tzv. na klíč pro celý tým sociální pracovníků. Supervize sociálních pracovníků obcí – forma skupinová, individuální Čtyřem nově přijatým i stávajícím sociálním pracovníkům bude poskytnuta pravidelná skupinová supervize a v případě potřeby individuální supervize jako potřebný a podpůrný nástroj výkonu sociální práce. Bude probíhat jak supervize týmová, tak případová či individuální. V každém roce: 4x případová supervize pro každého nově přijatého sociálního pracovníka 2x skupinová případová supervize 2x týmová supervize pro nově přijaté sociální pracovníky 2x týmová supervize pro celé oddělení sociální práce Celkem supervizor poskytne pro celý tým 48 hodin supervize. www.mesto-most.cz

Monitorovací indikátory K 31. 10. 2018 do projektu zapojeno 339 osob. Kód Název indikátoru Dosažená hodnota Projektový závazek 60000 Celkový počet účastníků 65 80 klientů s přímou prací 40 hodin + 81% 67010 Vyžívání podpořených služeb 274 220 klientů s přímou prací do 40 hodin 125% www.mesto-most.cz

Sociální bydlení - cíl projektu a inovace Hlavním cílem projektu je vytvoření lokální koncepce sociálního bydlení města Mostu v souladu s Koncepcí sociálního bydlení České republiky 2015 - 2025 a její pilotní ověření v praxi v 10 vybraných bytech. Během trvání projektu předpokládáme zapojení 20 klientů/domácností, do těchto vybraných bytů, kterým bude také zároveň poskytnuta intenzivní spolupráce se sociálním pracovníkem. K zajištění metodické podpory bude navázána úzká spolupráce s pracovníky projektu Sociální bydlení - metodická a informační podpora v oblasti sociálních agend Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. V rámci spolupráce bude mimo jiné zajištěn přenos dobré praxe ze spolupracujících evropských zemí, školení sociálních pracovníků projektu obce a vzájemná výměna informací týkajících se průběhu implementace systému sociálního bydlení v obcích. Projekt obce bude provázán s aktivitami, které budou cílové skupiny informovat o tom, co to sociální bydlení je, komu je určeno, jaké jsou jeho výhody (pro jedince i společnost) a jaké jsou jeho podmínky. www.mesto-most.cz

Klíčová aktivita – ANALÝZY Příprava podkladů pro tvorbu lokální koncepce sociálního bydlení města Mostu. Analýzy poskytnou informace pro nastavení systému sociálního bydlení, jeho provazbu se sociální prací a financováním. V rámci projektu budou zpracovány dvě analytické studie. Obě analýzy budou zpracovány ve spolupráci s externím dodavatelem formou nákupu služby. 1. Analýza cílových skupin Analýza vlastnické struktury bytů a prostorové segregace Vyšší odborná škola finanční a správní, Mgr. Michal Tomčík www.mesto-most.cz

Klíčová aktivita – LK SB Vypracovaná lokální koncepce sociálního bydlení města Mostu poskytne pro území obce strategický rámec, na jehož základě bude možná realizace pilotního testování systému sociálního bydlení na lokální úrovni. 1. verze předložena RmM 09. 11. 2017. RmM vzala materiál na vědomí. 2. verze předložena RmM 18. 10. 2018. RmM vzala materiál na vědomí. 3. verze (finální) bude předložena RmM ke schválení v 2019. www.mesto-most.cz

Klíčová aktivita – METODIKY Budou vytvořeny podpůrné metodiky, které budou tvořit společně s lokální koncepcí kompatibilní celek. Bude se jednat o tyto materiály: Metodika SP v SB Metodika hodnocení bytové nouze a vyhodnocování úspěšnosti SB Metodika spolupráce lokálních aktérů SB Metodika hodnocení bytové nouze a vyhodnocování úspěšnosti sociálního bydlení 1. verze předložena RmM 09. 11. 2017. RmM vzala materiál na vědomí. 2. verze předložena RmM 18. 10. 2018. RmM vzala materiál na vědomí. 3. verze (finální) bude předložena RmM ke schválení v 2019 Metodika sociální práce v oblasti bydlení 1. verze předložena RmM 18. 10. 2018. RmM vzala materiál na vědomí. 2. verze (finální) bude předložena RmM ke schválení v 2019 Metodika spolupráce lokálních aktérů sociálního bydlení vzniká první návrh, který představíme na kulatém stole s aktéry 21. 11. 2018. www.mesto-most.cz

Klíčová aktivita – PILOTÁŽ BYTY vyjednávání s majiteli uzavírání memorand o spolupráci 12 bytových jednotek (projektový závazek 10) Majitel Byt Mostecká bytová, a. s. Růžová – 2 byty Günther Mayer Chomtuvská – 4 byty Pavel Prokopec K. Biebla – 1 byty Sociální bydlení Sever, z. s. K. J. Erbena – 1 byt Venuše a Pavel Brožovi tř. Budovatelů – 1 byt Jiří Podzemský M. G. Dobnera – 1 byt Statutární město Most Chanov – 2 byty www.mesto-most.cz

Klíčová aktivita – PILOTÁŽ KLIENTI vyhledání klienta – 60 zájemců depistáž, šetření, žádost o vstup do projektu, sociální práce, poradenství www.mesto-most.cz

Klíčová aktivita – PILOTÁŽ ROZJEZD PILOTÁŽE navazování spolupráce s aktéry (např. ÚP ČR, NNO,…) párování: byt (majitel) – klient OOP Housing First NYNÍ 12 bytových jednotek od 6 různých majitelů 16 domácností od začátku projektu (projektový závazek 20) 13 domácností + 15 dětí (3 ukončení, 81%) 6 klientů začalo pracovat www.mesto-most.cz

Klíčová aktivita – INFORMAČNÍ KAMPAŇ KA sestává z těchto činností: • Info leták pro CS • Brožura pro spolupracující subjekty (vlastníci, NNO) • TZ 2x/rok (06/17, 12/17 a 06/18) • Velkoplošná obrazovka 1x/rok (10/17, 11/18) • Reportáž do série video návodů • 2 kulaté stoly pro aktéry (21. 11. 2018) Navíc • Prezentace projektu na výstavě na MmM v rámci kampaně Říjen pro neziskovky 2017 • Rozhovor pro Český rozhlas Sever 30. 10. 2018 https://sever.rozhlas.cz/most-ma-prvni-vysledky-projektu-tzv-socialniho-bydleni-ve-meste-se-ho-ucastni-13-7665609 www.mesto-most.cz

Co je KP a jeho historie SmM komunitně plánuje od 2006. Jedná se o metodu, kterou lze na úrovní obcí plánovat sociální služby tak, aby odpovídaly místním specifikům a potřebám občanů. Zvyšuje se tak jejich dostupnost, kvalita a efektivita investovaných finančních prostředků. Zadavatel (město, obec), poskytovatel (neziskovka), uživatel (klient služby, veřejnost). Zapojené organizace se sdružují ve 3 koordinačních/pracovních skupinách KS1 Osoby se zdravotním znevýhodněním a senioři KS2 Osoby a rodiny v krizi a prevence sociálního vyloučení KS3 Prorodinné a volnočasové aktivity III. KP sociálních služeb a služeb navazujících 2015 - 2018 www.mesto-most.cz

Proč evropský projekt? Rozvinout a posílit procesy komunitního plánování tak, aby lépe odpovídaly potřebám všech zapojených aktérů, tedy zadavatele, poskytovatelů i uživatelů. Vytvoření a implementace IV. komunitního plánu na roky 2019-2022. Rozšíření procesů a plánu na celé území ORP, tedy zapojení „malých“ obcí na území Mostecka ve smyslu zohlednění jejich potřeb a zasíťování (pokrytí potřebnými službami). Zapojení MAS jako partnera. www.mesto-most.cz

Zajištění a koordinace procesu KP Klíčové aktivity 1/5 Zajištění a koordinace procesu KP činnost koordinátora KP porady koordinátora KP s vedoucími KS činnost vedoucích KS činnost KS revize dokumentů KP (Základní listina, Organizační struktura, přihláška do KP, Projektové listy, Statuty KS a Jednací řád KS, Metodika hodnocení, Metodika informování a zapojování veřejnosti, atd.) informování vedení města, zapojení politického vedení semináře pro NNO jednání KPAaSS (jakožto nejvyššího řídícího orgánu KP) www.mesto-most.cz

Zpracování podkladů pro vytvoření IV. KP Klíčové aktivity 2/5 Zpracování podkladů pro vytvoření IV. KP Vyhodnocení III. KP zpráva za rok 2017 zpráva za celé období 2015 - 2018 Analýza analýza v oblasti sociálních služeb – VŠFS (Mgr. Michal Tomčík) analýza potřeb malých obcí – MAS (Ing. Kamila Fridrichová) www.mesto-most.cz

Klíčové aktivity 3/5 Vytvoření IV. KP zpracování a implementace IV. KP 2019-2022 tisk a distribuce www.mesto-most.cz

Informování a zapojování účastníků KP Klíčové aktivity 4/5 Informování a zapojování účastníků KP Práce s veřejností Elektronický katalog služeb (2x revize) Tištěný katalog služeb (1x) Informační letáky (2x) Říjen pro NNO – 10/2018 a 10/2019 www.mesto-most.cz

Nastavení spolupráce s krajem a obcemi Klíčové aktivity 5/5 Nastavení spolupráce s krajem a obcemi Inovace Spolupráce s MAS komunikace s obcemi a starosty spolupráce a pravidelné porady s partnerem spolupráce s KÚ ÚK Metodika spolupráce pro ORP Most www.mesto-most.cz

Harmonogram Období Činnost 02/2018 03-06/2018 07-12/2018 2019 01/2020 Rozjezd projektu 03-06/2018 Analýza soc. služeb Vyhodnocení III. KP za 2017 Podklady od MAS za malé obce (potřeby) Průběžně práce s veřejností (letáky, katalogy,…) Průběžně revize dokumentů KP 07-12/2018 Zpracování IV. KP ve spolupráci s MAS Říjen pro NNO 2019 Vyhodnocení III. KP za 2018 + komplet Implementace IV. KP Říjen pro neziskovky 01/2020 Ukončení projektu www.mesto-most.cz

Projektové záměry Podpora sociální práce v malých obcích Housing First, výzva 108 OPZ www.mesto-most.cz

Děkuji za pozornost! Statutární město Most Mgr. Jana Pánková jana.pankova@mesto-most.cz 476 448 545 www.mesto-most.cz